Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2016

Limburg sterk vertegenwoordigd bij de Zoover Awards 

Vanaf 4 juli tot en met 4 september bepaalt de consument welke accommodaties in september een Zoover Award in ontvangst kunnen nemen. Via de website www.zooverawards.nl kan gestemd worden op de ongeveer drieduizend genomineerden accommodaties verdeeld over veertien landen in acht categorieën. In de provincie Limburg zijn zevenentachtig vakantie-accommodaties genomineerd. Accommodaties die een gemiddelde van een 8 of hoger scoren op Zoover worden beloond met een nominatie voor de Zoover Awards. Consumenten kunnen nu al stemmen op hun favoriete accommodaties. Een stem is gelijk aan het schrijven van een review. Vervolgens worden per categorie twee Awards uitgereikt: voor de populairste accommodatie met de meeste stemmen en voor de beste accommodatie met het hoogste waarderingscijfer. Het land met de hoogste gemiddelde score binnen alle categorieën wordt ook beloond met een Zoover Award. Het winnen van een Zoover Award krijgt nog meer betekenis omdat de opzet van de Zoover Awards is vernieuwd. Bij voorgaande edities ontving een accommodatie een award op basis van alle reviews op Zoover. Het concept is aangepast op basis van behoeften onderzoek bij consumenten en accommodatiehouders. "De accommodaties zijn enthousiast en we zien op social media dat genomineerden al druk bezig zijn met de Zoover Awards", aldus Maaike Linssen, woordvoerder Zoover. 

Ondernemers positief gestemd over zomervakantie

Vanaf 9 juli viert Nederland de zomervakantie en de Duitse grensstreek vakantie. De Belgen kregen al op 1 juli vakantie. Enkele ondernemers in de vrijetijdssector blikken vooruit op de komende periode en zijn positief gestemd. Uit onderzoek dat Leisure Port enige tijd geleden uitvoerde, blijkt dat 88% van de ondernemers verwacht net zo goed of beter te draaien dan in 2015. 26% van de respondenten verwachten tot 10% beter te scoren, in 7% van de gevallen wordt zelfs een omzetstijging van meer dan 20% verwacht ten opzichte van 2015.

Robert Blok van Resort Arcen vertelt dat vooral het luxe segment erg in trek is op zijn vakantiepark. Er wordt vroeger geboekt; men wil kennelijk sneller zekerheid. Voor de zomervakantie zijn bijna geen bungalows meer beschikbaar. De Leistert in Roggel zag de laatste tijd de populariteit van de grotere groepswoningen toenemen. Het park verwacht een toename in de bezetting van 5% op zowel de camping als het bungalowpark. 

Vakantiepark Leukermeer in Well overweegt om gasten regengarantie te bieden tijdens de bouwvak-weken. Martin van Wiefferen, directeur van het park: "De meeste regen is nu wel gevallen en dat zeggen we ook tegen onze gasten." De flinke voorsprong op de boekingen, ten opzichte van de zomervakantie in 2015, is voor een deel ingeleverd dankzij het onstuimige Nederlandse weer van de laatste weken. De dagrecreatie is positief gestemd. "Veel mensen vieren vakantie in eigen land en dit zal ook bij de bedrijven die een dagje uit aanbieden voelbaar zijn", aldus Hugo Verweij van Klein Zwitserland in Tegelen. Er is dan ook een achterstand weg te poetsen voor bedrijven met vooral buitenruimte. "In de eerste week van de meivakantie heeft het elke dag geregend en ook alle weekenden van juni waren nat. Gelukkig heeft Noord-Limburg zowel voor slecht als goed weer voldoende mogelijkheden voor recreanten en toeristen." Ook Attractiepark Toverland verwacht een goed zomerseizoen. Opvallend is dat in het voorjaar vooral groei te zien was vanuit Duitsland en België. In de zomer worden ook weer veel gasten uit de buurlanden verwacht.

Gemeente Peel en Maas treedt toe tot de P10

De gemeente Peel en Maas maakt vanaf 1 juli 2016 deel uit van de P10, het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten in Nederland. Hiertoe heeft het algemeen bestuur op 29 juni 2016 besloten. De toetreding van Peel en Maas betekent voor de P10 een goede aanvulling op de plattelandsregio's waaruit de P10 al was samengesteld. Naast regio's uit de provincies Zeeland, Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Gelderland en Zuid-Holland is nu ook een Limburgse gemeente vertegenwoordigd in de P10. Vanuit deze grotere spreiding kan de P10 de plattelandsbelangen nog krachtiger behartigen. De P10-gemeenten hebben samen bijna 463.000 inwoners en beslaan bijna tien procent van de oppervlakte van ons land. Naast Peel en Maas maken de gemeenten Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Goeree-Overflakkee, Hollands Kroon, Hulst, Ooststellingwerf, Opsterland, Schouwen-Duiveland, Sluis, Tynaarlo en Westerveld deel uit van de P10. Ondanks het feit dat de gemeente Peel en Maas het veertiende lid is, blijft de naam P10 ongewijzigd. De P10 is naast de G4 en G32 een bekend begrip en het bestuur wil daaraan geen afbreuk doen door een naamswijziging. Bij de toetreding van eerdere gemeenten is overeenkomstig gehandeld. De grote plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten. De P10 richt zich op het benadrukken van de kracht van het platteland op zowel nationaal als Europees niveau. Centrale thema's op de strategische agenda zijn een aantrekkelijk platteland, maatwerk voor het platteland en het samenspel tussen stad en platteland.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by