Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2015

Kora at Evoluon opent in

iconisch gebouw in Eindhoven

In Evoluon - het ‘icoon’ van Eindhoven - is in oktober ‘Kora at Evoluon’ geopend; een internationaal innovatiecentrum en een ontmoetingsplaats waar bedrijfsleven en onderwijs samen komen. Kora at Evoluon is onderdeel van een wereldwijd netwerk van innovation centers en brengt studenten, ondernemers, lokale en internationale bedrijven, start-ups en investeerders met elkaar in contact om ideeën werkelijkheid te laten worden en bedrijven te laten groeien. De locatie, die midden in het hart van Brainport Eindhoven ligt, huisvest flexibele werkplekken, een innovatiecentrum, vergaderruimtes en een café/restaurant die toegankelijk zijn voor iedereen. Iedereen kan hier komen eten, netwerken of werken, voor een paar uurtjes, een paar dagen of langer. Leden van Kora at Evoluon zijn onderdeel van het internationale netwerk van Kora en krijgen toegang tot kennis, connecties en verschillende inspirerende business- en ondernemersevenementen. Kora helpt haar leden met advies voor het vinden van investeerders, bedrijven en experts. Zo kan het zijn dat iemand gekoppeld wordt aan een investeerder uit het buitenland om zo een idee te realiseren, of dat er nieuwe markten voor producten aangeboord worden in het buitenland. Tot nu toe zijn er in Europa drie andere Kora locaties geopend op drie verschillende universiteitscampussen in Finland. Na Eindhoven volgt dit jaar de opening van een center in Frankrijk en één in het Verenigd Koninkrijk. Het is de bedoeling dat binnen een paar jaar een volledig netwerk is gerealiseerd in Europa. Daarna volgen Azië en de Verenigde Staten.

Groen licht voor bestemmingsplan KazerneKwartier venlo

De Raad van State heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor het KazerneKwartier. Dat maakte de Afdeling Bestuursrechtspraak vanochtend bekend. Daarmee kan de beoogde mix aan stedelijke functies en voorzieningen ook daadwerkelijk landen op het KazerneKwartier. Omdat het voetbalstadion definitief niet doorging oordeelde de Raad van State vorig jaar dat de behoefte aan leisure op het KazerneKwartier en de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan beter onderbouwd moest worden. Daarop schrapte de gemeenteraad eind november 2014 het voetbalstadion uit het bestemmingsplan en werd aanvullend onderzoek gedaan naar de behoefte aan leisure-functies. Deze aanvullingen blijken voldoende om door te mogen gaan met de plannen voor grootschalige leisure-activiteiten op het terrein. Bezwaarmakers waren van mening dat er geen behoefte is aan leisure op het kazerneterrein en de Raad van State vroeg de gemeente daarom om die behoefte nog beter te onderbouwen. Met deze uitspraak is het bestemmingsplan voor het KazerneKwartier onherroepelijk geworden en kan daartegen geen bezwaar of beroep meer worden aangetekend.De eerstvolgende stap binnen het project KazerneKwartier is het definitieve besluit van de gemeenteraad over de plannen in het eerste kwartaal van 2016.

Arvato vestigt zich op De Brem

Arvato, de businessprocess-outsource-provider, gaat in Nederland uitbreiden met de bouw van een nieuw logistiek centrum op de logistieke hotspot van Nederland, Gennep/Noord-Limburg. Vanaf deze nieuwe locatie zal aan klanten binnen de sectoren Hightech en Consumer Goods worden geleverd. De gekozen locatie ligt direct aan de A77, die goede aansluiting biedt naar Duitsland en de rest van Europa. Daarnaast biedt de nabije aanwezigheid van de barge- en treinterminal goede alternatieve transportmogelijkheden. Het moderne 30.000 vierkante meter tellende distributiecentrum is zodanig ontworpen dat arvato er zowel Multichannel als dedicated e-commerce-operaties gaat uitvoeren. Daarnaast zal er een groot volume aan Value-add-services plaats gaan vinden waaronder productconfiguratie en lokalisatie. Het DC zal een Europese Hub worden voor warehousing en distributieservices, wordt “TAPA-A” gecertificeerd en heeft tevens een bonded warehouse set up. De bouw is gestart in augustus en de eerste 30.000 vierkante meter zal in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik worden genomen. De komende jaren zal er op deze locatie verder worden uitgebreid tot in totaal 70.000 m2. Dit is het 3e Nederlandse logistieke distributiecentrum van arvato SCM.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by