Interview Addy van den Krommenacker: Passie, ondernemerschap en exclusiviteit

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2024In het pittoreske Grave schittert de boetiek van Addy van den Krommenacker aan de Maas. Met zijn adembenemende couture en zijn verfijnde ready-to-wear collectie laat hij iedere vrouw stralen. Zijn ontwerpen zijn ware kunstwerken die de pracht van elk moment vastleggen.

Tekst: Imke Emons Fotografie: Klik-Klak

Van koninklijke leden tot geliefde beroemdheden; Addy van den Krommenacker omarmt de dromen van al zijn klanten en weeft ze samen tot verbluffende realiteit. Met elke steek, elke plooi en elke fonkeling, brengt hij glamour in binnen- en buitenland tot leven. Met zijn bevlogenheid, ondernemerschap en oog voor trends blijft Addy van den Krommenacker een iconisch figuur in de mode-industrie en weet hij keer op keer te verrassen met zijn creaties.

Ondernemerschap

Hoe lang blijf je zo bekend en actief in de mode-industrie? "Ik denk dat mijn drive voortkomt uit bevlogenheid en passie voor wat ik doe", vertelt Addy. "Het is ook een kwestie van actief blijven, doorzetten en vooral genieten van wat ik doe. Ik heb altijd een enorme drive gehad om te creëren en mezelf te blijven vernieuwen. Daarnaast is ondernemerschap een belangrijk aspect van mijn werk. Als ontwerper ben ik ook een ondernemer. Ik moet bij de tijd blijven en anticiperen op wat de markt vraagt. Ik ben bijvoorbeeld een van de eerste ontwerpers die actief was op sociale media, wat nu een belangrijk onderdeel van mijn marketingstrategie is geworden. Ook heb ik naast mijn couturelijn een ready-to-wear collectie, wat veel mensen niet weten."

Betrokkenheid

Op de vraag wat Addy zelf denkt dat hem onderscheidt van andere ontwerpers, antwoordt hij dat zijn betrokkenheid bij marketing en showbizz hem echt helpt. "Het is een hobby van me die toevallig goed van pas komt in mijn werk. Mensen associ?ren mijn naam met exclusiviteit, en dat is iets waar ik trots op ben."

Advies

Addy verzorgde tijdens het Women & Business event op maandag 15 april een spectaculaire modeshow voor een publiek van 120 gepassioneerde zakenvrouwen en business professionals. Heeft hij een zelf een krachtig advies dat hij zou willen delen met vrouwelijke ondernemers? "Zeker. Goed kleding- en stylingadvies is enorm belangrijk. Ik hoor vaak dat mensen verrast zijn dat een bepaalde outfit hen goed staat. Als ontwerper ken ik mijn collectie door en door en weet ik wat bij wie past. Ik zou zeggen: ga altijd naar een expert voor advies. Het accentueren van het mooie in jezelf is essentieel."


Interessante feiten over Addy van den Krommenacker:

1. Addy van den Krommenacker heeft niet alleen bekende Nederlanders gekleed, maar ook leden van de koninklijke familie, waaronder prinses Margriet en prinses Irene.

2. Addy heeft ook internationale erkenning gekregen. Hij won diverse prestigieuze modeprijzen, waaronder de World of Fashion Award. Zijn creaties zijn te bewonderen op mode-evenementen over de hele wereld.

3. Naast couture en bruidsmode heeft Addy een ready-to-wear lijn.

4. Addy is betrokken bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven. De mode-ontwerper heeft onder andere al diverse mailen een jurk ter beschikking gesteld die werd geveild, waarbij de opbrengsten naar een goed doel gingen.
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by