PRO77: Young Professional of the Year 2016 bekend

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2016

Rick van Dijk (Zeroplex) met de ITSN/Vaes & Linthorst Award, geheel links genomineerden Adrie Mooi (studio Luidspreker) en Ron Coenen (TRIAS).

ITSN/Vaes & Linthorst Award

Young Professional of the

Year 2016 bekend

Op dinsdag 2 februari werd voor de vierde keer de ITSN/Vaes & Linthorst Award uitgereikt aan de Young Professional of the Year 2016. Rick van Dijk, directeur en ICT-specialist bij Zeroplex, mocht de award in poppodium Grenswerk in Venlo in ontvangst nemen.

FOTOGRAFIE rianne dorst

De ITSN/Vaes & Linthorst Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerende Young Professional die hoger opgeleid is, niet ouder is dan 35 jaar en werkzaam is in de gemeente Venlo. De award is een initiatief van netwerkclub PRO77 en heeft als doel om de hoger opgeleiden die hier werken en wonen, te stimuleren om in de regio te blijven. PRO77 is speciaal opgericht voor young professionals tot 35 jaar die in de gemeente Venlo werkzaam zijn. Leden kunnen via de club makkelijk in contact komen met de beslissers binnen het bedrijfsleven.

Ambities

Na het welkomstwoord van PRO77-voorzitter Steffie Hoeijmakers en een kort optreden van singer-songwriter Joep van Wegberg, werden er filmpjes getoond waarbij de drie genomineerden Ron Coenen (TRIAS), Adrie Mooi (studio Luidspreker) en Rick van Dijk (Zeroplex) elkaar interviewden over hun werkzaamheden. Alle drie de deelnemers hebben in hun werkzame leven al heel wat mijlpalen gevierd. Zo is Ron Coenen gastdocent bij Fontys Hogeschool Venlo en wist hij voor de Floriade een subsidie van 12 miljoen euro binnen te halen. Adrie Mooi werd onlangs mede-eigenaar van studio Luidspreker en is medeverantwoordelijk voor de campagne voor Greenport Bikeway, de snelfietsroute tussen Horst-Sevenum en Venlo. Rick van Dijk richtte op achttienjarige leeftijd zijn eigen ICT-bedrijf Zeroplex op en heeft inmiddels vijf man personeel in dienst. Ook liet hij als een van de eersten in Nederland een chip in zijn hand aanbrengen waarmee hij bijvoorbeeld thuis zijn alarm kan in- en uitschakelen. Dagvoorzitter Lex Uiting vroeg hen naar hun drijfveren en ambities. Tussendoor kwam Prins Carnaval Pascal Vaes 1e van Vors Joeccius XI langs om de juryleden een medaille van de vereniging om te hangen.

Peggy Leurs van Tuincentrum Leurs en Toine van Casteren van BAS Research & Technology kwamen eveneens aan het woord. Zij vertelden over hoe zij ooit het bedrijfsleven in zijn gerold en welke eisen zij stellen aan de young professionals die zij zelf graag aannemen. Ook hield William van Dijk, traumatoloog bij VieCuri in Venlo en Young Professional of the Year 2015 nog een korte toespraak.

Juryvoorzitter Corné Geerts, directeur bij Seacon Logistics, maakte vervolgens de winnaar van de avond bekend en mocht de trofee overhandigen aan Rick van Dijk. Van Dijk kreeg ook van Stephan Satijn, wethouder economische zaken bij de gemeente Venlo, een jaarlidmaatschap van AmCham The Netherlands, zodat hij zich kan laten inspireren door young professionals uit Amerika die in Nederland op bezoek komen. n

www.pro77.nl

regio

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by