Daadkracht Venray: Een gezonde bedrijfsvoering

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2024

Inmiddels kent iedereen de problematieken rondom burn-outs, het hoge ziekteverzuim en het behouden of aantrekken van personeel. Misschien zijn we zelfs deze begrippen beu en willen we er gewoon vanaf zijn. Meestal met alle goede bedoelingen worden er maatregelen ingezet, waarvan achteraf geconcludeerd kan worden dat het niet de juiste waren.

Vaak hoor ik de geluiden vanuit een bedrijf: 'Maar wij hebben een verzuimverzekering of dit wordt geregeld door ons eigen bedrijf'. Mijn vraag: Hoe gaat dat tot nu toe? Wat heeft het je opgeleverd? Deze vragen stel ik omdat dit soort verzekeringen, of zaken die binnen het bedrijf worden geregeld, niet het vertrouwen van medewerkers opwekken. Omdat men niet kijkt naar wat de medewerkers nodig hebben. En dus vooral voor een standaard aanpak wordt gekozen.

Maar het ergste is dat het kwaad al geschied is en je een medewerker thuis hebt zitten. Ben daarom ook kritisch naar jezelf: Had je dit verzuim of verloop van medewerkers kunnen voorkomen? Hoe is de gespreksvoering binnen het bedrijf? Is er ruimte voor de medewerkers maar zeker ook de managers/leidinggevenden om de juiste vragen te mogen - maar zeker ook te durven - stellen.

Daadkracht Venray is daarom de oplossing voor problemen rondom verzuim, personeel en communicatie. Ik ben Peggy Hendriks, toegepast psycholoog met een expertise op het gebied van loopbaanbegeleiding en coaching. Mijn achtergrond als verhoorexpert bij de Nederlandse Politie helpt enorm om mensen te hel-pen om met de juiste gespreksvoering, vragen te stellen en nieuwsgierig te zijn naar elkaar om problemen rondom de eerder genoemde thema's aan te pakken voor een gezonde bedrijfsvoering!

www.daadkracht-venray.nl

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by