Bol Adviseurs: Vier tips voor een duurzame start in ondernemen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023


Lisa van der Burgt, Organisatie Adviseur bij Bol Adviseurs
 

Als mkb-ondernemer lijkt duurzaamheid nog een ver-van-ons-bed show, maar met de introductie van de CSRD-wetgeving in 2024 komt duurzaamheid ook voor jouw bedrijf dichterbij. Hoewel de CSRD-wetgeving in eerste instantie nog niet verplicht is voor mkb-bedrijven, biedt het integreren van duurzaamheid in je strategie kansen voor bedrijfsgroei, waardecreatie en continuïteit van je organisatie. Hier zijn vier waardevolle tips om als mkb-bedrijf te beginnen met duurzaam ondernemen.


1. Verdiep je in de veelzijdigheid van duurzaamheid

Duurzaamheid gaat verder dan alleen CO2-uitstoot of zonne-energie, maar denk ook aan gelijke behandeling van je werknemers en lokale betrokkenheid van je organisatie. Het omvat dus milieu, maatschappij en goed bestuur.

2. Stel duidelijke duurzaamheidsdoelen op

Formuleer meetbare duidelijke duurzaamheidsdoelen die voldoen aan wettelijke eisen en passen bij jouw langetermijnvisie en DNA van jouw organisatie.

3. Stel een duurzaamheidsteam samen

Wijs een toegewijd team of medewerker aan om de duurzaamheidsdoelen te coördineren en een gestructureerde aanpak te waarborgen. Dit bevordert intern draagvlak en versnelt de vertaling van doelen naar concrete acties.

4. Denk van risico's in kansen

Beschouw duurzaamheid niet alleen als risico, maar zoek ook naar kansen. Hierbij is het belangrijk om zowel naar je eigen bedrijf als verder in de keten te kijken.


Wil jij positieve impact maken met jouw bedrijf? Dan is de Short Track Duurzaam Ondernemen van Bol Adviseurs in samenwerking met de HAN University misschien iets voor jou. In deze Short Track helpen wij bij de voorbereiding op duurzame businessmodellen, het cre?ren van ondernemingswaarde en het benutten van kansen op het gebied van duurzaamheid. Dit noemen wij positieve impact maken! Kijk voor meer info op: www.boladviseurs.nl/stdo.


 

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by