De Stijl Van: Gijs Hendrikx

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is hotelier Gijs Hendrikx aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Gijs Hendrikx is de drijvende kracht achter drie succesvolle horecabedrijven in Venlo: Theaterhotel Venlo, Mr Jigs en Ald Weishoès. De outfit waarin je Gijs het vaakst aantreft, is de combinatie van een overhemd, een nette spijkerbroek en blauwe, bruine of beige schoe-nen. "Ga ik naar een netwerkevent waarvoor ik me een beetje wil kleden, dan draag ik een bloes met een pantalon en een jasje. Voor sommige bijeenkomsten of werkgerelateerde momenten draag ik een pak. In mijn kledingkast hangen vooral blauwe kledingstukken."

Paul Kuppens van de heren business afdeling van modezaak Jansen-Noy selecteerde voor Gijs drie outfits voor verschillende kledingmomenten. Bij alle outfits worden casual en wat meer formele kledingstukken gemixt. "Veel ondernemers, waaronder Gijs, kiezen voor een overhemd, een spijkerbroek en nette schoenen. Om zichzelf toch een beetje te onderscheiden, kiezen zij vaak voor een opvallende print in het overhemd of in de schoen. Maar eigenlijk valt je outfit daar niet echt mee op. Je kunt beter kiezen voor een unieke stijl en bijzondere stoffen en materialen."
Outfit 1: Casual in blauw

De eerste combinatie heeft de meest casual uitstraling van de drie. Gijs draagt een lichtblauw, flanellen overhemd met daarover een donkerblauw vest. Onder de donkerblauwe chino met ruitpatroon draagt hij donkerblauwe loafers met een dikke, witte zool. Paul: "Met blauw als dominante kleur zit deze outfit binnen de comfortzone van Gijs. De look is casual, maar de chino en het vest - ter vervanging van de geijkte spijkerbroek en de trui met v-hals - maken het wat gekleder. De loafers zijn een alternatief voor nette schoenen en zorgen voor een sportief element." Gijs: "Ik vind dit een mooie outfit. Voor een netwerkevent zou ik de trui vervangen door een jasje."


 

Outfit 2: Grijs en zwart

De tweede outfit bestaat uit een grijs jasje met ruitpatroon en een bijbehorende pantalon. Onder het jasje draagt Gijs een zwart vest en een wit overhemd. De zwarte schoenen hebben een glimmende print en grove, hoge zolen. "Wanneer je zwart draagt, moet je opletten dat de kleur niet gaat domineren", licht Paul toe. "Dat doe je onder andere door zwart met kleuren te combineren. De schipperstrui met doorlopende rits en schoenen maken de outfit toegankelijker. Kies je voor een overhemd en een stropdas, dan wordt de look formeler." Gijs: "Dit ligt zeker buiten mijn comfortzone; ik heb geen zwarte kledingstukken, draag dit type schoen nooit en zou ook niet snel een trui onder een jasje dragen. Toch is het totaalplaatje erg fraai. De schoenen zitten lekker."
Outfit 3: Herfstige bruintinten

De derde combinatie van een donkerbruin, ongevoerd jasje, de lichtgrijze chino van velours, het ecru overhemd en de bruine stropdas met een beige en blauw motief speelt met de verschillende bruintinten in op de herfst. Eronder draagt Gijs bruine loafers met een decoratieve veter. "Ook hier zie je hoe je kunt spelen met de uitstraling door casual en formele kledingstukken te combineren. De schoenen geven een informeel accent, terwijl de stropdas het geheel wat gekleder maakt." Gijs: "Dit is inderdaad een mooie outfit voor de herfst en de winter. Bruintinten staan me prima en vormen een mooie afwisseling voor mijn favoriete kleur blauw. Deze ervaring was bijzonder leerzaam."

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by