Ondernemersdrift, de podcast voor Limburgse ondernemers

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2023

Een onderneming is continu in ontwikkeling. Bedrijfsvoering gaat hand in hand met veranderen, aanpassen en meebewegen. In Ondernemersdrift, de nieuwe podcastserie van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), duikt Kyra Doek (Programmamanager Kennis & Ondernemerschap bij LWV) in de verhalen van Limburgse ondernemers. Kyra praat met ondernemers over wat hen beweegt, motiveert en inspireert. Ondernemen is doen. Hoe gaan verschillende ondernemers hiermee om? Je hoort het in Ondernemersdrift.


Ondernemersdrift, nu te beluisteren

Beluister alle afleveringen van Ondernemersdrift via www.lwv.nl en via jouw favoriete podcastapp.

#1 - Maud van Neer (Interhor Horsystemen)

In de eerste aflevering spreekt Kyra met Maud van Neer, eigenaar van Interhor Horsystemen. Maud is groot fan van het boek 'The obstacle is the way' van Ryan Holiday en gaf het aan de LWV-voorzitter met de boodschap: "Als dit boek voor jou maar half zoveel betekent als voor mij, dan is het zeker de moeite." Wil je weten welke lessen Maud uit dit boek leerde? Je hoort het in Ondernemersdrift!

#2 - Rowen Potma (AKAB deuren)

Technologie, waaronder robotica, gaat een grote rol spelen in het personeelstekort. Staat er straks een robot voor de klas of aan het ziekenhuisbed? Verschuift langzaam het vertrouwen van de menselijke arbeidskracht naar de robot? Wat staat ons te wachten? Kyra gaat hierover in gesprek met Rowen Potma, commercieel directeur van Akab Deuren. Wil je weten welke mogelijkheden robotisering zijn bedrijf allemaal heeft gebracht? Beluister deze aflevering van Ondernemersdrift!

#3 - Jimé Hoen (MijnMarketing.com)

MijnMarketing.com zit in een transitieperiode, waarbij de organisatie zich ontwikkelt van een roeiboot naar een cruiseschip. Binnen 5 jaar wil Jimé zijn team van 45 personen laten groeien naar 150 fte. Hoe behoudt hij een open cultuur in zo'n snel groeiend bedrijf? Hoe geeft hij zijn high-performance organisatie vorm? En hoe ziet het personeelsbeleid eruit? Je hoort het in deze aflevering van Ondernemersdrift!

#4 - Noud Beckers (Beuken'essers)

In de vierde aflevering praat Kyra met Noud Beckers, directeur van Beuken'essers. Bij Beuken'essers helpen ze ondernemers en particulieren met financiële vraagstukken. Maar ze doen meer, ze zijn namelijk gelukregisseur! Ze voegen geen geluk toe, maar proberen het geluk van hun klanten beter te regisseren. Hoe kijkt Noud naar werk en werkgeluk? En hoe ziet onze financiële toekomst eruit? Hij vertelt het in Ondernemersdrift.

Scan de QR-code en beluister jouw favoriete aflevering meteen.


 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by