Ron Coenen toegetreden tot directie TRIAS BV

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2016

Ron Coenen toegetreden tot directie TRIAS BV

"Ambitie nastreven zit

in mijn bloed"

TRIAS BV helpt ambitieuze ondernemers en bedrijven met het verkrijgen van subsidies en geeft inzicht in financieringsmogelijkheden. Zelf geeft het Venlose bedrijf graag het goede voorbeeld. Ron Coenen (34), manager bedrijven bij TRIAS maakt zijn ambities waar. "Veertien jaar geleden ben ik als stagiair bij het bedrijf begonnen, inmiddels ben ik toegetreden tot de directie. Deze stap maakt onderdeel uit van een intern overnametraject."

tekst Elly Molenaar

Voor Coenen was al snel duidelijk hoe bijzonder TRIAS is. "Toen ik na mijn studie in 2003 een baan aangeboden kreeg bij TRIAS, zei ik al dat die lederen stoel in het directiekantoor op een dag van mij zou zijn", lacht de Limburger. "Dat er nu een overname in gang is gezet vind ik fantastisch. Ik ben vanzelfsprekend erg trots, maar het is ook spannend. Het is voor mij een grote stap." Het ondernemerschap zit bij Coenen in de genen. "Ik kom uit een ondernemersfamilie, ambitie nastreven zit in mijn bloed. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit iets voor mezelf wilde gaan doen." Coenen stapt wat dat betreft op een rijdende trein, TRIAS is een goed geoliede machine. "Totaal nieuwe ideeën heb ik daarom niet. Dat zou raar zijn, dan had ik hier ook niet veertien jaar lang met ontzettend veel plezier gewerkt en meegebouwd aan de organisatie. Bovendien ben ik in de jaren gegroeid in mijn functie. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan en heb al aardig wat invloed op het beleid kunnen uitoefenen. Zo'n beslissing om tot de directie toe te treden en uiteindelijk de kar te gaan trekken, neem je tenslotte ook niet van de één op de andere dag. Er is een jarenlang traject aan vooraf gegaan."

TRIAS past als bedrijf ontzettend goed bij Coenen. "TRIAS als motor voor innovatie. Innovatie die wij met onze interventie versnellen en verbreden. Het werk, de omgeving, echt alles klopt. Ik krijg veel kracht en energie van mijn collega's, onze klanten en door de goede dingen die we doen. Ik hoef hier echt nooit meer weg." Vooral in de regio Noord-Limburg zijn er grote kansen voor innoverende bedrijven. Brightlands Campus Greenport Venlo moet het centrum voor innovatie gaan worden. "Belangrijk is dat het samenwerkende MKB een voortrekkersrol gaat nemen. Het zijn uiteindelijk de bedrijven die grote investeringen doen. De subsidietrajecten die wij samen met klanten ontwikkelen, zijn een goed instrument om de ambities van innoverende bedrijven mede mogelijk te maken." Coenen heeft wel vernieuwde ambities die hij voor TRIAS waar wil gaan maken. "Ik wil graag onze positie als hét subsidieadviesbureau van het zuiden uitbouwen. Daar valt nog terrein te winnen. Bij het woord subsidie(advies) moet meteen de naam TRIAS naar boven komen. Die uitdaging ga ik graag met TRIAS aan." n

www.trias-subsidie.nl

innovatie

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by