Logistic Force: “We hebben nog héél veel ambities”

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2015

Bart Derkx (Logistic Force Venlo) alleen aan het roer:

“We hebben nog

héél veel ambities”

Het gaat goed met Logistic Force in het algemeen en met de Logistic Force Venlo in het bijzonder. De Venlose vestiging kende dit jaar een groei van honderd procent en het einde is volgens eigenaar Bart Derkx nog lang niet in zicht. “We hebben nog héél veel ambities.”

Opleiden Logistic Force Academy

Die vakkennis wordt aangewend om steeds innovatief te kunnen zijn, zo legt Derkx uit. “We begeven ons op delen van de markt waar andere partijen zich niet zomaar durven bewegen. Het opleiden van mensen middels de Logistic Force Academy bijvoorbeeld. Op dit moment trekken we heel veel mensen bij de gemeente en het UWV vandaan. Dat zijn mensen die veroordeeld zijn tot een uitkering en geen uitzicht op een baan hebben. Wij leiden die mensen bijvoorbeeld op tot chauffeur. We hebben een eigen opleidingscentrum waar we meerdere leswagens hebben. We leiden die mensen op, het kost ze heel weinig en aan het eind van de rit hebben ze een baan. Op die manier zijn we ook maatschappelijk betrokken.” Groot voordeel is dat mensen ook ‘on the job’ worden opgeleid. Derkx: “We kijken waar we de mensen kunnen neerzetten voor een baan en leiden ze dan bij die opdrachtgever op. Beter kun je het vak niet leren.”

Breed

Logistic Force levert een totaaloplossing in de breedste zin van het woord. Het bedrijf biedt een brede mix van flexibele arbeid en de hierboven genoemde opleidingen. “Maar we verzorgen ook externe logistieke opleidingen, zoals ADR, Heftruck en reachtruck, Code 95 en VCA”, legt Derkx uit. “Die Code 95 is ook voor de opdrachtgevers heel interessant. Het is een stuk verplichte nascholing die actieve chauffeurs elke vijf jaar 35 uur lang moeten volgen. Al onze mensen zijn compleet opgeleid op het moment dat ze door een opdrachtgever worden overgenomen. Dat scheelt de opdrachtgever ook flink in de kosten en we merken dat dit heel erg gewaardeerd wordt.”

Buiten de Academy heeft Logistic Force een eigen Payroll en Recruitment afdeling. Door deze ontwikkeling is Logistic Force uitgegroeid tot een flexibele aanbieder van een breed pakket aan HR-oplossingen.

Limburg veroverd

Landelijk heeft Logistic Force dit jaar een groei van 45% doorgemaakt. De Venlose vestiging doet daar met honderd procent nog een meer dan flinke schep bovenop. “Het gaat op dit moment gewoon heel erg goed, maar we hebben nog steeds heel veel ambities. We willen nog flink gaan doorgroeien. We moeten er veel voor doen, maar we zijn op de goede weg en het is allemaal meer dan de moeite waard. In de eerste helft van volgend jaar willen we nog een vestiging in de regio Sittard gaan openen om het zuidelijkere deel van Limburg nog beter te kunnen bedienen.” Op de vraag of Limburg langzaam maar zeker verder veroverd gaat worden, reageert Derkx tot slot lachend: “Limburg ís al veroverd en is al groen!” �

“Onze missie is helder: ‘Een optimale,

langdurige match tussen beide partijen."

www.logisticforce.nl

logistiek

Volg, check en maak kennis met Noord-Limburg Business

www.facebook.com/noordlimburgbusiness

Voor de dagelijkse nieuwsupdates, winacties en andere interessante informatie voor en door regionale ondernemers. Praat mee en geef je mening!

@NoordLimburgBizz

Volg ons voor het laatste regionale nieuws en updates rondom onze evenementen. Of geef feedback op het magazine.

www.noordlimburgbusiness.nl

Check op onze vernieuwde website het laatste nieuws uit de regio, zoek naar bedrijven in ons uitgebreide bedrijvenregister en lees de columns van onze vaste columnisten. Heeft u interessante informatie voor onze website of wilt u columnist worden? Stuur een email naar sofie@vanmunstermedia.nl

Blader alle printedities van Noord-Limburg Business ook online door met onze

handige blockspagina’s. Ook zeer geschikt voor tablet en smartphone!

Bezoek onze BOB-borrels en maak kennis met ondernemers uit de regio. Meer informatie vindt u op bob.noordlimburgbusiness.nl

www.linkedin.com/groups/NoordLimburg-Business

Voor de laatste updates rondom onze evenementen en korte terugblikken. Leden van de Noord-Limburg Business-groep zijn zelf ook meer dan welkom om items te posten!

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by