JDS bedrijfsautomatisering: Alive and Kicking

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2015

JDS bedrijfsautomatisering:

Alive and Kicking

We schrijven het jaar 1985. Om precies te zijn 8 november 1985. Het duurt dan nog een kleine maand alvorens Microsoft versie 3.2 van het alom bekende besturingssysteem DOS op de markt brengt. Nieuwste feature van dit besturingssysteem is XCOPY. Deze baanbrekende functionaliteit biedt de gebruiker de mogelijkheid meerdere files of zelfs directories van locatie te verplaatsen.

Het aantal computergebruikers in Nederland is dan nog op de vingers van één hand te tellen. Computergebruik is voor velen van ons op dat moment nog een science fiction-gedachte.

Julian Hendriks, net 19 jaar, denkt daar anders over en ziet brood in deze ontwikkelingen en besluit samen met vader Piet een IT-bedrijf op te richten. Junior Data Systems ziet het levenslicht. The Simple Minds bestormen de TOP 40 met hun hit Alive and Kicking. Na 30 jaar is Simple Minds nog steeds terug te vinden op de planken. En Junior Data Systems, JDS bedrijfsautomatisering bv inmiddels, is ook nog steeds Alive and Kicking.

Ontwikkeling

Het bedrijf heeft de afgelopen 30 jaar een prima ontwikkeling doorgemaakt. Zeker de verhuizing in 2003 naar Keizersveld is succesvol gebleken. Niet alleen bedrijfsautomatisering staat op het ‘menu’ van het Venrayse bedrijf. Met producten als Plan-IT en Logistic Manager is JDS inmiddels ook al succesvol in de wereld van de software. En de ontwikkelingen gingen snel en gaan steeds sneller. Inmiddels is het gebruik van digitale informatiesystemen gemeengoed geworden. Het is voor velen een eerste levensbehoefte. We kunnen niet meer zonder. Dat betekent ook dat de afhankelijkheid enorm groot is. JDS heeft daar op ingespeeld. Buiten het feit dat het bedrijf graag als het aanspreekpunt fungeert voor haar klanten zorgt het ook voor rust. Pro-actieve monitoring van alle kritische systemen vindt 24 uur per dag plaats. Problemen oplossen nog voor ze ontdekt worden door de gebruikers is een gevolg. Het resultaat: rust binnen de organisatie.

Gemeengoed

Overal kunnen werken is inmiddels ook gemeengoed geworden. Veel is echter afhankelijk van de infrastructuur die daarachter zit. Veel klanten gaan over op de zogenoemde ‘Cloud’. Dat betekent dat ook de infrastructuur als een service wordt afgenomen. Zonder een investering in hardware is het mogelijk om direct gebruik te kunnen maken van een professioneel netwerk. Dit geldt trouwens ook voor de software, die eveneens als een service afgenomen kan worden. Met Plan-IT heeft JDS de landsgrenzen achter zich gelaten. Succesvolle projecten in Duitsland en België zijn inmiddels afgerond. Door de veelzijdigheid van de software is het mogelijk om op alle facetten van het digitaal plannen in werkplaatsen te zorgen voor efficiency en kostenbesparing. Plan-IT online, een van de nieuwste producten van JDS biedt klanten de mogelijkheid om ’s avonds thuis de servicebeurt voor de auto te regelen. Ook in zeer drukke periodes met onder andere bandenwissel tijdens het seizoen zorgt het product voor rust.

Met LogisticManager verbetert JDS de logistieke processen van bedrijven actief in de transportwereld. Het pakket is uitermate geschikt voor het managen van productenvervoer via de weg. De chauffeur wordt een volwaardige gebruiker van de software door de functionaliteit van de mobiele oplossing.

Een 30-jarige denkt nog lang niet aan het pensioen. Dit geldt ook voor JDS. De ambitie is groot genoeg om in alle facetten de beste te worden. Wilt u ook weten welke voordelen dit voor u en uw bedrijf oplevert? Maak dan snel een afspraak. �

www.jds.nl

Julian Hendriks en Lejos Schouwenberg

bedrijfsautomatisering

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by