Testverslag Mercedes-Benz eCitan: "Zoals je van Mercedes mag verwachten"

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023Dealer: Smeets Mercedes Benz
Afgevaardigde tijdens testdag: Roy Stevens


Nick van der Sterren: "Mooi en strak, dat is mijn eerste indruk en die blijkt terecht. Ook het interieur is netjes afgewerkt en rustig. Het zitcomfort is goed en de auto is ruim. Vind je het toch wat te krap, dan is er nog een extra lange versie van de eCitan beschikbaar. Ook het rijgedrag is zeer goed, de prestaties van de auto zijn uitstekend. De eCitan ziet er kortom goed uit, hij is compleet en bovendien zuinig. Ik geef een 8,5 als eindcijfer."

Robert van Gerven: "Van binnen een lekkere Mercedes, van buiten is het wat mij betreft gewoon een bedrijfswagen. De afwerking klopt, de kwaliteit is zoals je het van Mercedes verwacht, dus standaard goed. De stoelen zitten prettig, de ruimte is voor dit model prima, eigenlijk klopt het gewoon. De prestaties zijn prima, de auto rijdt lekker strak, klein maar fijn, zeker zo prettig als je veel in de stad moet zijn."

Dion van der Sterren: "Het design is mooi, echt van deze tijd. Het interieur oogt sportief en luxe, goed zitcomfort, de binnenruimte past bij het formaat van de auto. Het rijgedrag is rustig, maar krachtig, de auto trekt lekker op. Ik vind deze uitvoering een grote verbetering ten opzichte van het vorige model. Ik ben erg positief over de uitstraling en het interieur. Ik vind dat een 9,5 waard."

René Houben: "Een modern, zelfs hip model. De bagageruimte voldoet aan mijn eisen en is gemakkelijk te bereiken via een achterdeur en een schuifdeur. Besturing en wegligging zijn zeer goed, de auto is prettig geveerd zonder dat het ten koste gaat van de stabiliteit. Opvallend vind ik de plaatsing van de bedieningsknoppen; overzichtelijk en alles is in één oogopslag helder. Mercedes biedt vier jaar garantie en een onderhouds-pakket aan. Dat zegt iets over de kwaliteit en de betrouwbaarheid."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: eCitan

Uitvoering: Pro

Vermogen: 90 kW

Verbruik: 17,5 kWh/100 km

Ledig gewicht: 1.596 kg

Inhoud laadruimte: 2,52 m3

Gemonteerde opties: Oa verwarmd stuurwiel, parkeerpakket achter, bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar met lendensteun, navigatiepakket.

Vanafprijs: 41.212 (incl. BTW)

Prijs testauto: 46.221 (incl. BTW)

Leasetarief vanaf: 424 (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar)
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by