Testverslag Ford E-transit: "Design in lijn met al zijn voorgangers"

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023Dealer: Wassink Autogroep
Afgevaardigde tijdens de testdag: Jan Willem Ruts


BEN VAN GERVEN: “Prima design, gewoon mooi om te zien. Afwerking en kwaliteitsbeleving is goed. De optie voor een stroomaansluiting in de laadruimte zou voor ons een groot voordeel zijn. Dan kunnen we de accu’s van onze tuinmachines ter plekke laden. Het interieur is prima en - ook belangrijk - goed schoon te houden. De cabinestoelen zijn vrij laag, maar hebben een goede zit. De bagageruimte is in orde en dat geldt ook voor de rijprestaties, heerlijk rustig. Ik vraag me wel af of het vermogen bij een volle bus met aanhangwagen voldoende is.” 

GER VAN DER STERREN: “Mooi design, ik rij zelf in de dieseluitvoering en die is identiek, dus over de kwaliteit, de afwerking en het comfort ben ik dik tevreden. De bagageruimte is ruim voldoende en de rijprestaties zijn zeker zo goed als de dieseluitvoering. De motor is uiteraard stiller dan de diesel, maar dat spreekt voor zich in een elektrische bus.” 

ARJEN VAN SPLUNDER: “De kwaliteit is degelijk, vergelijkbaar met andere bekende merken. De stoel is prima, maar het stuur kan voor mijn gevoel niet ver genoeg naar de bestuurder toe. De ruimte is groots, voor mij zou de auto te groot zijn. De rijprestaties zijn allemaal goed, maar dat is bij elektrische auto’s bijna altijd het geval. Ik vind het camerasysteem erg handig. Kortom, de Transit is weer een echte Ford, je krijgt veel waar voor je geld.”

ROBERT VAN GERVEN: “Het design is in lijn met al zijn voorgangers, dus prima. Datzelfde geldt voor de afwerking en het interieur. De ruimte is goed, het zitcomfort iets minder dan ik ben gewend. De wegligging is voor een bedrijfswagen prima en de motor is sterk genoeg." Specificaties

Merk: Ford Model:

E-transit Uitvoering: GB 350 L2H2 68kWh 184pk RWD Trend

Vermogen: 135 kW

Transmissie: automaat

Verbruik: 18,1 kWh/100 km

Ledig gewicht: 2.494 kg

Max. aanhangwagengewicht: 750 kg (geremd)

Laadbaklengte: Min. 3,08 m/ Max 4,26 m

Gemonteerde opties: oa 12V aansluitpunt in laadruimte, 16 inch lichtmetalen velgen, acceleratiecontrole, LED laadruimteverlichting Driver Assistance Pack Ultimate.

Vanafprijs: €71.178 (incl. BTW)

Prijs testauto: €79.673,72 (incl. BTW)

Leasetarief vanaf: €995 (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar)

 
delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by