Michelinsterren 2016

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

Kroon op het werk

Voor restaurants worden de Michelinsterren beschouwd als dé kroon op het harde werk en blijk van waardering en kwaliteit. De sterren worden toegekend aan de hand van vijf criteria: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.

De betekenis van de sterren is als volgt:

* 1 ster – Uitzonderlijke keuken

** 2 sterren – De keuken is een omweg waard

*** 3 sterren – De keuken is een reis waard

DE VERDELING:

3 Michelinsterren:

-Vaassen: De Leest 

-Zwolle: De Librije

2 Michelinsterren:

-Amsterdam: Bord'Eau 

-Amsterdam: Ciel Bleu

-Amsterdam:  &lsamhoud places

-Amsterdam: Librije’s Zusje

-Amstelveen:  Aan de Poel

-Bloemendaal: Chapeau!

-Giethoorn: De Lindenhof

-Hoofdplaat: De Kromme Watergang

-Harderwijk: ’t Nonnetje

-Heeze: Boreas

-Kruiningen: Inter Scaldes

-Maasbracht: Da Vinci

-Maastricht: Beluga

-Nuenen: De Lindehof

-Overveen: De Bokkedoorns

-Rotterdam: FG 

-Rotterdam: Fred 

-Rotterdam: Parkheuvel

-Waalre: De Treeswijkhoeve

-Zuidwolde: De Groene Lantaarn

1 Michelinster (per provincie):

DRENTHE

-Zuidlaren: De Vlindertuin

-Zuidwolde: De Groene Lantaarn

FRIESLAND

-Beetsterzwaag: De Heeren van Harinxma

-Drachten: Koriander

-Leeuwarden: Ãƒâ€°levé 

GELDERLAND

-Bennekom: Het Koetshuis

-Duiven: 't Raedthuys 

-Ermelo: Het Roode Koper

-Harderwijk: Basiliek

-Heelsum: De Kromme Dissel

-Wageningen: O Mundo

-Winterswijk: Strandlodge

-Zutphen: ‘t Schulten Hues

GRONINGEN

-Aduard: Herberg Onder de Linden

-Onderdendam: In de Molen 

LIMBURG

-Maastricht: Château Neercanne

-Maastricht: Tout à Fait

-Roermond: One

-Venlo: Valuas

-Tegelen: Aubergine

-Ubachsberg: De Leuf

-Weert: Bretelli

-Well: Brienen aan de Maas

NOORD-BRABANT

-Breda: Wolfslaar

-Eindhoven: Avant-Garde Van Groeninge

-Eindhoven: De Karpendonkse Hoeve

-Eindhoven: Wiesen

-Eindhoven: Zarzo

-Etten-Leur: De Zwaan

-’s-Hertogenbosch: Sense

-Oss: Cordial

-Sint-Oedenrode: Wollerich

-Vught: De Heer Kocken

-Wouw: Mijn Keuken

NOORD-HOLLAND

-Amsterdam: Bridges 

-Amsterdam: Lastage

-Amsterdam Le Restaurant

-Amsterdam: La Rive

-Amsterdam: Ron Gastrobar 

-Amsterdam: Sazanka (Hotel Okura)

-Amsterdam: Sinne

-Amsterdam: Vermeer

-Amsterdam: Vinkeles

-Amsterdam: Yamazato

-Bussum: Soigné

-Castricum: Apicius

-Haarlem: ML

-Haarlem: Ratatouille Food & Wine

-Heemstede: Cheval Blanc

-Hoorn: Lucas Rive 

-Monnickendam: Posthoorn

-Santpoort: De Vrienden van Jacob

-Schoorl: Merlet

-Texel: Bij Jef

OVERIJSSEL

-Blokzijl: Kaatje bij de Sluis

-Hardenberg: De Bokkepruik

-Hengelo: 't Lansink 

-Holten: De Swarte Ruijter

-De Lutte: De Bloemenbeek

UTRECHT

-Amersfoort: Blok’s

-Bosch en Duin: De Hoefslag

-Driebergen-Rijsenburg: La Provence

-Houten: Kasteel Heemstede

-Loenen aan de Vecht: Ã¢â‚¬â„¢t Amsterdammertje

-Loenen aan de Vecht: Tante Koosje

-Linschoten: De Burgemeester

-Vreeland: De Nederlanden

ZEELAND

-Breskens: Spetters 

-Cadzand: Pure C

-Koewacht: ’t Vlasbloemeken

-Sluis: La Trinité

-Wilhelminadorp: Katseveer

ZUID-HOLLAND

-Capelle aan den IJssel: Perceel

-Den Haag: Calla’s

-Den Haag: HanTing Cuisine

-Noordeloos: De Gieser Wildeman

-Noordwijk aan Zee: Latour

-Reeuwijk: Kaagjesland

-Rijswijk: Niven

-Rotterdam: Amarone

-Rotterdam: FG Food Labs

-Rotterdam: Joelia

-Rotterdam: Wereldmuseum 

-Scheveningen: Seinpost

-Schipluiden: Aan de Zweth

-Warmond: De Moerbei

Michelinsterren 2016

Het nieuwe sterrenfirmament voor komend jaar

Maandag 7 december presenteerde Michelin haar nieuwe restaurantgids in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Bijzonder is dat geen één restaurant een ster verloor.

De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle hebben ook voor komend jaar hun eer weer hoog kunnen houden en mogen drie Michelinsterren voeren. Een tweede ster werd gegund aan restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Daarmee komt het totaal aantal tweesterrenrestaurants in Nederland op twintig. 

De Heeren van Harinxma (Beetsterzwaag), Zarzo (Eindhoven), De Swarte Ruijter (Holten), Het Roode Koper (Ermelo), Aan de Zweth (Schipluiden), Joelia (Rotterdam) en Strandlodge in Winterswijk kregen hun eerste Michelinster. Daarmee zijn er in ons land nu 85 restaurants met één ster te vinden. Het totaal aantal restaurants (één of meer sterren) staat nu op 107, een record voor Nederland! 

Tijdens de uitreiking werd ook stilgestaan bij restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, waar chef-kok Tonny Berentsen de leiding heeft. Het restaurant kreeg voor het 45e jaar op rij een Michelinster toegewezen, wat eveneens een Nederlands record is.

DE VERDELING:

3 Michelinsterren:

-Vaassen: De Leest 

-Zwolle: De Librije

2 Michelinsterren:

-Amsterdam: Bord'Eau 

-Amsterdam: Ciel Bleu

-Amsterdam:  &lsamhoud places

-Amsterdam: Librije’s Zusje

-Amstelveen:  Aan de Poel

-Bloemendaal: Chapeau!

-Giethoorn: De Lindenhof

-Hoofdplaat: De Kromme Watergang

-Harderwijk: ’t Nonnetje

-Heeze: Boreas

-Kruiningen: Inter Scaldes

-Maasbracht: Da Vinci

-Maastricht: Beluga

-Nuenen: De Lindehof

-Overveen: De Bokkedoorns

-Rotterdam: FG 

-Rotterdam: Fred 

-Rotterdam: Parkheuvel

-Waalre: De Treeswijkhoeve

-Zuidwolde: De Groene Lantaarn

1 Michelinster (per provincie):

DRENTHE

-Zuidlaren: De Vlindertuin

-Zuidwolde: De Groene Lantaarn

FRIESLAND

-Beetsterzwaag: De Heeren van Harinxma

-Drachten: Koriander

-Leeuwarden: Ãƒâ€°levé 

GELDERLAND

-Bennekom: Het Koetshuis

-Duiven: 't Raedthuys 

-Ermelo: Het Roode Koper

-Harderwijk: Basiliek

-Heelsum: De Kromme Dissel

-Wageningen: O Mundo

-Winterswijk: Strandlodge

-Zutphen: ‘t Schulten Hues

GRONINGEN

-Aduard: Herberg Onder de Linden

-Onderdendam: In de Molen 

LIMBURG

-Maastricht: Château Neercanne

-Maastricht: Tout à Fait

-Roermond: One

-Venlo: Valuas

-Tegelen: Aubergine

-Ubachsberg: De Leuf

-Weert: Bretelli

-Well: Brienen aan de Maas

NOORD-BRABANT

-Breda: Wolfslaar

-Eindhoven: Avant-Garde Van Groeninge

-Eindhoven: De Karpendonkse Hoeve

-Eindhoven: Wiesen

-Eindhoven: Zarzo

-Etten-Leur: De Zwaan

-’s-Hertogenbosch: Sense

-Oss: Cordial

-Sint-Oedenrode: Wollerich

-Vught: De Heer Kocken

-Wouw: Mijn Keuken

NOORD-HOLLAND

-Amsterdam: Bridges 

-Amsterdam: Lastage

-Amsterdam Le Restaurant

-Amsterdam: La Rive

-Amsterdam: Ron Gastrobar 

-Amsterdam: Sazanka (Hotel Okura)

-Amsterdam: Sinne

-Amsterdam: Vermeer

-Amsterdam: Vinkeles

-Amsterdam: Yamazato

-Bussum: Soigné

-Castricum: Apicius

-Haarlem: ML

-Haarlem: Ratatouille Food & Wine

-Heemstede: Cheval Blanc

-Hoorn: Lucas Rive 

-Monnickendam: Posthoorn

-Santpoort: De Vrienden van Jacob

-Schoorl: Merlet

-Texel: Bij Jef

OVERIJSSEL

-Blokzijl: Kaatje bij de Sluis

-Hardenberg: De Bokkepruik

-Hengelo: 't Lansink 

-Holten: De Swarte Ruijter

-De Lutte: De Bloemenbeek

UTRECHT

-Amersfoort: Blok’s

-Bosch en Duin: De Hoefslag

-Driebergen-Rijsenburg: La Provence

-Houten: Kasteel Heemstede

-Loenen aan de Vecht: Ã¢â‚¬â„¢t Amsterdammertje

-Loenen aan de Vecht: Tante Koosje

-Linschoten: De Burgemeester

-Vreeland: De Nederlanden

ZEELAND

-Breskens: Spetters 

-Cadzand: Pure C

-Koewacht: ’t Vlasbloemeken

-Sluis: La Trinité

-Wilhelminadorp: Katseveer

ZUID-HOLLAND

-Capelle aan den IJssel: Perceel

-Den Haag: Calla’s

-Den Haag: HanTing Cuisine

-Noordeloos: De Gieser Wildeman

-Noordwijk aan Zee: Latour

-Reeuwijk: Kaagjesland

-Rijswijk: Niven

-Rotterdam: Amarone

-Rotterdam: FG Food Labs

-Rotterdam: Joelia

-Rotterdam: Wereldmuseum 

-Scheveningen: Seinpost

-Schipluiden: Aan de Zweth

-Warmond: De Moerbei

Michelinsterren

Had u hier willen staan?

Neem dan contact op met

Aysun Mahubessy-Saruhan - 024-6421917

Regionale

specialisten/zzp'ers

Ondanks het soms wat onzekere bestaan maken steeds meer professionals de overstap van medewerker in loondienst naar zelfstandig ondernemer, regionale specialist of zzp’er. Bedrijven maken graag, en steeds vaker, gebruik van hun expertise en diensten om zo hun kosten verder te kunnen flexibiliseren. De komende twaalf maanden zullen wij u in ons magazine op de hoogte houden van alles wat er speelt rondom deze regionale specialisten. Of het nu gaat om hun expertise, de manier van bedrijfsvoering of hoe ze zich profileren op de zakelijke markt.

Na deze aftrap in onze zomereditie bieden wij de deelnemende specialisten ook de kans om zich te profileren of voor elke uitgave een tip aan te leveren. Deze tip kan bestemd zijn voor alle collega’s, of juist voor alle ondernemers in de regio.

De rubriek ‘regionale specialisten’ verschijnt niet alleen in print. Ook online hebben we een speciale rubriek op de website waar de deelnemende regionale specialisten te vinden zijn. Worden er door de deelnemende specialisten leuke tips of thema’s aangedragen, dan plaatsen wij deze op de website en indien mogelijk ook in de nieuwsbrief.

Bent u als regionale specialist en/of zelfstandige actief? Wilt u zelf een bijdrage leveren en uzelf in de regio profileren? Dan is deze rubriek iets voor u!

Meer info: Aysun Mahubessy-Saruhan, 024-6421917

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by