Kenneth Smit: Het Roer Om

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2015

column

Het Roer Om

Voor veel bedrijven is 2015 een jaar van transitie, blijkt uit het jaarlijkse Strategy Trends onderzoek van Berenschot. Vier op de vijf ondernemingen verwacht dit jaar hun businessmodel fundamenteel te wijzigen of is daar al mee bezig.

Hoewel de onzekerheid waar veel bedrijven last van hebben gehad niet is verdwenen, lijken ze er mee te leren leven en besluiten zij steeds vaker hun eigen koers te varen. Maar mocht u denken dat bedrijven alleen het roer omgooien omdat hun resultaten achterblijven, dan heeft u het mis. Bedrijven die bereid zijn de nieuwe werkelijkheid onder ogen te zien, verkeren in een permanente staat van verandering. Ze starten pilots, proberen nieuwe dingen uit, bereiden hun mensen voor op veranderingen en draaien aan alle knoppen tegelijk.

Een van de mooiste trends bij de groeibedrijven is dat hun nieuwe strategie tot stand komt in een dialoog met de hele organisatie, dus met alle betrokkenen. Ook klanten en potentiële klanten worden hierbij steeds vaker geraadpleegd. Niet voor niets staat de relatie en de communicatie met klanten met stip op één op de lijst van dingen die anders moeten.

Verandering en ontwikkeling zijn de motor van de nieuwe economie. Dat u bereid moet zijn om zelf te veranderen als u hier onderdeel van uit wilt maken, spreekt voor zich. Bent u klaar om te veranderen en wilt u uw organisatie en uw mensen ontwikkelen? Neem dan contact op als u er klaar voor bent!

Wouter van den Akker

www.kennethsmit.com/woutervandenakker

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by