Venlo, de beste plek om zaken te doen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

voorwoord

Venlo, de beste plek om

zaken te doen

Een ‘special’ over Venlo is een toepasselijk concept. Want sinds mijn aantreden als burgemeester ben ik steeds meer overtuigd geraakt dat Venlo een speciale stad ís. Voor een deel is dat te beschrijven in feitelijke termen. Dat we een geweldige ligging hebben, midden in de euregio. Dat de economie hier relatief goed draait. Dat we de logistieke hotspot van Nederland zijn. Maar dan vertel ik de lezers van Noord-Limburg Business geen nieuws.

Als winkelstad hoef ik Venlo ook niet aan te prijzen. Dat doen de Duitse bezoekers wel die sinds jaar en dag hun inkopen komen doen. Vroeger ging het vooral om voorraden in te slaan; tegenwoordig maakt men ook graag een rondje langs de nieuwe winkels aan de Maasboulevard – en verder.

Venlo is daarnaast een hele plezierige gemeente om te wonen. Alle woonmilieus zijn in de aanbieding. Stedelijk en centraal, of juist rustig en landelijk in een gezellig dorp; modern of historisch; u zegt het maar. Het is allemaal te huur en te koop, voor een schappelijke prijs.

Maar de meerwaarde van de regio Venlo zit voor mij eigenlijk in de mensen. Zij vormen het echte kapitaal waar we trots op kunnen zijn. Harde werkers, slimme vaklieden, goede leerkrachten. Innovatieve ondernemers die hart hebben voor de zaak. Allemaal mensen die de waarde van het geld kennen, maar ook het goede leven weten te waarderen. Voor hen hebben we een werkgeversservicepunt ingericht om ook onze sociale verantwoordelijkheid vorm te geven. Elders in dit magazine leest u daar meer over.

Als burgemeester zeg ik: fijn dat u belangstelling heeft voor Venlo. U heeft volkomen gelijk. Ik wens u veel leesplezier.

Antoin Scholten

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by