Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2014

Tweedaagse conferentie ‘Circular Economy; from how to (k)now'

Op 19 en 20 november zal er in Antwerpen een tweedaagse conferentie plaatsvinden over de implementatie van Cradle to Cradle in bedrijventerreinen en gebouwen: ‘Circular Economy; from how to (k)now’. C2C BIZZ is de samenwerking tussen elf Noordwest-Europese partners met als doel de toepassing van Cradle to Cradle op nieuwe en bestaande bedrijventerreinen. Dit moet leiden tot toekomstbestendige bedrijventerreinen met een positief effect op de omgeving, de maatschappij en de economie. C2C BIZZ ontvangt European Regional Development Funding via INTERREG IVB. De kennis en informatie die gedurende het project is opgedaan wordt verzameld in het C2C Centre (www.c2c-centre.com), ontwikkeld door het C2C ExpoLAB in Venlo. Het C2C Centre bevat veel kennis en informatie over Cradle to Cradle producten en projecten. Tools, instrumenten en een handleiding worden ontwikkeld om de toepassing van Cradle to Cradle op bedrijventerreinen te ondersteunen. Gedurende de conferentie zullen diverse interessante key-note sprekers aan bod komen, zoals Michael Braungart (co- founder of Cradle to Cradle), Jan Peter Balkenende, Roy Vercoulen (Vice Presient European Product Innovation Institute), Thomas Leysen (Directeur Umicore, KBC Group and Corelio), Douglas Mulhall (Managing Director EPEA), Herman Konings (trendwatcher) en een afgevaardigde van het McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC). Blijf up to date over het end event via www.c2c-centre.com of mail naar info@c2cexpolab.eu.

Besparingstips op DuurzaamMKB.nl uitgebreid naar 39 branches

Stichting Stimular heeft de database met besparingstips op duurzaamMKB.nl geheel vernieuwd. Twintig extra branches kunnen nu gericht zoeken naar tips die kosten en milieu sparen. Nieuwe branches zijn gemeentewerven, schilders en onderhoud, brandweer, evenementen, musea, theaters, landbouw, natwasserijen, congreslocaties en diverse takken in de voedingsindustrie. Ook is de lay-out van de besparingstips verbeterd. Bezoekers kunnen nu intuïtiever doorklikken, bijvoorbeeld naar alle tips in een proces of thema. De 500 besparingstips over energie, afval, water en vervoer zijn beschikbaar voor 39 branches. Onderdeel van de database zijn de zogenaamde ‘rendabele energiemaatregelen’ van Infomil. Deze maatregelen staan op checklijsten die toezichthouders van de overheid hanteren om te beoordelen of bedrijven en instellingen aan de wet voldoen. De besparingstips zijn nu ook beter vindbaar via zoekmachines. Dit leidt tot meer reacties met ervaringen van gebruikers en leveranciers, wat een grote meerwaarde is voor de bezoekers van de website. Veel tips zijn voorzien van een praktijkvoorbeeld. Op DuurzaamMKB.nl vinden bedrijven naast de besparingstips ook inspirerende voorbeelden en praktische instrumenten die hen op weg helpen met Duurzaam Ondernemen. De informatie en instrumenten zijn praktisch en kosten niet veel tijd en geld. Veel instrumenten, zoals een format voor een energiebesparingsplan, zijn zelfs gratis te downloaden op de website.

Vernieuwd economisch profiel Duitsland

Alles wat ondernemers moeten weten over Duitsland en de Duitse economie staat te lezen in het vernieuwde ‘Economisch profiel Duitsland’, dat de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) onlangs heeft gepubliceerd. De 20 pagina’s tellende publicatie geeft een overzicht van de belangrijkste economische ontwikkelingen en trends, actuele handelscijfers en groeimarkten en kan kosteloos van de website van de DNHK worden gedownload. Het gezamenlijk handelsvolume van Nederland en Duitsland is in het afgelopen jaar gestegen naar 169 miljard euro. Daarmee is de economische relatie tussen beide landen een van de belangrijkste wereldwijd. Nederlandse bedrijven verkopen in het buurland vooral brandstoffen, chemische producten, machines en transportmiddelen. Kansen in Duitsland liggen er volgens de DNHK vooral op gebieden als biologische en duurzame producten, energie-efficiëntie en gezondheid. Daarbij valt te denken aan duurzaam bouwen, slimme energienetwerken (smart grids), maar ook aan farmaceutische producten, diensten voor de zorgsector en milieuvriendelijke verpakkingen. Met name binnen de topsectoren ziet de DNHK veel kansen voor nauwere samenwerking met Duitsland. Het economisch profiel is vooral bedoeld als informatie- en oriëntatiebron voor bedrijven die de Duitse markt willen betreden. Het biedt ook informatie over juridische, fiscale en culturele verschillen tussen beide landen. www.dnhk.org

Kijk voor meer nieuws op www.noordlimburgbusiness.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by