Werken in Noord-Limburg: Samen zetten we Noord-Limburg op de kaart!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2024

Dirk Craenmehr, Johan Daniëls en Joost van Wijk

Het vacatureplatform 'werkeninnoordlimburg.nl' verbindt werkzoekenden en werkgevers uit de regio. Tientallen Noord-Limburgse werkgevers zijn al te vinden op het platform met als doel om de werkgelegenheid in de regio op de kaart te zetten en werktalent in de regio te houden.

Fotografie: Angelique Heldens, ANGY PhotoDesign


Krapte op de arbeidsmarkt

Al geruime tijd oefent de krapte op de arbeidsmarkt een constante druk uit op bedrijven in de regio, waardoor hun groeimogelijkheden worden belemmerd en hun voortbestaan in gevaar komt. Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat (jong) talent de regio verlaat om elders in grote steden te gaan wonen en werken. Volgens regionale werkgevers komt dit omdat mensen vaak niet bekend zijn met de vele bedrijven die hier gevestigd zijn en de carrièremogelijkheden die zij bieden.

Om deze uitdagingen aan te pakken en de regio te laten bloeien, is het essentieel dat werkgevers en werkzoekenden van elkaar weten wat ze te bieden hebben. 'Werken in Noord-Limburg' zorgt ervoor dat werkgevers en werkzoekenden in Noord-Limburg elkaar wél kunnen vinden. Het platform stelt werkzoekenden in staat om de mogelijkheden binnen Noord-Limburg te verkennen en in contact te komen met werkgevers die op zoek zijn naar nieuw talent. Zodat elk talent op de werkplek in de regio terechtkomt die bij hem of haar past. En zodat de prachtige bedrijven in de regio zich weer richten op hun kernactiviteiten, zonder zich zorgen te hoeven maken over personeelstekorten.

Noord-Limburg

Een regio die barst van het talent, harde werkers en ambitie: welkom in Noord-Limburg! Hier lopen talloze bedrijven voorop in hun eigen vakgebied. En liggen de kansen voor een glansrijke carrière voor het grijpen. Het is de regio waar mensen dag in dag uit keihard werken, maar waar je ze niet snel over zal horen klagen of opscheppen. De plek die wordt gekenmerkt door onze gepaste nuchterheid en boerenverstand. Met trots die we allemaal voelen!

Noord-Limburg biedt een overvloed aan mogelijkheden, vergelijkbaar met die in de Randstad of Eindhoven, nog meer zelfs! Het is dan ook zonde dat waardevolle mensen, ons kapitaal, onze prachtige regio verlaten. Alleen maar omdat ze niet bekend zijn met de mogelijkheden van hier. Want in onze prachtige regio barst het van de banen, kansen en uitstekende werkgevers. En die bedrijven staan te springen om nieuw personeel, vooral als het lokale talenten zijn, mensen die letterlijk dezelfde taal spreken, dezelfde normen en waarden hebben én die hun kijk op de wereld delen.

Werkgelegenheid

Het vacatureplatform 'werkeninnoordlimburg.nl' brengt werknemers en werkgevers samen en versterkt zo de werkgelegenheid in de regio. "De regio Noord-Limburg barst van het werktalent, maar ook van bedrijven die ontzettend mooie dingen doen", zegt Joost van Wijk, één van de initiatiefnemers van het vacatureplatform. "Vaak weten mensen niet eens welke mooie werkgevers er bij hen om de hoek liggen. Dat is zonde. "Wij geven deze bedrijven een podium, zodat werkzoekenden eindelijk kunnen zien wat voor interessante banen en mooie bedrijven hier zijn. Dan kunnen ze voortaan gewoon op de fiets naar hun droombaan toe. In plaats van dagelijks achteraan sluiten in de file naar de grote steden buiten de regio."


Joost van Wijk en Dirk Craenmehr

Over het vacatureplatform

'Werken in Noord-Limburg' is de eerste plek waar alle vacatures uit de regio samenkomen. Werkgevers krijgen de kans om hun bedrijf op één centrale locatie te profileren en werk- en stagekansen aan regionale werkzoekenden te presenteren. Het ultieme doel hierachter is het in de schijnwerpers zetten van de werkgelegenheid in de regio en het behouden van werktalent binnen de regio zelf. Het biedt werkzoekenden een laagdrempelige kennismaking met potentiële werkgevers. En dit alles op een manier die Noord-Limburgers kenmerkt: nuchter, oprecht en zonder nonsens. Maak vandaag nog kennis met het overzichtelijke vacatureplatform en bereid je voor om binnenkort jouw nieuwe teamleden te verwelkomen.

Het aantal bedrijven dat zijn vacatures plaatst op 'werkeninnoordlimburg.nl' groeit gestaag, waardoor het platform blijft bloeien. Dagelijks verwelkomt 'werkeninnoordlimburg.nl' meer dan 150 bezoekers. Ondertussen hebben tientallen bedrijven zich al aangesloten op het platform, samen goed voor 200+ (!) vacatures. De vacatures zijn ondertussen al meer dan 1.000.000 keer bekeken, een bewijs van het groeiende bereik en de effectiviteit van het platform. Naast sollicitaties ontvangt het platform ook tientallen inschrijvingen van werkzoekenden die hun droombaan najagen in hun eigen prachtige regio!

Actiepakket

Omdat het doel is om samen met en binnen onze prachtige regio als een collectief te opereren, biedt het platform alle bedrijven in de regio de mogelijkheid om tijdelijk kosteloos aan te sluiten. Momenteel kunnen regionale bedrijven gratis gebruikmaken van 'Actiepakket A'. Hiermee kunnen ze onbeperkt vacatures en stages plaatsen en verlengen. Naast het actiepakket wordt ook een zichtbaarheidspakket aangeboden. Met dit pakket wordt een vacature optimaal digitaal onder de aandacht gebracht middels een online campagne. Hierdoor krijgt de vacature gegarandeerd maar liefst 25.000 extra weergaven op social media.

Voor vragen, extra informatie of een kennismaking met de initiatiefnemers kunt u contact opnemen met Dirk Craenmehr, Joost van Wijk, Karlijn Beerkens of Johan Daniëls via 077-2084000 of info@werkeninnoordlimburg.nl. Meer informatie is ook te vinden op Werkeninnoordlimburg.nl.

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by