He vrouwelijke ondernemer, kom ook eens naar LWV Women!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2024Wil jij graag vrouwen met verschillende achtergronden en vanuit allerlei branches ontmoeten? Je stem laten horen en nieuwe connecties opdoen? Kom dan naar LWV-Women! Dat zijn bijeenkomsten georganiseerd door de LWV waar je andere ondernemende vrouwen kunt ontmoeten en kunt sparren over ondernemerschap en alles daaromheen.

Het afgelopen jaar organiseerden Cock Aquarius (LWV Boardmember) en Kyra Doek (Programmamanager Kennis & Ondernemerschap bij LWV) vijf LWV Women bijeenkomsten. Verschillende thema's rond vrouwelijk ondernemerschap kwamen daarbij aan bod. Zoals, hoe geef je vorm aan persoonlijk leiderschap? En waarin wil je je verder ontwikkelen? Samen op weg naar the next step.

We hebben ervaren dat een losse setting (geen vast jaarprogramma) goed werkt. De mogelijkheid om aan te sluiten wanneer het jou past, bevalt onze leden goed. Daarnaast is het mooi om te ervaren hoe snel binnen een groep met onbekende vrouwen een sfeer van vertrouwen ontstaat. Daarom organiseert de LWV in 2024 weer twee LWV Women bijeenkomsten:

-12 maart 15.00 tot 18.00u: Leidinggevende vrouwen of vrouwelijke leidinggevenden?

Onder leiding van Els Burger - Executive coach van Ede & Partners & directeur Zinnige Zaken

Bestaat er zoiets als vrouwelijk leiderschap? En zo ja, waar wordt dit leiderschap dan door gekenmerkt? Of is vrouwelijk leiderschap een mythe die vrouwen in een leidinggevende positie beperkt in hun handelingsmogelijkheden omdat ze in het keurslijf van het vrouwelijke stereotype worden gedwongen? Benieuwd geworden? Dan zien we je graag op 12 maart.

-21 november 15.00 tot 17.00u: invulling nog nader te bepalen.

Wil jij graag deelnemen aan LWV Women? LWV-leden melden zich aan via de app. Ben je geen lid? Stuur een berichtje naar Kyra Doek (via doek@lwv.nl) om de mogelijkheden te bespreken.


Meet the president, vrouwelijke leiders in de hoofdrol!

In 2024 organiseert de LWV weer vier Meet the President-bijeenkomsten en dit jaar nemen vier vrouwelijke leiders plaats naast Huub Narinx (directeur LWV) op de spreekstoel. Samen met het publiek bevraagt Huub de president over wat haar drijft en wat haar heeft gevormd. Wat zijn haar grootste successen en haar diepste dalen? Wie dienen als voorbeeld? En wat zijn haar dromen? Deze vragen passeren de revue. Noteer onderstaande datums in je agenda en zorg dat je erbij bent!

-maandag 15 april Meet the President met Resie Becker (CEO Essent)

-maandag 23 september Meet the President met Hajir Hajji (CEO Action)

-maandag 25 november Meet the President met Anette Mosman (CEO APG Groep)

Meer informatie over deze bijeenkomsten en andere events vind je op www.lwv.nl.

Wil jij graag een van deze bijeenkomsten bijwonen? LWV-leden melden zich aan via de app. Ben je (nog) geen lid? Stuur een berichtje naar Kyra Doek (via doek@lwv.nl) om de mogelijkheden te bespreken.Foto event: Jeike Wullms Fotografie

Terugblik - de start van She's Power

Donderdag 18 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van SharePower plaats en we kijken terug op een mooie avond. Ruim 90 vrouwelijke ondernemers en professionals ontmoetten elkaar in Roermond en proostten samen op She's Power. Dat is een alliantie tussen de LWV, MKB Limburg, SharePower en Stichting Topvrouwen Limburg.

Via deze alliantie willen we gezamenlijk vrouwen op een unieke manier verbinden en professionele organisaties ondersteuning bieden in hun activiteiten naar vrouwelijke leden. Economische en sociaal maatschappelijke vraagstukken voor de werkende vrouw staan in het programma centraal.

She's Power gaat:

-ambitieuze vrouwen op een unieke manier verbinden

-vrouwen ondersteunen en stimuleren om kennis en ervaring uit te wisselen

-actuele emancipatie thema's gezamenlijk oppakken

-vrouwennetwerken verbinden

Dit jaar heeft She's Power een aantal mooie bijeenkomsten voor jou in petto:

-bijeenkomst 7 maart: SharePower Internationale vrouwendag

-bijeenkomst 30 maart: MKB Limburg Vrouwenvoetbal

-bijeenkomst najaar: Stichting Topvrouwen Limburg Gamechangers in the boardroom

-bijeenkomst 15 oktober: LWV Women onder leiding van Anita van Gils hoogleraar en interim director Maastricht University Centre of Entrepreneurship and Innovation

-bijeenkomst 7 november: Stichting Topvrouwen Limburg - Verkiezing topvrouw van het jaar

Meer weten? Ga naar www.sharepower.nl.

 

"LWV Women biedt mij een gelegenheid om interessante vrouwen te ontmoeten, die allen op hun beurt midden in het leven staan en het prettig vinden om in een kleine vertrouwde groep ervaringen met elkaar te delen en te reflecteren op gemaakte keuzes en eigen aanpak. De programmatische aanpak van Cock Aquarius en Kyra Doek, die samen LWV Women bijeenkomsten begeleiden, is steeds weer verrassend en vindt plaats in een veilige sfeer. Ik kijk er iedere keer naar uit."

Ans Christophe (Voorzitter raad van toezicht)

Omdat ik uit een technische mannenwereld kom, was deelnemen aan een vrouwennetwerk behoorlijk buiten mijn comfortzone. Toch heb ik de uitnodiging aangenomen. Het mooie is dat je samen snel diepte in gaat, doordat de groep klein is en de zakelijke uitdagingen als leidinggevende vrouw voor velen hetzelfde zijn. De mix van diverse branches en leeftijden leveren verrassende inzichten op én veel herkenning. Dankzij LWV Women heb ik waardevolle relaties opgebouwd met vrouwen die ik regelmatig tref en met wie ik goed kan spiegelen."

Monika van der Helm (Vestigingsleider Kuijpers Service B.V.)

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by