TransLogista: kennis- en netwerkportal

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2016

TransLogista: kennis- en netwerkportal

Al acht jaar op rij staat de regio Venlo-Venray op nummer één op de Logistieke Kaart. De regio bevindt zich middenin ‘de blauwe banaan’, de logistieke zone tussen Italië en Rotterdam. Een plek waar meer dan 7.000 professionals uit de logistieke dienstverlening, werken aan innovatie en kennis delen. De ideale voedingsbodem voor de vakbeurs TransLogista. Eind 2016 vindt de eerste editie van deze vakbeurs plaats in Evenementenhal Venray.

“De vraag om een beurs, waarin transport en logistiek worden samengebracht, komt vanuit de markt”, vertelt adviseur Vincent Bilanovic, projectteam Automotive & Transport. “Deze logistieke hotspot loopt over van kennis, talent en gedreven professionals. Trotse vakmensen die kennis willen delen, hun producten en diensten onder de aandacht willen brengen en binnen hun eigen regio in contact willen komen met anderen. TransLogista is het antwoord op deze wensen.”

De beursvloer van TransLogista moet een afspiegeling van de gehele logistieke markt laten zien. Tijdens inspirerende kennissessies komen bezoekers alles te weten over logistieke trends en de nieuwste ontwikkelingen. TransLogista moet hét kennis- en netwerkplatform worden voor logistiek in en rondom Venlo-Venray. Het programma zal de komende maanden verder worden ingevuld. “We nodigen professionals uit de logistieke sector dan ook van harte uit om met ons in gesprek te gaan over hun wensen en de mogelijkheden”, aldus Bilanovic.

TransLogista vindt plaats op 13, 14 en 15 december in Evenementenhal Venray. 

Meer informatie: www.evenementenhal.nl/translogista

of neem contact op met onze adviseurs Automotive & Transport. Vincent Bilanovic via 0523-289 848 of

vincentbilanovic@evenementenhal.nl

Of Nienke Galema via 0523-289 871 of

nienkegalema@evenementenhal.nl

Ron Coenen, Manager Bedrijven TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl, 077-3560100

Subsidie voor duurzaam

(ver)bouwen! Kansen voor

uw organisatie?

Heeft u plannen voor duurzaam bouwen en/of het verduurzamen van uw bedrijfsgebouw? Investeert u in energiezuinige technieken of duurzame energie? Dit kan belastingvoordeel voor u opleveren.

Waar kan ik subsidie voor krijgen?

De Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu Investeringsaftrek (MIA) zijn fiscale regelingen voor bedrijven. U kunt gebruik maken van de fiscale aftrek voor investeringen die op de Energie- en Milieulijst staan. Dit biedt bij elkaar zo’n 500 kansen. Veel voorkomende investeringen zijn:

- HR-glas

- Isolatiemateriaal met hoge RC-waardes

- Energiezuinige ventilatie, klimaatregeling en koeling

- Led-verlichting

- Duurzame energie opwekken

Indien u bij het (ver)bouwen een duurzaamheidsniveau nastreeft wat vastgelegd is in verschillende certificaten zoals BREEAM kunnen de voordelen binnen de MIA oplopen! In dat geval kunt u veelal de gehele investering in de aftrek toe gaan passen! Daarnaast is er ook nog een extra subsidiemogelijkheid voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels vanuit de ISDE regeling.

Budget en bijdrage

De EIA en MIA zijn een belastingfaciliteit. De faciliteit houdt in dat een bepaald percentage van relevante investeringen in desbetreffend jaar van de winst kan worden afgetrokken. Behalve de aanschafkosten voor het bedrijfsmiddel zijn dit ook de materiaal- en montagekosten.

Voor EIA is het aftrekpercentage 58%, ongeacht de omvang van de investering. Dit levert een netto voordeel op van ongeveer 14%.

Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Daarnaast is er de mogelijkheid om 75 % van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de bovenstaande

mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend

contact op met TRIAS. TRIAS BV

info@trias-subsidie.nl 077-3560100

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by