Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Toyota bZ4x

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023



Dealer: Mengelers Automotive Venlo B.V.
Afgevaardigde tijdens testdag: Rob Tillmans

"De besturing en vering zijn ingesteld op comfort, prettig dus en ook de prestaties van de auto zijn prima in orde"


Bianca Pouw: "Geen opvallende verschijning, maar gewoon een leuk design en een nette uitstraling. Het interieur voelt ruim. Ik vind de zithoogte fijn, dat zorgt voor een makkelijke in- en uitstap. De bagageruimte is prima, de opbergmogelijkheden zijn groot. De prestaties, wegligging en vering zijn comfortabel. De Toyota rijdt prettig. Ik heb controle, ook omdat de auto niet zo groot voelt. De elektronische mogelijkheden zijn groot, maar er zijn wel erg veel knopjes. Ik vind het een fijne auto, voor mij zeker een 9."

Paul Engelen: "Ik vind de uitstraling een beetje futuristisch. Ik verwacht dat de afwerking en kwaliteit in orde zijn, het is per slot van rekening een Toyota en dat klopt altijd. De stoelen zitten lekker, het zicht is goed, de zit achterin is wat krap door de verhoogde vloer. De bagageruimte is voldoende en er zijn genoeg opbergmogelijkheden. De besturing en vering zijn ingesteld op comfort, prettig dus en ook de prestaties van de auto zijn prima in orde."

Karlien Verdijk: "Sportief, dat woord schiet me meteen te binnen als ik het design zie. De afwerking en kwaliteit zijn prima, het interieur is prettig en comfortabel. Het zitcomfort is groot en de auto is ruim, dus ook geschikt voor wat langere bestuurders en passagiers. De besturing is soepel, de motor zorgt ervoor dat de auto lekker doorrijdt. Samengevat: een prettige auto, comfortabel, soepel rijgedrag, alleen voor mijn gevoel niet ideaal voor een gezin."

Jon Pieper: "Een moderne en strakke uitstraling, eigenlijk beter dan verwacht en duidelijk geen dertien in een dozijn auto. De Toyota biedt veel opties en daarom is hij ook geschikt als je dagelijks veel kilometers moet afleggen. De stoelen zijn lekker en wat me opviel, is dat de ventilatie top is. De bagageruimte is groot genoeg. De besturing kan wat sportiever. De Toyota rijdt soepel en lekker comfortabel, de prestaties zijn dus prima maar niet bijzonder. Minpuntje: het zicht op de display wordt door het stuur deels geblokkeerd. De prijs-kwaliteitverhouding is voor 100% elektrische rijden in orde."

Berend van Berkel: "De Toyota heeft een futuristische look en er zijn mooie materialen gebruikt voor het interieur. Het geeft je een beetje het gevoel dat je in een cockpit zit. Het zitcomfort is groot, ook achterin, en de gekoelde voorstoelen zijn op een warme dag heerlijk. De bagageruimte is ruim voldoende, de aparte ruimte voor de laadkabels is handig. De besturing is strak en stevig, maar toch soepel. De elektrische motor is natuurlijk geluidloos, de Toyota presteert vlot en de auto is van alle gemakken voorzien. Ik vind de prijs meer dan in orde voor zo'n complete en elektrische auto."

Daphne Schelbergen: "Ik vind het ontwerp niet heel bijzonder, de Toyota is qua uitstraling een gewone auto. Dat geldt ook voor het interieur, alles zit gewoon op de plek waar je het verwacht en de bagageruimte is prima voor normaal gebruik. Eigenlijk heb ik geen bijzonderheden ontdekt. De prestaties zijn goed, de auto stuurt soepel en ligt fijn op de weg en ook de prijs klopt."

Specificaties

Merk: Toyota

Model: bZ4x

Uitvoering: Launch Edition Premium

Cilinderinhoud: 71,4 kWh 1-fase accu

Vermogen: 204 pk

Transmissie en aantal versnellingen: één enkele reductieversnelling

Verbruik: +/- 20 kWh/100 km

Ledig gewicht: 1.885 kg

Inhoud laadruimte (min.-max.): 452 l

Gemonteerde opties: Precious Metal metallic lak 1.395 euro

Vanafprijs (incl. BTW): 48.995 euro

Prijs testauto (incl. BTW): 56.815 euro

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 744,28 euro

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by