Château De Raay: Landgoed met een veelzijdig karakter

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2016

Sandton Château De Raay

Landgoed met een

veelzijdig karakter

In het mooie Noord-Limburgse kastelendorp Baarlo ligt op een het dertien hectare groot landgoed Sandton Château De Raay. Het geheel gerestaureerde kasteelhotel biedt een breed scala aan zakelijke mogelijkheden, van een vergadering met zicht op de tuin tot een workshop in de natuur. Rode draad voor elke bijeenkomst is de unieke landgoedbeleving.

De geschiedenis van Kasteel de Raay gaat terug tot 1236, toen op het landgoed al een zekere kasteelheer Tilman van Raade (Raay) woonde. In 1937 maakte de lange rits aan adellijke bewoners van verschillende families plaats voor de missie- en aanbiddingzusters van de Heilige Familie, die daar tot 1999 bleven. Na een ingrijpende renovatie die vier jaar duurde, werd in 2005 Sandton Château De Raay geopend voor publiek. Het resultaat is een luxe viersterrenkasteelhotel met oude gewelven, originele trapleuningen, houten balken, authentieke ornamenten en een eeuwenoude natuursteenvloeren vloer. "Sandton Château De Raay is één van de meest bijzondere hotels van Nederland", vertelt Tim Gilissen. Hij is sinds april van dit jaar de nieuwe general manager van het hotel. "De verschillende gebouwen zijn door middel van een glazen serre aan elkaar verbonden. Deze serre staat op de plek waar vroeger de hoofdingang van het gebouw was en die nu ruimte biedt aan ons restaurant. Het landgoed rond het hotel bestaat uit een lange oprijlaan, een eigen stuk bos, vijverpartijen, mooie terrassen en tuinen met bijzondere kunst. Die verscheidenheid aan elementen maakt Sandton Château De Raay tot een zeer veelzijdige locatie met heel veel mogelijkheden."

Uit eigen tuin

Sandton Château De Raay biedt voor de zakelijke gast maar liefst acht verschillende zalen. Wie zich graag wil laten inspireren door de historische gebouwen, kan plaatsnemen in één van de stijlkamers of in de voormalige kapel. Op 100 meter van het kasteel ligt op het landgoed de Oranjerie, waar hedendaagse zalen zijn ondergebracht. Voor een overnachting kunnen gasten terecht in één van de vijftig luxe hotelkamers. Elke kamer heeft een eigen inrichting en is voorzien van kunst. Vier kamers zijn zelfs volledig door kunstenaars ingericht. De nieuwste aanwinst is een kamer van de hand van de bekende Limburgse kunstenares Elly Munten. Verder zijn er diverse kunstwerken te bewonderen in de zalen en het restaurant, maar ook in de beeldentuin op het landgoed.

Ontspannen kan in de wijnbar, de lounge, het terras of in de fitnessruimte. Voor de lunch en diner wordt gezorgd in restaurant de Wintertuin in de glazen serre van het gebouw. "Chef-kok Dylan van Hirtum maakt bij het bereiden van diverse streekgerechten met pure smaken gebruik van de groenten, eetbare bloemen en kruiden die op het eigen land worden verbouwd, aangevuld met producten van lokale leveranciers", licht Gilissen toe. "En het culinaire team van Sandton Château De Raay gooit ook buiten Baarlo hoge ogen. In juni 2016 namen zij deel aan de internationale vegetarische kookwedstijd 'The Vegetarian Chance' in Milaan. Lennart van Weert behaalde de tweede prijs, mede dankzij de producten uit eigen tuin."

Vergaderconcepten

De landgoedbeleving, kunst en (kruiden)tuin zijn belangrijke pijlers van Sandton Château De Raay. Om die reden vormen deze aspecten ook de rode draad van de vergaderconcepten. "Het landgoed biedt zeer veel uiteenlopende mogelijkheden, waardoor wij voor iedere gast een bijzondere ervaring kunnen creëren. Denk aan een koffiebreak in de beeldentuin, een mini-excursie in de kruidenkas, een natuurverkenning met een lokale verhalenverteller of een schermclinic. Ook bieden we zakelijke gasten de mogelijkheid om zelf hun lunch of diner samen te stellen met zelfgezochte en geplukte ingrediënten uit de tuin. Door hun zintuigen te prikkelen, wordt er een bewustwordingselement ingebouwd. Voor specifieke focustrainingen en teambuilding-activiteiten zijn de teken- of schilderworkshops uitermate geschikt. Die worden gegeven in Art Center De Raay, gevestigd in de Orangerie op het landgoed. Omdat er hier zoveel samenkomt en zoveel mogelijk is, is dit hotel een zeer inspirerende omgeving. En buiten het landgoed is de keuze aan activiteiten nog groter, met diverse mooie fiets- en wandelroutes, de winkelsteden Venlo en Roermond en kastelendorp Baarlo."

Nieuw concept

Gilissen wil de komende tijd de landgoedbeleving voor de gasten verder gaan uitbreiden. Daarbij speelt de food & beverage een zeer grote rol. "In de keuken maken wij de komende tijd nog intensiever gebruik van onze kruiden en eetbare bloemen die wij zelf telen op ons landgoed. Ook bij de bedieningsbrigade zullen wij het serviceniveau verhogen. Dat past uitstekend bij het château en de uitstraling van de locatie." Verder zal in 2017 het nieuwe Pillows label worden gepresenteerd vanuit de International Hotel Management Group (IHMG). De eigenaar van Sandton Hotels zal dit merk op den duur volledig gaan vervangen. "Pillows Hotels is een luxe hotelconcept. Nadat in het vierde kwartaal van 2016 de huidige Sandton hotels in Amsterdam, Zwolle, Brussel, Gent en Cagnes-sur-Mer (Frankrijk) zullen worden omgevormd, is in 2017 onder andere Sandton Château De Raay aan de beurt. In de tussenliggende periode zullen wij al diverse stappen maken om de transitie naar Pillows Hotels te bespoedigen. Met de restyling van het gehele château, inclusief kamers, salons, vergaderzalen en het restaurant is een van de mooiste plekjes in Limburg straks helemaal klaar voor de toekomst." n

www.sandton.eu/sandton-chateau-de-raay

Toplocatie

Tim Gilissen

Over Sandton

Château De Raay

- Acht zalen, inclusief private diner ruimtes

- Vijftig bijzondere hotelkamers

- Landgoed met tuinen, vijverpartijen, bos en terrassen

- Restaurant De Wintertuin

- Wijnbar en lounge

- Fitnessruimte

- Wellnessbehandelingen op de kamer

- Gratis wifi

- Gratis parkeren op eigen terrein

- Officiële trouwlocatie

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by