Mieke Verhaegh (TRIAS): Innoveren in jezelf en in bedrijven

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2016

Op donderdag 23 juni werd Mieke Verhaegh verkozen tot beste zakenvrouw van Noord-Limburg 2016. De directeur van TRIAS, een bedrijf gespecialiseerd in subsidieadvies, pleit voor innovatie in de breedste zin van het woord: bij bedrijven, de overheid en bij vrouwen.

FOTOGRAFIE Ted Boots

Mieke Verhaegh maakte tijdens de uitreiking Zakenvrouw Noord-Limburg 2016 in de Maaspoort in Venlo een goede indruk op de aanwezigen. Zij vertelde onder andere dat zij als alleenstaande moeder in 1999 haar bedrijf TRIAS oprichtte. Verhaegh hecht dan ook veel waarde aan de economische zelfstandigheid van vrouwen. "In Nederland is net de helft van de vrouwen in staat om zelfstandig rond te komen. Vergeleken met andere Europese landen bungelen we onderaan de ranglijst. Dat is niet goed, niet voor de economie en niet voor vrouwen. Daarom is het juist zo belangrijk dat vrouwen in zichzelf blijven investeren zodat zij deze zelfstandigheid kunnen bereiken en behouden. Ook vrouwen zouden dus in feite moeten innoveren."

Diversiteit

Volgens Verhaegh mag er ook de nodige innovatie plaatsvinden binnen BV Nederland. "Diversiteit is van groot economisch belang voor het toekomstig verdienmodel van ons land. Uit alle onderzoeken blijkt dat bedrijven met de nodige diversiteit aan leden in boards en besturen aanzienlijk beter presteren. We kunnen het ons niet permitteren om 50% van alle talent onbenut te laten. Dat zou zoiets zijn alsof Mohammed Ali voor de wereldtitel ging boksen met één hand op de rug vastgebonden!" 

Innovatie bij bedrijven

Wat betreft innovatie bij het bedrijfsleven maakt onder andere de overheid zich hard. Het inzetten van subsidies is een van de instrumenten die zij daarvoor hanteert. "Op dit terrein is TRIAS een motor voor innovatie", legt Verhaegh uit. "Wij ontwikkelen aanvragen voor vernieuwende projecten. Bijvoorbeeld voor een haalbaarheidsonderzoek of een R&D samenwerkingsproject. Door onze interventie wordt innovatie verbreed en versneld. TRIAS verbindt MKB'ers met elkaar en met kennisinstellingen. Het resultaat van zo'n aanvraag bestaat uit een businessplan, waarin de samenwerking verder wordt vorm gegeven." TRIAS heeft inmiddels zijn sporen verdiend en is een van de betere bureaus op het gebied van subsidie-advies in heel Nederland. In de regio Limburg alleen al wist het bedrijf in 2015 15 miljoen euro aan subsidie te regelen. Ook sleepte het destijds in 2012 maar liefst 12 miljoen euro voor de Floriade binnen.

Verhaegh benadrukt dat een innovatie meer behoeft dan de juiste technologie. "Een innovatie is pas geslaagd als er een nieuw product of dienst met succes vermarkt wordt. Succesvolle innovaties worden slechts voor 25% bepaald door de technologiecomponent. De sociale innovatie verklaart 75% van het succes; de menselijke factor. En bij deze menselijke factor komt diversiteit weer om de hoek kijken. Divers samengestelde teams zijn dan belangrijk."

Trots

Verhaegh is ontzettend trots op de behaalde titel en hoopt met haar bedrijf nog vele ondernemers op weg te kunnen helpen met hun subsidievraagstukken. "Alleen al in de regio Noord-Limburg zitten veel bedrijven die met innovatie bezig zijn en hele bijzondere producten ontwikkelen. Mijn team en ik helpen hen graag op weg zodat zij in ieder geval over de financiële middelen beschikken om hun innovatie te kunnen realiseren." n

Innoveren in jezelf en

in bedrijven

innovatie

5

6

1

4

3

2

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by