Brasserie Basiliek: Vaste gasten en lovende recensies

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2024Op 1 juli 2019 opende Chantal van Hoorn Brasserie Basiliek in de Jodenstraat in Venlo. Vijf jaar later is Brasserie Basiliek een gevestigde naam en mag Chantal rekenen op vaste gasten en lovende recensies.

Onder andere stamgasten Marjo en Martien komen graag langs bij Brasserie Basiliek in Venlo. "Ongeveer drie jaar geleden trok onze hond Dino ons bij Basiliek naar binnen. De altijd aanwezige glimlach Chantal en de vaste ontvangst met "Oh, gezellig" zorgen ervoor dat we ons er thuis voelen. Dit in combinatie met het lekkere eten, de vriendelijke bediening, het open contact met de koks en de prettige ambiance maken dat we er inmiddels tweewekelijks komen." Ook bekende Venlonaren weten Brasserie Basiliek te vinden. "VVV-Venlo keeper Jan de Boer komt hier regelmatig met zijn familie eten", vertelt eigenaresse Chantal van Hoorn trots. "Zijn vader is producent van chocoladeproducten en gaat een chocolaatje maken met daarop de naam Brasserie Basiliek. Die ga ik serveren bij de koffie."

Investeren in de inrichting

Chantal is erg blij met vaste gasten zoals Marjo en Martien. "Zij voelen zich hier thuis en dat is precies wat ik wil. En om ervoor te zorgen dat er voor mijn gasten steeds iets nieuws te zien is, investeer ik in de inrichting die bij tijd en wijle wordt aangepast. Zo heb ik voor de koepel in het plafond glas-in-lood-folie laten maken waarin het stadhuis van Venlo, de Sint Martinuskerk (waar Brasserie Basiliek naar is vernoemd, red) en de Jocushaan zijn verwerkt. Ik krijg ook regelmatig oude foto's die ik een mooi plekje in de zaak geef. Het volgende project is een 'chefs table' in de kleine serre, waar een groep van vier tot maximaal tien mensen kunnen genieten van het 'chefs menu'. Natuurlijk draait het bij een brasserie naast een goede ambiance ook om goed eten. "Goede, eerlijke en lokale ingrediënten worden in onze gerechten verwerkt en mooi opgemaakte borden zijn voor mij vanzelfsprekend."

Zakelijke mogelijkheden

Ook het bedrijfsleven komt graag naar Brasserie Basiliek. Voor een business lunch of -diner kun je terecht in de brasserie, de binnentuin of de serre. Voor exclusieve bijeenkomsten zoals feesten, recepties of borrels is er de sfeervol ingerichte tapasbar met een eigen bar, toiletten en garderobe. Ramon Peeters, directeur-eigenaar van Hovens Collin Verpakkingen, heeft al verscheidene keren Brasserie Basiliek bezocht; met zijn gezin, met zijn medewerkers en vanwege een feestje. "Dat laatste is wat deze horecazaak is: een feestje. Vanaf het moment dat je binnenkomt, ervaar je de prettige sfeer dankzij de vriendelijke mensen die er werken, met Chantal voorop. Maar het belangrijkste is natuurlijk het eten en drinken. Je komt er niets te kort en alles is goed verzorgd." Volgens Ramon verdient de horecazaak meer aandacht. "Aan de buitenkant zie je eigenlijk niet dat Brasserie Basiliek zo'n leuke zaak is. Toen we er met het personeel gingen eten, kreeg ik regelmatig te horen dat niemand wist dat deze zaak bestond en dat men zeker een keer terug zou komen. Dus, ik zou zeggen na mijn positieve ervaringen: stap eens binnen bij Brasserie Basiliek en beleef ook zo'n gezellige, sfeervolle en smakelijke avond!"

www.brasseriebasiliek.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by