CONNECTED: Geslaagd kennisevent in Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2015

Peter Koster, Kreuze

Selfies

Geslaagd kennis-

event in Venlo

Op dinsdag 29 september vond de eerste editie van CONNECTED plaats in De Maaspoort in Venlo. Het event stond in het teken van kennis delen, door middel van diverse seminars, paneldiscussies en netwerkvloer.

Peter Koster, Kreuze

Gerrie Kepser, TenderGuide Consultancy Ton van der Linden, BusinessLab for Innovators®

Roland van Soest, Maarten Werson en Eric Leunen, Energa

Ruim 500 deelnemers bezochten het brede en inhoudelijke programma, met als hoofdthema's innovatie en duurzaam ondernemen. Naast seminars, rondetafelgesprekken over regionale actualiteiten en workshops was er ook een kleine interactieve beursvloer ingericht waar de deelnemers tussen de bijeenkomsten door konden netwerken. Noord-Limburg Business was eveneens met een stand aanwezig en kijkt terug op een geslaagd event en feliciteert De Maaspoort, Ria Joosten Catering & Evenementen en 25/07 Marketing & Events met de geslaagde aftrap. Ã¯Â¿Â½

www.connectedevent.nl

netwerken

Henk van der Heijden (CONTOUR Accountants) en

Mark Hafkamp (Hafkamp Gerechtsdeurwaarders)

Tom Meijers (Personato - Agri&Food) en

Fre Jacobs (Fontys - IFBM)

Aanbeloven

Locaties

5

1

4

3

2

2

4

1

3

5

Had u hier willen staan?

Neem dan contact op met

Aysun Mahubessy-Saruhan - 024-6421917

Regionale

specialisten/zzp'ers

Ondanks het soms wat onzekere bestaan maken steeds meer professionals de overstap van medewerker in loondienst naar zelfstandig ondernemer, regionale specialist of zzp’er. Bedrijven maken graag, en steeds vaker, gebruik van hun expertise en diensten om zo hun kosten verder te kunnen flexibiliseren. De komende 12 maanden zullen wij u in ons magazine op de hoogte houden van alles wat er speelt rondom deze regionale specialisten. Of het nu gaat om hun expertise, de manier van bedrijfsvoering of hoe ze zich profileren op de zakelijke markt.

Na deze aftrap in onze zomereditie bieden wij de deelnemende specialisten ook de kans om zich te profileren of voor elke uitgave een tip aan te leveren. Deze tip kan bestemd zijn voor alle collega’s, of juist voor alle ondernemers in de regio.

De rubriek ‘regionale specialisten’ verschijnt niet alleen in print. Ook online hebben we een speciale rubriek op de website waar de deelnemende regionale specialisten te vinden zijn. Worden er door de deelnemende specialisten leuke tips of thema’s aangedragen, dan plaatsen wij deze op de website en indien mogelijk ook in de nieuwsbrief.

Bent u als regionale specialist en/of zelfstandige actief? Wilt u zelf een bijdrage leveren en uzelf in de regio profileren? Dan is deze rubriek iets voor u!

Meer info: Aysun Mahubessy-Saruhan, 024-6421917

Vraag naar duurzaam voedsel stijgt, ook in catering

Voor het vijfde jaar op een rij hebben consumenten in 2014 meer dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel gekocht (+18 %). Het marktaandeel van duurzaam voedsel loopt met een totale besteding van minstens 2,6 miljard euro verder op van 6% naar 7%. De grootste stijging van maar liefst 74% vindt plaats in de professionele markt, zoals horeca, zorginstellingen en catering.

Ook in de supermarkt en de speciaalzaken zet de groei van de afgelopen jaren gestaag door met respectievelijk 3% en met 4%. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2014 die staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken op 28 oktober 2015 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De grootste stijgers zijn eieren (+40%) en koffie (+52%), die daarmee een marktaandeel van respectievelijk 35% en 25% hebben verworven. Ook zuivel en drank zitten flink in de lift met een stijging van meer dan 30%. De sectoren vlees (0%) en vis (-4%) gaan niet mee in de opgaande lijn. Dit is onder meer toe te schrijven aan een daling in de bestedingen aan vis en vlees in het algemeen.

Voor vis geldt ook dat er minder vis met een MSC-keurmerk is gevangen vanwege duurzame beheersmaatregelen. Evengoed blijft het marktaandeel van 21% van duurzame vis aanzienlijk.

De bestedingen aan producten met het keurmerk Ã¢â‚¬ËœBiologisch’ zijn in 2014 met 6% gestegen. De onderzoekers schatten de totale besteding aan biologische producten, inclusief kanalen zoals biologische markten en boerderijwinkels, op 1,13 miljard euro. De Monitor Duurzaam Voedsel is uitgevoerd door LEI Wageningen UR en is voor het eerst uitgebracht in 2011.

Limburg versterkt samenwerking met Sichuan tijdens werkbezoek in november

Een Limburgse delegatie brengt in november een driedaags werkbezoek aan de Chinese provincie Sichuan, met wie de Provincie Limburg sinds 2014 een vriendschapsrelatie onderhoudt. Het bezoek staat in het teken van samenwerking en acquisitie op het gebied van: campusontwikkeling, life sciences, wetenschap, onderwijs, handel, creatieve industrie en logistiek. Naast Theo Bovens, gouverneur van de Provincie Limburg, bestaat de delegatie uit de heer Maxime Verhagen (adviseur en ambassadeur van de Provincie Limburg), vertegenwoordigers van de gemeenten Roermond en Maastricht, het Asian Full Service Center, de Limburg Chinese Association (CVL) en diverse vertegenwoordigers uit het Limburgs bedrijfsleven en de Limburgse onderwijssector; Brightlands Maastricht Health Campus, MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine, MUMC+, Maastricht University, Zuyd Hogeschool, the international Butler Academy, Kern Architecten en Christian Lagerwaard modeontwerper. In september 2012 heeft het College van Gedeputeerde Staten de strategische nota “Een reis van duizend mijlen begint met een enkele stap – Wat gaat Limburg met China doen?” vastgesteld. De afzetmarkt onder de groeiende Chinese middenklasse en de toename van Chinese investeringen in het buitenland leveren kansen op. Een intensieve overheidsrelatie is in de overheidsgedreven Chinese economie cruciaal voor succesvol zakendoen. Door middel van actieve economische diplomatie kan de Provincie het zakendoen actief faciliteren en ondersteunen. De vriendschapsrelatie van de Provincie Limburg met de West-Chinese provincie Sichuan is het uitgangspunt voor een lange termijn investering in sterke overheidsbanden ten dienste van het Limburgse bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. De gemeente Maastricht heeft een stedenband met Chengdu, de hoofdstad van Sichuan.

Samen de schouders onder Gebiedsontwikkeling Cranendonck-Weert-Kempen~Broek

Overheden en ondernemers gaan het gebied op de grens van Brabant en (Belgisch) Limburg, binnen het internationale grenspark Kempen~Broek, een economische, ecologische en sociaal maatschappelijke impuls geven. Hiertoe hebben 12 partijen op 23 oktober 2015 bij golf- en countryclub Crossmoor een intentieverklaring ondertekend. Behalve de gemeenten Cranendonck en Weert hebben de provincie Noord-Brabant, de provincie Limburg, de provincie Belgisch Limburg, Nyrstar, Waterschap De Dommel, Waterschap Peel en Maasvallei, Vereniging Natuurmonumenten, Stichting ARK, Centrale Zandwinning Weert en Grenspark Kempen~Broek de intentieverklaring ondertekend. Deze partijen zien  grensoverschrijdende samenwerking als dé manier om economische bedrijvigheid en  natuur- en waterontwikkeling in samenhang met elkaar te realiseren, met behoud van het unieke karakter van dit gebied. De intentieverklaring is een eerste stap in de samenwerking. Er wordt toegewerkt naar een samenwerkingsovereenkomst waarin de organisatie, uitvoering en financiering wordt geregeld. De ondertekening onderstreept het regiobrede en grensoverschrijdende commitment van partijen om samen verder te werken aan een mooi, vitaal en uniek gebied.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by