Ania Liesting Portraits zet vrouwen in het middelpunt

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023

Ania Liesting is een gewilde fotografe in Noord-Limburg. Tijdens de fotosessies merkt ze op dat vrouwen zichzelf niet graag op de voorgrond plaatsen. Met haar project Ania Liesting Portraits wil ze juist vrouwen in het middelpunt zetten.


Ania heeft een grote passie voor fotografie en ze heeft een bijzondere voorliefde voor het vastleggen van vrouwen op beeld. "Gedurende mijn loopbaan heb ik al vele vrouwen gefotografeerd. Het valt me vaak op dat ze tijdens fotosessies niet de aandacht op zichzelf willen vestigen: de kinderen mogen vooral op de foto, eventueel samen met haar. Maar zelf? Nee, dat hoeft niet. Terwijl het ook juist voor de kinderen zo belangrijk is om prachtige herinneringen aan hun moeder te hebben. Wat laat jij achter als jij er niet meer bent?" Veel volwassen vrouwen zeggen zelf dat ze het vreselijk vinden om op de foto te gaan: ze vinden zichzelf niet zo aantrekkelijk meer. "Maar dit is absoluut onterecht. Vrouwen zijn prachtig! Mooi en krachtig. Dat wil ik laten zien. Tijdens de fotoshoots zorg ik voor een ontspannen sfeer, er is geen oordeel. Ik wil dat je (opnieuw) verliefd op jezelf wordt. Het por-tret zelf kan zelfvertrouwen geven, vooral wanneer je het afdrukt en dus iets tastbaars hebt. In moeilijke tijden kunnen vrouwen naar hun portret grijpen en zeggen: 'Dit ben ik ook; mooi, sterk en krachtig'. Een portret kan echt als een motivatie dienen om door te zetten."

Ania geeft de voorkeur aan het maken van portretten in haar studio. "Tijdens het eerste gesprek bekijken we samen hoe de klant gefotografeerd wil worden, wat haar aanspreekt en hoe we haar sterke kanten kunnen benadrukken. Ik geef ook advies over styling en welke voorbereidingen ze kan treffen, zoals het selecteren van verschillende outfits (van informeel tot chic of zelfs artistiek naakt) en make-up. Een visagiste kan indien gewenst ook de make-up verzorgen. Tijdens de fotosessie neem ik alle tijd. Ik laat de klant zien hoe ze eruitziet op de foto's en houd rekening met haar persoonlijke voorkeuren. Samen werken we naar een prachtig eindresultaat waarop te zien is hoe mooi de klant werkelijk is."

anialiestingportraits.com

delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by