Testverslag MAN TGE: "Betrouwbaar, degelijk en lage onderhoudskosten"

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023Dealer: Den Engelsen Bedrijfswagens
Afgevaardigde tijdens testdag: Stanley Beurskens


Ger van der Sterren: "Deze auto heeft een degelijke uitstraling en is prima afgewerkt. Het interieur klopt, het zitcomfort is ruim voldoende en dat geldt ook voor de bagageruimte. Besturing en wegligging zijn uitstekend, de auto rijdt heerlijk. De elektronische functies zijn naar mijn idee marktconform, maar toch zou ik niet voor deze auto kiezen. De reden: te groot."

Dion van der Sterren: "Luxe design gecombineerd met een sportieve uitstra-ling. De auto voelt goed, mede door de uitstekende afwerking. Het zitcomfort is super. De bus is erg groot, dus je kunt heel wat bagage meenemen en je beschikt over veel opbergmogelijkheden. De besturing en wegligging zijn uitstekend, dat was een zeer prettige ervaring. Dat geldt eigenlijk ook voor de prestaties, meer dan goed. Hij is voor mijn werk te groot, maar mede door de sportieve uitstraling vind ik deze bus een 9 waard."

Ben van Gerven: "De uitstraling van de MAN TGE is strak, stoer en snel. De kwaliteitsbeleving is degelijk en luxe, een heel mooi en gedetailleerd interieur. De stoel past helemaal in dit verhaal, ruim en royaal. Je kunt meer dan genoeg bagage verstouwen en je hebt legio opbergmogelijkheden. De auto rijdt rustig en stil, maar ouderwets krachtig. Ik vind de auto aan de prijs, maar de prijs-kwaliteitverhouding klopt helemaal. Ik waardeer deze auto met een 8,5 en dat komt door de uitstraling in combinatie met de geboden kwaliteit."

René Houben: "Stoer, met strakke lijnen en echt Duits. Hij zou wat mij betreft iets 'vriendelijker' mogen worden uitgevoerd, misschien wat minder donkere kleuren in het interieur? Zitcomfort en ruimte zijn in orde en de opbergmogelijkheden ook. De bus rijdt geweldig, mede dankzij de pittige motor en de goede automatische versnellingsbak. Kort samengevat: betrouwbaar, degelijk en de lage onderhoudskosten vormen een extra plus."
Specificaties

Merk: MAN

Model: TGE

Uitvoering: DEB-Edition

Cilinderinhoud: 1.968 cm3

Vermogen: 177 pk

Transmissie: achttraps automaat

Verbruik: 9.69 l/100 km

CO2-uitstoot: 254 g/km

Ledig gewicht: 2.062 kg

Inhoud laadruimte: 11.300 l

Gemonteerde opties: DEB-Edition exterieurpakket (o.a. raamwindgeleiders, ach-terspoiler, spuitwerkpakket), DEB-Edition interieurpakket (oa stuurwiel en pookhoesstiksels in kleur, scheidingswand en he-mel in su?de zwart bekleed, lederen stoelen in Lion S design).

Vanafprijs: 48.793,25 (incl. BTW)

Prijs testauto: 72.600 (incl. BTW)

Leasetarief vanaf: 404 (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar)
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by