Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2015

1,3 miljoen euro voor kwetsbare jongeren

Met een subsidie van bijna €1,3 miljoen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) kunnen leerlingen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt voortaan nog beter worden voorbereid op een baan die bij hen past.

De subsidie maakt leerwerkarrangementen en extra begeleiding mogelijk, zodat kansen op een passende vervolgopleiding of passend werk voor kwetsbare jongeren stijgen. Venlo werkt, als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Noord-Limburg, samen met regiogemeenten, onderwijsinstellingen en UWV aan een sluitend netwerk rondom kwetsbare jongeren en ondernemers. De focus ligt bij kwetsbare jongeren tot 27 jaar die niet in staat zijn een startkwalificatie te behalen. Het organiseren van een sluitend netwerk is een eerste stap naar een integraal en goed afgestemde uitvoering tussen onderwijs, ondernemers en overheid. De Vijverhofschool, Mikadoschool, De Wijnberg, De Velddijk en ’t Wildveld en het Raayland College dragen als onderwijspartijen bij in de cofinanciering van het project. Om deze jongeren aan werk te helpen, is extra ondersteuning in de schoolfase, een ‘warme overdracht’ naar het bedrijfsleven en intensieve begeleiding op de werkplek cruciaal. In dat kader werken Praktijkonderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs, gemeenten, UWV en andere betrokken instanties al intensief samen in de regio om de bestaande structuur en voorzieningen voor kwetsbare jongeren verder te versterken. In leerwerkarrangementen leren kwetsbare jongeren vaardigheden aan die nodig zijn om werk te kunnen verrichten. Werk dat voornamelijk gebeurt met de handen. Afhankelijk van belangstelling en arbeidsmogelijkheden worden zij opgeleid voor verschillende branches, bijvoorbeeld techniek, horeca, groen, zorg, detailhandel, logistiek en schoonmaak.

Nieuw magazijn Kuijpers Autorecycling

Kuijpers Autorecycling uit Beringe bouwt momenteel aan een nieuw magazijn voor de opslag van gebruikte auto-onderdelen om via de onderdelenlijn.nl te verkopen.

Het magazijn telt 2 verdiepingen en biedt plaats aan 800 meter magazijnstelling die weer goed is voor ongeveer 50.000 gebruikte onderdelen. Het familiebedrijf Kuijpers Autorecycling is eigendom van Louis en Mieke Kuijpers. 28 jaar geleden richtten zij Kuijpers Metaalrecycling op in Deurne. Kuijpers Autorecycling in Beringe is twee jaar geleden geopend. Hier staat zoon Mark Kuijpers aan het roer. Bij het recyclingbedrijf kunnen autobedrijven, dealers en particulieren hun oude auto aanbieden. Na inname wordt een sloopverklaring afgegeven en worden de auto’s op wettelijke en verantwoorde manier verwerkt. Onderdelen die nog bruikbaar zijn worden via de eigen website en via onderdelenlijn.nl aangeboden. Kuijpers Autorecycling is een erkend RDW-bedrijf. Ook is het bedrijf bezig met het behalen van het Stiba-lidmaatschap zodat straks ook verzekeringsmaatschappijen hun auto’s kunnen aanbieden. Zo wordt het voor verschillende doelgroepen nog eenvoudiger om auto’s aan te bieden.

www.autorecyclingkuijpers.nl

MakeTech Platform en SPARK Tech Lab slaan handen ineen

Het MakeTech Platform en het SPARK Tech Lab Weert hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Met de ondertekening van het convenant spreken de beide partijen het voornemen uit samen te werken om kinderen uit de regio Midden-Limburg van jongs af aan in aanraking te brengen met technologie, zowel op school, als in buitenschoolse leeromgevingen als SPARK. Het MakeTech Platform en het SPARK Tech Lab hebben beide als doelstelling kinderen reeds op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor techniek. Met deze doelstelling organiseert het SPARK Tech Lab activiteiten voor groepen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Het MakeTech Platform behartigt de belangen van de maakindustrie in de gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Leudal en heeft als belangrijk speerpunt het veilig stellen van het aanbod van personeel. Door kinderen via verschillende activiteiten op een leuke manier kennis te laten maken met techniek, willen MakeTech en SPARK hun beeld over techniek zodanig positief vormen, dat ze openstaan voor een toekomstige carrière in de technologie. Samenwerking tussen de partijen is een logisch gevolg van de overlap die er is in doelstellingen en de doelgroepen. Door de handen ineen te slaan, willen de partijen de effecten van hun inspanningen vergroten. In de overeenkomst staat omschreven hoe de partijen de samenwerking vorm willen geven. Zo neemt een vertegenwoordiger van MakeTech plaats in de stuurgroep van het SPARK Tech Lab en zal er met regelmaat afstemmingsoverleg plaatsvinden tussen de partijen.

www.sparktechlab.nl,

www.maketechplatform.nl

Kijk voor meer actueel nieuws op

www.noordlimburgbusiness.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by