Testverslag Mercedes-Benz EQV 300: "Kwaliteit in uitstraling, afwerking en interieur"

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023



Dealer: Smeets Mercedes-Benz
Afgevaardigde tijdens testdag: Lars Briels


Ger van der Sterren: "Mooi! Echt Mercedes, dus kwaliteit in uitstraling, afwerking en interieur. Het zitcomfort en ruimteaanbod zijn goed, bagageruimte en opbergmogelijkheden meer dan voldoende. Besturing en wegligging passen bij Mercedes, de auto rijdt plezierig en rustig, het motorvermogen is prima. Dan is mijn conclusie dat dit een bijzonder mooie en plezierige auto is. Verbaast me dat? Nee, dat hoort bij het merk."

René Houben: "Mercedes heeft het concept bedrijfswagen knap vertaald in een design dat refereert aan de personenwagens. De EQV straalt kwaliteit uit, het zitcomfort is geweldig en je beschikt over veel (been)ruimte. De bagageruimte voldoet ruimschoots. Besturing en wegligging zijn zeer comfortabel, de auto rijdt prettig en strak. Eigenlijk allemaal samen te vatten als machtig mooi."

Nick van der Sterren: "De EQV ziet er netjes en strak uit, een mooi design. De afwerking en kwaliteitsbeleving zijn uitstekend, de interieursfeer is strak en mooi. Je zit heerlijk achter het stuur en je hebt meer dan voldoende ruimte. Die ruimte vind je ook in opbergmogelijkheden en bagageruimte. De prestaties, wegligging en besturing zijn uitstekend, je beschikt over uitgebreide elek-tronische functies, die deels spraakgestuurd zijn. Of de prijs in verhouding staat tot de geboden kwaliteit weet ik niet, ik vind het in elk geval een mooie auto."

Dion van der Sterren: "Ik vind het design super chique en erg luxe. De afwerking is heel degelijk en het ziet er kwalitatief allemaal goed uit. Dat luxe gevoel vind je ook terug in het interieurontwerp, erg mooi. Het zitcomfort is groot, dat maakt de EQV erg geschikt om lange afstanden af te leggen. De bagageruimte is voldoende, de wegligging is superieur, de auto rijdt erg prettig. Ook het vermogen is meer dan voldoende. Je hebt als rijder de beschikking over veel elektronische opties. De EQV is redelijk prijzig, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Voor uitstraling, kwaliteit en luxe vind ik dit een 9 waard."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: EQV 300

Uitvoering: Business Solution Lengte 3

Vermogen: 150 kW (piekverm.) 70 kW (permanent)

Verbruik WLTP: 28,1 kWh/100 km

Ledig gewicht: 2.560 kg

Inhoud laadruimte: 1.410 l

Gemonteerde opties: Tempmatic (airco) in passagierscompartiment, project merklogo, lichtmetalen velgen 7.5J x 18, zwart, glans gedraaid, banden 245/50 R18, zitcomfortpakket

Vanafprijs: 92.244,35 (incl. BTW)

Prijs testauto: 98.775,93 (incl. BTW)

Leasetarief vanaf: 1.748,45 (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar)
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by