Testverslag Toyota Proace Long Worker Electric: "Eigenlijk heb je niet meer nodig"

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2023Dealer: Mengelers Automotive Venlo BV
Afgevaardigde tijdens de testdag: Rob Tillmans


ARJEN VAN SPLUNDER: “Een mooie bus; strak en functioneel; eigenlijk heb je niet meer nodig. De afwerking en de kwaliteitsbeleving is voor een bestelauto prima. Het interieur is functioneel, de stoel is voor mijn lengte wat krap. De auto rijdt prima en dat heeft ook met het lage zwaartepunt te maken.”

NICK VAN DER STERREN: “Een goede en op het oog degelijke bus; rustig interieur, goede afwerking, zeer ruim en een prettig zitcomfort. Ook de bagageruimte en de opbergruimte is voldoende en dat geldt ook voor het rijgedrag. De Toyota presteert goed, eigenlijk heb ik niets bijzonders opgemerkt. Toch zou het mijn keuze niet zijn, ik vind de bus namelijk te lang.”

RENÉ HOUBEN: “Mooi en strak. Het was even wennen, maar eenmaal achter het stuur voel je je snel thuis. Bediening en schakelaars zitten op de logische plekken, ook het zitcomfort voldoet aan mijn eisen. De rijervaring is dynamisch, lekker pittig. De auto heeft geen versnellingspook, maar je schakelt via een knop. Innovatief! Na jaren afwezigheid in dit segment kan Toyota zich met deze bus weer meten met de bekende merken. Een extra plus vind ik de lange onderhoudsintervallen, ook de garantietermijn is uitstekend.”

BEN VAN GERVEN: “De uitstraling? Netjes, maar niet bijzonder en dat geldt ook voor het interieur, de afwerking en de kwaliteitsbeleving. De bus is voor iemand van mijn lengte aan de krappe kant, dat is jammer. De rijbeleving is dan wel weer goed, de auto heeft zeker voldoende vermogen.” Specificaties

Merk: Toyota

Model: Proace Long Worker Electric

Uitvoering: Extra Range Live

Cilinderinhoud: 75 kWh

Vermogen: 136 pk

Transmissie: Automaat CVT

Verbruik: 23,8 kWh per 100 km gecombineerd

Ledig gewicht: 2.028 kg

Inhoud laadruimte: 6.100 l

Vanafprijs: €40.450 (excl. BTW)

Prijs testauto: €48.900 (excl. BTW)

Leasetarief vanaf: €729 (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar)

 
delen:

Noord-Limburg Business nr 5 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by