Column Vlaminckx Advocaten: Het belang van kleine lettertjes

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

Column:

Het belang van kleine lettertjes

Kleine lettertjes oftewel algemene voorwaarden, waarom zou men deze gebruiken? Het gebruik van algemene voorwaarden is voor een ondernemer niet verplicht, maar wel erg nuttig. U kunt hierin diverse regels opnemen welke u van belang acht bij iedere transactie die u aangaat. Hiermee creëert u duidelijkheid over de geldende afspraken, verbetert u uw juridische positie en bespaart u tijd bij uw dagelijkse contractonderhandelingen.

U bepaalt zelf welke onderwerpen terugkomen in uw voorwaarden. Dit hangt uiteraard af van uw dienstverlening en uw werkwijze, maar ook van uw ervaringen uit het verleden, uw verzekeringspolis en uw persoonlijke voorkeur. De variatie in omvang is enorm: van enkele regels tot dertig volgedrukte pagina’s. Typische zaken om in uw voorwaarden op te nemen, zijn leverings- en betalingscondities, eigendomsvoorbehoud, garanties en beperkingen van aansprakelijkheid.

Door de jaren heen verandert er veel in uw onderneming: u bent gestart met nieuwe diensten of met een webshop of u heeft uw rechtsvorm gewijzigd. Ook in de wet- en regelgeving verandert er regelmatig iets. Het is dus goed om u af te vragen of het tijd is voor een update van uw voorwaarden. Passen de eerder opgestelde voorwaarden nog wel bij uw huidige onderneming? Voorkomen moet worden dat u als ondernemer uzelf niet meer herkent in uw eigen voorwaarden en dat uw voorwaarden niet meer optimaal beschermen tegen de risico’s waarvoor ze nu juist zijn opgesteld.

Mocht u willen weten op welke wijze wij u behulpzaam kunnen zijn bij het opstellen of updaten van uw voorwaarden, neem gerust contact op met Susanne ten Have (s.tenhave@vlaminckx.nl / 077-3201947).

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by