Vijftien jaar Jolique Skin Excellence: hoogwaardig, persoonlijk, eerlijk, maatwerk

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2023

Wat in 2008 als een kleine beautysalon begon, groeide in vijftien jaar tijd uit tot een high-end huidinstituut onder de naam Jolique Skin Excellence. Als schoonheidsspecialiste won Angelique Naus enkele awards, maar met haar ondernemershart zal ze nooit op haar lauweren rusten. "Ik leg de lat hoog. Een 10 kan altijd een 12 worden. Elke huid is anders en vraagt om maatwerk. Daar hoort een goede intake met een onderbouwd advies bij."

Tekst: Aart van der Haagen


"Schoonheidssalons worden vaak over één kam geschoren," stelt Angelique Naus. "Mensen associëren ze met een lekkere behandeling en natuurlijk geven wij die ook, alleen kiezen we een andere aanpak. We kijken niet alleen naar de wensen van de klant, maar brengen daarbij ook het huidbeeld in kaart via een collageenscan, die ons een kijkje in de diepere lagen geeft. Een dwarsdoorsnede, zeg maar. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige medische apparatuur, die ons tevens in staat stelt resultaten te meten en daarmee de voortgang te monitoren. Kijk, iedereen wordt ouder, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de huid dat proces op een mooie, natuurlijke manier volgt, goed functioneert en gezond is. Dat betekent vooraan beginnen en met weloverwogen stappen ergens naartoe werken. Een marathon lopen leer je ook niet van gisteren op vandaag. Mensen zien soms de prachtigste behandelingen op televisie en in de sociale media, maar vervolgens smeren ze zich in met een eenvoudige crème die de huid niet stimuleert. Het heeft dan geen zin om behandelingen die veel van de huid vragen uit te voeren. Altijd beginnen bij de basis en daarna de intensiteit verhogen. Je moet van begin tot eind de klant begeleiden en processen uitleggen, op de meest transparante wijze. 'Eerlijk duurt het langst,' leerde ik altijd van mijn vader."

Onderbuikgevoel

Angelique Naus komt uit een ondernemersgezin en leerde op haar twintigste op eigen benen te staan, nu vijftien jaar geleden. "De eerste zeven jaar bij mijn ouders in de garage, totdat ik in 2015 de gelegenheid kreeg om mijn huidige pand te betrekken. Het personeelsbestand breidde zich uit en inmiddels heb ik een team van deskundige huidspecialistes om me heen, die allemaal de filosofie van Jolique Skin Excellence volgen. Ik train ze een voor een en investeer veel tijd in contact met leveranciers van hoogwaardige producten, om de kennis up-to-date te houden. Corona was een zware tijd en ik heb heus weleens tegen mezelf gezegd dat ik dit niet nog eens zou beginnen als ik mijn leven mocht overdoen. Maar nu rijd ik toch weer elke dag met ontzettend veel plezier naar mijn zaak in Reuver toe. Jolique voelt echt als mijn kindje."

Tot de hoogtepunten behoren het winnen van zowel de jury- als de publieksprijs van 'Beste schoonheidsspecialiste van Zuid-Nederland' in 2017, na al een nominatie en een derde prijs in 2015. "De aanbevelingen die ik toen kreeg, heb ik in mijn bedrijf verwerkt. Ik doe alles met heel veel passie en vanuit een onderbuikgevoel. Dat past bij mij. De kwaliteit, daar moet ik achter kunnen staan. Verder ben ik echt een mensenmens en hecht ik er waarde aan om beleving te scheppen. Een goede cappuccino, een bonbonnetje erbij. Stiekem zou ik wel een hotel willen hebben."

www.jolique.nl
 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by