V-Vitaal zorgt voor vitale Scelta werknemers

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2015

Betekent ‘schriftelijk’ dat je een brief moet sturen?

“Wie schrijft die blijft” is de uitdrukking, maar is het nog altijd noodzakelijk om een brief te schrijven? Het antwoord is nee. Steeds vaker wordt er in procedures verwezen naar Facebook-pagina’s, LinkedIn of andere digitale berichten.

De uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 10 juni 2015 is daar een mooi voorbeeld van. De vraag die beantwoord moest worden was of een werkgever middels een WhatsApp-bericht voldaan had aan zijn aanzeggingsverplichting.

De aanzeggingsverplichting, hoe zit dat ook alweer? Die verplichting geldt vanaf 1 januari 2015 en heeft betrekking op contracten voor bepaalde tijd. De werkgever is verplicht om ten minste één maand voor het einde van het contract voor bepaalde tijd een zogeheten schriftelijke aanzegging aan de werknemer te doen. De werkgever moet de werknemer dan schriftelijk laten weten of het contract al dan niet wordt verlengd. Wordt deze aanzegging vergeten of te laat gedaan, dan is de werkgever een boete verschuldigd van maximaal één maandsalaris (ook als de werknemer in dienst blijft).

De rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat het sturen van een WhatsApp-bericht in dat kader voldoende is. Uit de berichten van de werkgever bleek duidelijk dat hij het dienstverband niet wilde verlengen. De werknemer heeft hierop gereageerd, zodat duidelijk was dat het bericht hem ook had bereikt. Daarmee was voldaan aan de aanzeggingsverplichting.

‘Schriftelijk’ betekent dus niet dat u altijd een brief moet sturen. Heeft u vragen over de WWZ, neem dan gerust contact met Marivonne van Kralingen (m.vankralingen@vlaminckx.nl of 077 – 320 19 20).

profiel

V-Vitaal zorgt voor vitale Scelta werknemers

Een gezonde levensstijl is van vitaal belang voor gezonde, productieve werknemers. Een tennisclinic van Sjeng Schalken was eind augustus voor de werknemers van het Venlose Scelta Mushrooms de start van een uniek sportprogramma. Op basis van de uitkomsten van hun Check Medical Sport rapport zullen ze onder leiding van V-Vitaal (Richard Stiphout) wekelijks aan hun gezondheid gaan werken.

V-Vitaal biedt sinds dit jaar de Check Medical Sport aan. Het is een totale scan die op een laagdrempelige en snelle manier de gezondheid en vitaliteit meet en helpt op een efficiënte wijze de leefstijl te verbeteren. De check is onderzocht en gevalideerd door diverse universiteiten en wordt wereldwijd al toegepast door verscheidene professionele sportorganisaties, waaronder voetbalclub AC Milan, maar ook bedrijven.

Scelta Mushrooms kan nu ook aan dat rijtje worden toegevoegd. Het volledige personeel onderging in 3 dagen in The Scelta Institute een Check Medical Sport. Uit de metingen zijn individuele adviezen gekomen voor wat betreft een optimale combinatie van beweging, voeding, werk en ontspanning. Daarnaast is een gezamenlijk beweegplan voor alle medewerkers tot stand gekomen. De komende maanden zal er een gevarieerd en op maat gemaakt programma volgen. Onder leiding van vitaliteitscoach Richard Stiphout zullen ze wekelijks met verschillende sporten, zoals voetbal, boksen, volleybal en handbal, in aanraking komen en gestimuleerd worden om aan sport te doen.

Door het stijgen van de pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid een steeds belangrijker thema voor bedrijven. Daarom stimuleert de overheid projecten om werknemers langer en fit aan het werk te houden middels het recent vrij gemaakte subsidiebudget van 22 miljoen euro. V-Vitaal is in gesprek met de overheid om de mogelijkheden voor bedrijven om hier aanspraak op te maken nader vast te stellen.

www.v-vitaal.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by