FC Robinstijn vervult unieke voetbalwensen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2024De magie van voetbal! Dat is waar FC Robinstijn al vijftien jaar voor staat. Via FC Robinstijn ontmoeten kinderen hun allergrootste voetbalhelden of beleven ze de wedstrijd van hun leven. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong of Lieke Martens? FC Robinstijn maakt echt het onmogelijke mogelijk!

Foto's: FC Robinstijn

 

"FC Robinstijn brengt de magie van het voetbal bij het kind", vertelt founder Pieter van Bussel. "En dat is echt uniek, want we zijn de enige goede doelenorganisatie ter wereld die zich uitsluitend richt op het vervullen van voetbalwensen. We hebben daarbij twee magische kernactiviteiten. Allereerst onze bijzondere wensen. Dat zijn hele persoonlijke wensen die we op maat vervullen, denk aan een unieke ontmoeting met een speler. Daarnaast hebben we een eigen wensconcept: Fan of the Match. Hierbij kunnen kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes als echte vips naar een wedstrijd van hun favoriete club. De Fan of the Match mag bijvoorbeeld mee het veld op en na de wedstrijd naar het spelershome." FC Robinstijn verzorgt dit mooie concept bij vele clubs, zoals bij VVV-Venlo en NEC Nijmegen.

Unieke doelgroep

Uniek is ook de doelgroep van FC Robinstijn. "Bij ons maken alle kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben kans op een bijzondere dag. We kiezen doelbewust niet voor een hele specifieke doelgroep, maar vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen die iets naars mee hebben gemaakt, in aanmerking kunnen komen."Groei

FC Robinstijn is de afgelopen jaren enorm gegroeid. "Het afgelopen jaar hebben we voor het eerst meer dan 200 voetbalwensen vervuld. De meeste wensen waren uiteraard in Nederland, maar steeds vaker trekken we ook naar het buitenland. We zijn zelfs naar Portugal gegaan waar we een meet & greet met Cristiano Ronaldo hebben mogen doen. Dat was natuurlijk uniek en een absoluut hoogtepunt, ook voor onze stichting!"

Ook de organisatie groeit explosief. Zo telt de stichting nu ruim 150 vrijwilligers, meer dan 60 ambassadeurs (zoals Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn, Lasse Schöne en Rafael van der Vaart) en vele profclubs die gelieerd zijn aan de stichting. FC Robinstijn streeft er naar dat alle profclubs zich gaan aansluiten.

Impact

Het hoofddoel is natuurlijk om zoveel mogelijk impact te kunnen maken en heel veel kinderen in contact te brengen met hun voetbalhelden. "Daarvoor kunnen we iedere steun ontzettend goed gebruiken. We zijn immers afhankelijk van giften, donaties en fondsenwervende activiteiten. Daarnaast zijn er tal van maatschappelijk betrokken bedrijven die ons financieel ondersteunen of goederen en diensten belangeloos beschikbaar stellen. Het mooie daarbij is, dat we iedere business partner één-op-één koppelen aan een unieke voetbalwens. Bedrijven kunnen zich als ambassadeur, droompartner of wenspartner bij ons aansluiten en adopteren zo een of meer voetbalwensen en maken zo letterlijk de wens van een kindje mogelijk, hoe mooi is dat? Ons motto is Dare to dream! Laten we daarom samen dromen en het verschil maken, door zoveel mogelijk voetbaldromen van kinderen uit te laten komen."

www.fcrobinstijn.nl
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2024

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by