VVV-Venlo is meer dan voetbal

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

VVV-Venlo is meer dan voetbal

Onze club zet de kracht van voetbal actief in om een sociaal maatschappelijke bijdrage te leveren aan de regio. VVV-Venlo doet dit al ruim vijf jaar via diverse projecten met VIA VVV, maar ook via een samenwerking met 113 amateurclubs en de steeds nadrukkelijkere maatschappelijke verbindingen met het bedrijfsleven. In de persoon van Ron van den Bekerom heeft de club een Coördinator Meer Dan Voetbal die zich bezighoudt met de verbindingen op sociaal maatschappelijk vlak.

Maatschappelijke partners

De maatschappelijke rol van VVV-Venlo biedt de club nieuwe commerciële kansen. Als verbinder tussen maatschappelijke initiatieven en doelstellingen van maatschappelijke partners creëert de club winst voor alle partijen. ZON fruit & vegetables is een voorbeeld van een organisatie die deze kracht herkent. Zij verbinden zich aan een gezondheidsproject waarmee het belang van gezonde voeding uitgedragen wordt richting de jeugd in de regio.

Samenwerking met onderwijs

Venlo profileert zich als groeiende studentenstad met ruim 4.000 studenten. Door een groeiende samenwerking met Gilde Opleidingen en Fontys Venlo draagt ook VVV-Venlo bij aan deze ontwikkeling. De onderwijsinstellingen dragen op hun beurt bij aan de ontwikkeling van VVV-Venlo. Zo verzorgt Gilde Opleidingen dit seizoen gastdames en gastheren bij thuiswedstrijden. VVV-Venlo biedt hiermee interessante leerplekken en Gilde Opleidingen biedt op haar beurt handjes die de gastvrijheid van VVV-Venlo versterken.

De samenwerking met Fontys Venlo richt zich niet alleen op het bieden en bemiddelen van leer-werkplekken. In samenwerking met PartnerClub VVV’03 zijn beide partijen dit seizoen een uniek initiatief gestart met het Fontys Voetbalteam. Dit team met buitenlandse Fontys-studenten speelt sinds dit seizoen in de officiële KNVB-competitie. De thuiswedstrijden worden, in het herkenbare VVV-Venlo-shirt gespeeld in Seacon Stadion - De Koel -. Clubicoon Ger van Rosmalen verzorgt wekelijks de trainingen op locatie van VVV’03. Deze samenwerking van een Betaald Voetbalorganisatie, een amateurclub én een onderwijsinstelling is uniek in Nederland.

Samen naar een sterke regio

Met deze maatschappelijke initiatieven hoopt VVV-Venlo haar betrokkenheid en binding met de regio te versterken. De kracht van voetbal helpt alle partijen samen de regio te versterken. �

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by