Theater de Maaspoort: De kracht van Businessclub Theater & Zaken

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2016

De kracht van Businessclub Theater & Zaken

CRM ofwel Customer Relationship Management is hotter dan hot! Wie heeft het niet over 'customer intimacy', 'klant is koning' of de 'customer journey'? Maar hoe verras je die klant nu echt? Wanneer raak je iemand?

1 Ben origineel

Samen met uw klant golfen, voetbal kijken of dineren is leuk en gezellig maar origineel is het niet echt meer. U zult denken, welke opties zijn er nog meer? Heeft u wel eens aan theater gedacht? Hoe origineel is het bezoek aan een concert van de favoriete artiest van uw klant? Een beleving die niet meer vergeten zal worden en waardoor uw klant zich echt bijzonder zal voelen.

2 Ontdek de nieuwe klantrelatie

Mensen hebben het al druk genoeg, zeker beslissers in het bedrijfsleven. Nodig daarom niet alleen de beslisser uit voor een diner of voorstelling maar ook zijn of haar partner. Een ontmoeting krijgt hierdoor een hele andere dimensie en is vaak leuker en authentiek.

3 Haak in op de juiste momenten

Verjaardagen of jubilea zijn unieke momenten om eens iets extra's te doen voor uw relaties. Wilt u het echt goed doen, dan zoekt u een specifieke voorstelling uit voor uw relatie. Weet u waar uw klant van houdt? Dan heeft u een heel origineel en verrassend cadeau in handen.

Een lidmaatschap van Businessclub Theater & Zaken biedt diverse mogelijkheden om te netwerken en relaties in de watten te leggen.

Word nu lid en bestel als allereerste uw kaarten voor het nieuwe

theaterseizoen.

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen? Neem dan contact op met onze eventmanagers via 077 320 72 20 of via events@maaspoort.nl.

??????

Nieuw huurrecht

per 1 juli 2016

Binnen mijn kantoor wordt gewerkt voor zowel de professionele verhuurder als voor de particulier die een pand in de verhuur heeft. Een veel gehoorde klacht is dat de huurder veel rechten heeft en dat de verhuurder maar weinig mogelijkheden heeft. Daar komt per 1 juli a.s. verandering in. De verhuur op tijdelijke basis wordt een stuk eenvoudiger.

Het wetsvoorstel doorstroming huurmarkt breidt via een wijziging van het Burgerlijk Wetboek de mogelijkheden voor tijdelijke huurcontracten uit. Tijdens de parlementaire behandeling werd duidelijk dat men een tijdelijk contract voor één jaar te kort vond. Dat studenten vaak niet konden doorstromen en dat voor grotere gezinnen vaak geen passende woonruimte beschikbaar kwam.

Enkele wijzigingen:

? Voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar komt de mogelijkheid een contract voor de periode van 5 jaar te sluiten, de verhuurder kan besluiten die periode met nog eens 2 jaar te verlengen;

? Voor particuliere verhuurders wordt een huurcontract voor de periode van maximaal 2 jaar mogelijk;

? Voor onzelfstandige woonruimte (bijvoorbeeld studentenkamers) wordt een contract van maximaal 5 jaar mogelijk;

? Woningcorporaties mogen - afgezien van een aantal uitzonderingen - géén contracten van maximaal 2 jaar voor zelfstandige woonruimte aanbieden. Dit om te voorkomen dat de periode van 2 jaar als een soort proefperiode wordt gebruikt.

Verhuurders die de nieuwe mogelijkheden willen benutten dienen goed te agenderen wanneer de tijdelijke huurovereenkomst eindigt en tijdig te beslissen of de huurovereenkomst verlengd wordt. Die aanzegging moet correct geschieden omdat anders een reguliere overeenkomst tot stand komt. Vraag dus tijdig om een goed advies!

Mark Hafkamp

algemeen directeur Hafkamp Gerechtsdeurwaarders. www.hafkamp.nl

Parkhotel Horst

De ideale ingrediënten voor

uw congres of evenement

Verscholen in het landelijke groen te midden van de prachtige Kasteelse Bossen, op een plaats met een rijke en tastbare historie, ligt het prachtige viersterrenhotel Parkhotel Horst. Tussen Venlo en Venray, vlakbij Düsseldorf International Airport.

Toplocatie

In dit prachtige hotel, gelegen aan het water in de Kasteelse Bossen, gaan grootsheid en Bourgondisch genieten moeiteloos samen met serene rust en pure luxe. Het hotel is uitermate geschikt voor al uw zakelijke bijeenkomsten, evenementen en feesten met net dat beetje extra. Wilt u bijkomen van alle indrukken? Trek u dan terug in een van de prachtige hotelkamers.

Modern tintje

In het restaurant 'Hof ter Binnen' worden internationale gerechten met een modern tintje geserveerd. Chef-kok Esli Vencent is duidelijk: "We bieden voor elk wat wils." Ook wordt er gezorgd dat er de gehele dag vergaderd kan worden zonder dat de aandacht verslapt. Tussendoor een inspirerende wandeling rondom het water, een fruithapje of een duik in het zwembad; het kan allemaal. Parkhotel Horst beschikt immers ook over wellness- en beautyfaciliteiten.

Panoramisch uitzicht

Het hotel heeft een ruim terras met panoramisch uitzicht over het meer van de Kasteelse Bossen. De hotelkamers zijn voorzien van kabeltelevisie, een ruim bureau en een ligbad en/of douche. De deluxe kamers hebben een prachtig uitzicht over het meer van de Kasteelse bossen, koffie- en theefaciliteiten en deze hotelkamers beschikken over airconditioning óf een balkon. De junior suites hebben daarbij badjassen en slippers op de kamer en daarnaast beschikken deze hotelkamers over de luxe amenities van het merk Rituals. De faciliteiten van de suites zijn uitgebreid met een minibar, een luxe aparte zithoek, een flesje 'Earth water', Nespresso koffie en airconditioning. Het hotel beschikt over 63 comfort kamers, zeven deluxe kamers, vier junior suites, twee suites, één bruidssuite, één appartement en twaalf multifunctionele zalen. In de zalen kunnen inspirerende maar ook professionele bijeenkomsten georganiseerd worden. Denk hierbij aan vergaderingen, workshops, cursussen, beurzen, trainingen, presentaties en (personeels)feesten. Alle zalen zijn voorzien van daglicht en over het gehele terrein heeft u toegang tot het wireless glasvezel internet. Parkeren doet u kosteloos voor de deur van Parkhotel Horst.

Arrangementen

Parkhotel Horst biedt verschillende arrangementen aan en maakt graag een offerte en/of arrangement op maat. Met eventuele samenwerkingspartners kan het hotel verschillende teambuildings- of buitenactiviteiten aanbieden. Deze flexibiliteit stelt Parkhotel Horst in staat om de ideale setting te bieden voor elk soort evenement; van bruiloften tot productpresentaties en van beurzen tot shows.

Adembenemend uitzicht

Parkhotel Horst is een plek waar u heerlijk kunt genieten van een kop koffie en een krant, een lekkere lunch, een heerlijk diner of een high tea. Het uitzicht maakt het dan helemaal af!

Voor de deur parkeren en comfortabel vergaderen, dineren of feesten; alles is mogelijk op deze inspirerende locatie. Het team staat met open armen klaar om u te verwelkomen... U zult versteld staan van het adembenemend uitzicht! n

www.parkhotelhorst.nl

BOB Noord-Limburg Business maakt

deel uit van Noord-Limburg Business; een

on/offline platform voor ondernemers

uit de regio Noord-Limburg.

www.noordlimburgbusiness.nl

Alle foto's en filmpjes van de BOB-Borrels zijn te bekijken op bob.noordlimburgbusiness.nl. Gebruikt u een smartphone om de site te bekijken, dan krijgt u bij het bezoeken van de website direct de melding met de vraag of u van de mobiele website gebruik wilt maken.

Business Ontmoet Business

Geslaagde Business Ontmoet Business Lunch in Baarlo

Op dinsdag 14 juni vond bij Château De Raay in Baarlo een Business een Business Ontmoet Business (BOB) Lunch plaats. Thema van deze lunch: cybercrime.

Na het welkomstwoord en een korte voorstelronde onder de deelnemers mochten de aanwezigen eerst genieten van een heerlijke lunch. Daarna nam Jeffrey Menick van EyeXS het woord. Hij vertelde meer over de verschillende varianten van cybercrime. Kwetsbare punten binnen een bedrijf zijn onder andere laptops, usb-sticks en mobile devices die met internet zijn verbonden. Steeds meer computers worden wereldwijd geïnfecteerd met malware. Een voorbeeld hiervan is Ransomware, software waarmee cybercriminelen op afstand computerbestanden onbruikbaar maken en dit pas ongedaan maken na het betalen van losgeld. Ook identiteitsfraude en hacking komen steeds vaker voor. Nederland is extra kwetsbaar omdat 94% van het oppervlak internetdekking heeft en de welvaart hoog genoeg is om devices te kopen. Van de ruim 228 miljoen aanvallen die alleen al Kaspersky in het eerste kwartaal van 2016 analyseerde, bleek 25% van deze aanvallen via Nederlandse IP-adressen afkomstig te zijn. Met name websites zonder beveiliging, die weinig updates ondergaan en met plug-ins zoals Flash of Java werken zijn een makkelijke prooi.

De aanwezigen waren ruim in de gelegenheid om vragen te stellen.

Noord-Limburg Business kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst en dankt Château De Raay, EyeXS en de aanwezigen van harte!

Bijdragen aan BOB

Heeft u een sfeervolle locatie die als decor voor een Business Ontmoet Business-bijeenkomst kan dienen, of bent u een gastspreker met een interessant onderwerp waar de ondernemers in Noord-Limburg beslist van zouden moeten weten? Wij zijn nog op zoek naar locaties en sprekers. Ook kunnen we altijd leuke goodies gebruiken om de deelnemers cadeau te doen.

Aanmelden

Business Ontmoet Business-leden van Noord-Limburg Business mogen zichzelf kosteloos inschrijven via bob.noordlimburgbusiness.nl. Bent u geen lid? Dan kunt u zich voor een lidmaatschap aanmelden via bob-borrel@vanmunstermedia.nl. U betaalt ? 250,- per jaar (6 netwerkbijeenkomsten, altijd inclusief lunch of diner en welkomstdrankje). Bent u nog nooit bij een bijeenkomst van Business Ontmoet Business aanwezig geweest? Meld uzelf dan aan voor deze lunch om een keer sfeer te komen proeven. Dit kost u eenmalig ? 25,-. Indien u besluit om BOB-lid te worden, dan wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschapsbedrag. 

bobborrel

Sleutel voor welvaart en economische groei

Dagelijkse beweging

moet een feest worden

Vaak wordt gekeken naar de beurskoers, werkgelegenheid of de hoogte van de rente en investeringen als belangrijkste parameters voor economische groei en welvaart. Stuk voor stuk ongrijpbare factoren die voor de meeste mensen moeilijk te beïnvloeden zijn. Toch heeft de Nederlander volgens Wouter Lagendijk (directeur Activation Group) en John van Heel (directeur EFAA) de sleutel voor meer welvaart en economische groei voor een groot deel in eigen hand. Het is hierbij van groot belang dat we meer en vaker in beweging komen.

Activation Group en EFAA ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst als aanjagers van een actieve leefstijl. Onder het motto "Bewegen is Medicijn" en heel Nederland "van Bankzitter tot Topper" geven zij het startsein.

Plezier in de reis

"Met innovatieve, leuke en energieke beweegprogramma's gaan wij de komende jaren actief campagne voeren om heel Nederland in beweging te krijgen," aldus Wouter Lagendijk. "Buurt voor buurt; stad voor stad. We gaan hierbij uit van een nieuwe benadering om mensen te motiveren en te begeleiden om meer en vaker in beweging te komen. Hiervoor geldt dat het plezier in de reis belangrijker is dan het zo snel mogelijk bereiken van het beoogde doel."

Kop en staart

"De meeste sport- en beweegprogramma's zijn gericht op het snel bereiken van bepaalde meetbare doelstellingen. Denk aan de wens om vijf kilo af te vallen, conditie op te bouwen of zichtbaar meer spiermassa te kweken," vult John Van Heel aan. "Dit terwijl in de praktijk blijkt dat mensen juist door het loslaten van deze doelstellingen en het verleggen van de focus naar het gewenste beweeggedrag, het creëren van een serie plezierige belevenissen en een stip aan de horizon op lange termijn betere resultaten behalen."

Deze nieuwe zienswijze resulteerde in een serie groepsprogramma's met een duidelijke kop en staart. "Denk hierbij niet aan standaard trainingsschema's of monotone oefeningen waardoor de meeste mensen al snel hun motivatie verliezen," zegt Wouter Lagendijk. "Bewustwording, beleving en entertainment zijn de toverwoorden. Dagelijkse beweging moet een feest worden."

Drie keer tien per dag

Het doel is om iedere Nederlander minimaal tien minuten per dagdeel in beweging te krijgen. Hoe simpel het ook lijkt, voor ruim acht van de tien mensen lijkt het een bijna onmogelijke opdracht. Zij leiden een overwegend zittend bestaan. Uit bed, in de auto, naar kantoor, zittend achter een computer, bij thuiskomst eten en snel op de bank uitpuffen van een zware dag. "Mensen zijn zich er niet van bewust dat ons beweeggedrag vergaande gevolgen heeft," benadrukt John van Heel. "Trappen hebben plaatsgemaakt voor roltrappen en liften. Steeds vaker pakt men uit gemak de auto, sporten lukt door alle drukte hoogstens één keer per week. Onderzoek toont aan dat tachtig procent van de sportschoolbezoekers teleurgesteld afgehaakt bij het niet snel genoeg behalen van het gewenste resultaat. Overmatig zitgedrag is de grote boosdoener en de oorzaak voor veel leefstijl-gerelateerde aandoeningen zoals diabetes, hoofdpijn, burn-out en zelfs vroegtijdig overlijden.

Uniek en effectief

"Door als bedrijven, gemeenten, onderwijs, zorg, welzijn en sportaanbieders nauw samen te werken en mensen bewust te maken van de vele voordelen maar ook de gevolgen van overmatig zitgedrag, moet hier verandering in komen," vervolgt Van Heel. "Het is wetenschappelijk aangetoond dat als mensen ieder dagdeel minimaal tien minuten bewegen, de algehele gezondheid met sprongen vooruit gaat. Iemand met een gezond beweegpatroon is in de regel creatiever, weerbaarder in geval van tegenslag en kan beter omgaan met stressvolle situaties. Wij zijn er daarom heilig van overtuigd dat je door een actieve leefstijl het maximale uit jezelf kan halen. Beweging is een uniek en zeer effectief gezondheidsmedicijn dat een enorme impact kan hebben op onze leefkwaliteit. Beweging in groepsvorm is ook nog eens goed voor de sfeer en sociale betrokkenheid in ons land."

Spin in het web

De ruim 1.800 fitnesscentra en het veelvoud aan lokale sportverenigingen die Nederland telt, zijn de spin in het web. "Zij vervullen een cruciale rol om mensen te motiveren en te begeleiden bij een actieve leefstijl. Fitnesscentra en sportverenigingen die meedoen aan dit initiatief krijgen informatie, middelen en programma's aangereikt om in hun buurt uit te groeien tot het vertrekpunt van een leven lang plezier, groei, sport en beweging," stelt Wouter Lagendijk. n

gezondheid

"Door een actieve leefstijl haal je het maximale uit jezelf."

OOK MEEDOEN?

Sportverenigingen, recreatiecentra, zwembaden, fitnesscentra maar ook bedrijven en organisaties die zich aan willen sluiten bij dit initiatief krijgen een startpakket. Dit bevat onder andere informatie, marketingmateriaal, een doe-boek en een inspiratiesessie met tips en ideeën om buurtbewoners, bedrijven, collega's en vrienden en familie te motiveren om vaker te bewegen.

Meer informatie is te vinden op

www.vanbankzittertottopper.nl.

Had u hier willen staan?

Neem dan contact op met

Aysun Mahubessy-Saruhan - 024-6421917

Regionale

specialisten/zzp'ers

Ondanks het soms wat onzekere bestaan maken steeds meer professionals de overstap van medewerker in loondienst naar zelfstandig ondernemer, regionale specialist of zzp'er. Bedrijven maken graag, en steeds vaker, gebruik van hun expertise en diensten om zo hun kosten verder te kunnen flexibiliseren. De komende maanden zullen wij u in ons magazine op de hoogte houden van alles wat er speelt rondom deze regionale specialisten. Of het nu gaat om hun expertise, de manier van bedrijfsvoering of hoe ze zich profileren op de zakelijke markt.

Na deze aftrap in onze zomereditie bieden wij de deelnemende specialisten ook de kans om zich te profileren of voor elke uitgave een tip aan te leveren. Deze tip kan bestemd zijn voor alle collega's, of juist voor alle ondernemers in de regio.

De rubriek 'regionale specialisten' verschijnt niet alleen in print. Ook online hebben we een speciale rubriek op de website waar de deelnemende regionale specialisten te vinden zijn. Worden er door de deelnemende specialisten leuke tips of thema's aangedragen, dan plaatsen wij deze op de website en indien mogelijk ook in de nieuwsbrief.

Bent u als regionale specialist en/of zelfstandige actief? Wilt u zelf een bijdrage leveren en uzelf in de regio profileren? Dan is deze rubriek iets voor u!

Meer info: Aysun Mahubessy-Saruhan, 024-6421917

REGIONALE SPECIALISTEN

funautotestdag

Auto's met een

hoge funfactor

Op donderdag 9 juni vond de jaarlijkse funautotestdag van Noord-Limburg Business plaats. Testrijders konden gedurende deze dag de capaciteiten van de nieuwe modellen auto's met een hoge funfactor uitproberen. Noord-Limburg Business kijkt terug op een geslaagde dag en bedankt alle deelnemers, autodealers en locaties van harte!

Dealers:

- Peter en Hommes en Roel Wetjens, Autobedrijf Janssen-Kerres

- Jaguar Demandt, Mark van Ham

- René van Hoek en Wouter de Winne, AutoArena Venlo

- Frans Nefkens, VDNS Venlo

- Richard Creemers, Auto Creemers

- Lennaerts Venlo

Locaties:

- Château De Raay, Baarlo

- Kasteeltuinen Arcen

- Hotel Asteria, Venray

- Bij Christoffel, Broekhuizen

Deelnemers:

- Ingrid Sloun, CommCom

- Mark Slegers en Emiel Strijbos, ELM

- Ruud Seelen en Ronny Verhaegh, ENJOB Personeelsdiensten

- Guus Leideritz, Kasteel de Berckt

- Remus Hebing, Flint Personeelspartner

- Frank Hanegraaf, Marnita

- Joost Duin, Blokland, Duin & Vrieswijk

- Pieter Peters, Bongers & Lemmers Verzekeringen

- Ramon Eikholt, Noviasign

- Marco Veen, Tripple vision

Testauto's:

- Nissan Qashqai

- Renault Megane

- DS3 Cabrio

- Jaguar F-Pace

- Volkswagen Golf GTE

- Volkswagen Tiguan

- Kia Sportage

- Alfa Romeo Giulietta

- Fiat 500X

Renault Mégane

Dealer: Janssen Kerres Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes

Ingrid Sloun: "Deze nieuwe Renault Mégane rijdt heerlijk en heeft een uitstekende wegligging. Het zitcomfort is erg goed. Ook bijzonder is de bestuurdersstoel die uitgerust is met massagemogelijkheden. Dit is echt een auto om lange afstanden mee af te leggen en te genieten van het fraaie geluid van Bose. De navigatie is makkelijk instelbaar en voert je overal heen."

Ruud Seelen: "Het comfort van deze nieuwe Mégane is prima, zoals je mag verwachten van een Franse auto. De navigatie en de geluidsinstallatie werken prima en zijn gebruiksvriendelijk te bedienen. Een nuttige tool is de dodehoekwaarschuwing. Voor de prijs krijg je een mooie, degelijke auto."

Mark Slegers: "Niet alleen oogt deze Mégane fraai van buiten, maar ook binnenin is het interieur netjes afgewerkt en voorzien van een fraai digitaal display

(cockpit). De achteruitcamera en dodehoeksensor zorgen voor een veilig gevoel. Voor de prijs wil ik deze auto wel hebben. Alleen is die iets te klein voor mijn gezinssituatie."

Specificaties

Merk: Renault

Model: Mégane

Type: TCE 130

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.198 cc

Vermogen: 130 pk

Koppel: 205 Nm

Verbruik: 1 op 18,9

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 10,6 sec

Topsnelheid: 198 km/u

Uitrusting: Bose

Verkoopprijs: ? 24.790,-

Leaseprijs: ? 482,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 20.290,-

Informatie: www.janssenkerres.nl

"Eigenlijk is alles aan

deze auto mooi zowel binnen als buiten."

DS3 Cabrio

Dealer: Janssen Kerres Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Roel Wetjens

Remus Hebing: "Deze DS3 Cabrio oogt relatief eenvoudig. Maar dat doet niets af aan het rijcomfort. Zelfs bij open dak merk je weinig van het windgeruis. Verder zijn alle noodzakelijke tools aanwezig zoals een prima werkend maar eenvoudig navigatiesysteem. Deze auto is de aanschaf zeker waard."

Ronny Verhaegh: "Ik zie mezelf niet zo gauw rijden in deze sportieve cabrio, maar mijn partner die helemaal gek is van cabrio's daarentegen wel. De auto biedt veel comfort en de stoelen zitten erg aangenaam.

De uitrusting is zoals je van het merk mag verwachten."

Guus Leideritz: "Voor een cabrio valt me deze DS3 niet tegen. De auto is comfortabel, heeft een goede wegligging en is redelijk sportief. De audio klinkt goed, zelfs bij open dak. Jammer dat de navigatie geen touchscreen heeft."

Marco Veen: "Ik ben gecharmeerd van cabrio's, zeker in de zomer. Deze DS3 is me bevallen. Een leuke sportieve cabrio met veel comfort. De prijs vind ik moeilijk te beoordelen. Maar je krijgt er in ieder geval een cabrio met een hoge funfactor voor terug!"

Specificaties

Merk: DS

Model: DS3 Cabrio

Type: 1.2

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.200 cc

Vermogen: 82 pk

Koppel: 118 Nm

Verbruik: 1 op 23,3

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 12,3 sec

Topsnelheid: 174 km/u

Uitrusting: So Chic

Verkoopprijs: ? 22.170,-

Leaseprijs: ? 376,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 20.790,-

Informatie: www.janssenkerres.nl

"Een leuke

sportieve cabrio met

veel comfort."

Nissan Qashqai

Marco Veen: "Ik was erg te spreken over het rijgedrag van deze Nissan Qashqai: lekker sportief en comfortabel. Voor een Japanse auto ontbreekt er niets aan comfort, dat blijkt uit de verstelbare stoelen, de fijne navigatie en het ruime interieur. De prijs is voor een dergelijke wagen met zulke rijprestaties goed."

Remus Hebing: "Deze Nissan glijdt letterlijk over de weg en is bovendien heerlijk comfortabel en strak ingericht. Het zitcomfort is van een hoog niveau en de stoelen zijn goed instelbaar. De navigatie werkt zoals een navigatiesysteem zou moeten werken; gemakkelijk te bedienen en snel opgestart. Ook ontbreken de camera's rondom niet, die zeer gedetailleerd zijn. Prijs en kwaliteit verhouden zich uitstekend ten opzichte van elkaar."

Ramon Eikholt: "Wat een soepel rijdende auto en wat een comfort. Dat had ik totaal niet verwacht. Nissan heeft deze Qashqai compleet uitgerust en voorzien van een degelijk en fraai interieur met lekkere comfortabele stoelen. En een navigatie die gemakkelijk te bedienen is en heel overzichtelijk is. De Nissan heeft ten opzichte van de concurrentie mijn persoonlijke voorkeur."

Specificaties

Merk: Nissan

Model: Qashqai

Type: Dig-T 115

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.197 cc

Vermogen: 115 pk

Koppel: 190 Nm

Verbruik: 1 op 17,2

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 10,6 sec

Topsnelheid: 185 km/u

Uitrusting: Tekna

Verkoopprijs: ? 31.090,-

Leaseprijs: ? 526,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 24.790,-

Informatie: www.janssenkerres.nl

"Ik kan niet anders zeggen: een prima auto met een

fijn rijgedrag."

Jaguar F-PACE

Marco Veen: "Een topauto met een super

rijgedrag en comfortabel zitcomfort. Eigenlijk kom ik superlatieven te kort. De prijs is hoog, maar daar krijg je wel een geweldige wagen voor. Ik kan het niet genoeg benadrukken: een topauto."

Pieter Peters: "Jaguar; de naam alleen al doet mannenharten sneller kloppen. Dit merk bouwt alleen maar prachtige auto's met veel comfort en luxe. Tot die categorie behoort ook deze F-Pace die compleet is uitgerust met stoelzittingen die in alle mogelijke standen in te stellen zijn. Vanzelfsprekend zit er navigatie in evenals een achteruitrijcamera. Voor de prijs krijg je een prachtige auto met veel comfort."

Guus Leideritz: "Zonder meer een hele mooie wagen die comfortabel is uitgerust. De navigatie werkte goed en het geluid wat uit de boxen kwam, was fraai. De prijs vond ik verrassend: minder dan ik had verwacht. Als mijn portemonnee het toe laat, wil ik zeker deze F-Pace aanschaffen."

Remus Hebing: "Een prima heerlijk rijdend karretje, uitgerust met alle denkbare luxe en comfort. De jaguar heeft heerlijke stoelen van waaruit de navigatie en geluidssysteem gemakkelijk te bedienen is. De prijs is gezien de kwaliteit zeer goed. Aan comfort en luxe hangt nou eenmaal een prijskaartje."

Specificaties

Merk: Jaguar

Model: F-Pace

Type: 2.0 d/A R-Sport AWD

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1.999 cc

Vermogen: 180 pk

Koppel: 430 Nm

Verbruik: 1 op 18,9

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 8,7 sec

Topsnelheid: 208 km/u

Uitrusting: 12.3 inch digitaal instrumentenpaneel, Traffic sign recognition

Verkoopprijs: ? 67.350,-

Leaseprijs: Vanaf ? 859,- (full

operational, obv. 20.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ??53.750,-

Informatie: www.demandt.nl

Dealer: Jaguar Demandt Maastricht Airport

Afgevaardigde tijdens testdag: Mark van Ham

"Een topauto met een

super rijgedrag en comfortabel zitcomfort."

Volkswagen Golf GTE

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Wouter de Winne

Ronny Verhaegh: "Ik heb echt genoten van deze auto. In één woord fantastisch. Alles is af aan deze auto. Een perfect zitcomfort, navigatie met een mooi groot scherm, een achteruitrijcamera en parkeersensoren die hun werk goed doen. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Daarvoor krijg je een heerlijke zakelijke en sportieve auto."

Frank Hanegraaf: "Wat me opviel tijdens de testrit is het rustige en soepel rijgedrag. Tel daarbij op het comfort en de complete uitrusting en je hebt een auto naar wens. Bovendien is deze Golf een hybride uitvoering en dat maakt deze auto fiscaal aantrekkelijk. Zelf zou ik, omdat ik veel lange afstanden rij, kiezen voor een diesel."

Ruud Seelen: "Bij de eerste indruk was ik al verkocht. Een mooie degelijke en luxe auto met veel comfort en power. Volkswagen heeft alles netjes afgewerkt en uitgerust met een zeer gebruiksvriendelijke navigatie en dito geluidssysteem. Deze Golf zou niet misstaan op mijn oprit."

Emiel Strijbos: "Ik was verrast door het rijgedrag, mede door de soepele automaat en power van deze Golf GTE. Op de rest van de auto heb ik weinig aan te merken. Het zitcomfort evenals het navigatie- en geluidssysteem is prima. De prijs is dan ook in verhouding tot het aanbod."

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Golf

Type: GTE 1.4 TSI PHEV 204pk DSG

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1.395 cc

Vermogen: 150 kW / 204 pk

Koppel: 250 Nm

Verbruik: 1 op 58,8

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 7,6 sec

Topsnelheid: 222 km/u

Uitrusting: Executive Plus pakket, 18" Marseille velgen, spiegelpakket, donker getint glas achter

Verkoopprijs: ? 39.811,-

Leaseprijs: vanaf ? 646,-

voor GTE (full operational,

obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 37.990,-

Informatie: www.autoarena.nl

"Een mooie degelijke

en luxe auto met veel comfort en power."

Volkswagen Tiguan

Frank Hanegraaf: "Op het eerste oog een mooie auto met een fraai design. Comfortabel uitgerust met een luxe navigatiesysteem dat van alle gemakken is voorzien. Handig is ook de achterrijcamera. Als je die eenmaal gewend bent, kun je niet meer zonder. Een auto die wat rijgedrag niks te wensen overlaat en zijn prijs 100% waard is."

Guus Leideritz: "Een zeer mooie auto die degelijk, Duits comfort uitstraalt. Het rijgedrag is uitstekend waar de lekkere stoelen zeker aan bijdragen. De navigatie instellen is een makkie en het geluidsysteem produceert een fraai geluid. Verder is de auto uitgerust met een achteruitrijcamera en parkeersensoren. De prijs van deze Tiguan staat in verhouding tot de kwaliteit. Qua score de beste auto van de dag."

Ronny Verhaegh: "Een prettig en soepel rijdende auto die een klasse apart is. Met veel comfort aan boord. Prettig is de navigatie op het dashboard voor de chauffeur. Deze uitvoering is zijn geld zeker waard."

Pieter Peters: "Op alle fronten scoort de auto goed zoals het comfort, afwerking en veiligheid. De navigatie is erg prettig zeker in combinatie met het head up display. De kwaliteit van Volkswagen is altijd goed, maar dat heeft wel zijn prijs. Maar dat vind ik geen probleem. Voor mij gaat veiligheid en rijgenot boven alles."

Specificaties

Merk: Volkswagen Model: Tiguan

Type: 2.0 TSI 180pk DSG

4Motion Highline

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1.984 cc

Vermogen: 132 kW / 180 pk

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 13,5

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 7,7 sec

Topsnelheid: 208 km/u

Uitrusting: head-up display, Easy open, 19" Victoria Falls velgen, Area View, LED-verlichting

Verkoopprijs: ? 51.562,-

Leaseprijs: vanaf ? 546,- voor

1.4 TSI Trendline (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 28.790,-

Informatie: www.autoarena.nl

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: René van Hoek

"Een zeer mooie auto

die degelijk Duits

comfort uitstraalt."

Kia Sportage

Dealer: VDNS Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Frans Nefkens

Joost Duin: "Deze Kia heeft me verrast. Het is een mooie, stevige en sportieve auto. Alles is mooi afgewerkt en werkt naar behoren zoals de navigatie en achteruitrijcamera. De prijs is verrassend voor de kwaliteit die deze auto biedt. De Sportage is geschikt voor zowel zakelijk gebruik als het gezinsleven."

Emiel Strijbos: Ik heb geen idee wat deze auto kost, maar ik ben wel onder de indruk van het rijgedrag. Ook de afwerking is prachtig. Alleen al voor het rijcomfort zou ik deze Sportage aanschaffen."

Mark Slegers: "Een nette auto die behoorlijk pittig is en een goede wegligging heeft. Het comfort is hoogstaand, wat je niet direct zou verwachten van een Koreaanse auto. Fijn te bedienen is de navigatie die een helder beeld geeft op het grote touchscreenscherm. De prijs is marktconform en zeker aan te bevelen vanwege de ruimte en pittige motor."

Ramon Eikholt: "Wat rijdt deze Kia solide en wat ligt die stabiel op de weg. Je zou niet denken dat je in een Koreaanse auto rijdt. En inparkeren is met de extra spiegels en achteruitrijcamera geen probleem meer. De prijs is prima in vergelijking met andere auto's in het zelfde segment. Ook de leaseprijs is aantrekkelijk voor zakelijk gebruik."

Specificaties

Merk: Kia

Model: Sportage

Type: 1.6 T-GDI 177PK GT-Line

First Edition

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.591 cc

Vermogen: 177 pk

Koppel: 130 Nm

Verbruik: 1 op 12

Acceleratie: 0 ? 100 km/u in 9,2 sec

Topsnelheid: 205 km/u

Uitrusting: 19" lm velgen, lederen interieur, Lane Assist, DAB+

Verkoopprijs: ? 35.995,-

Leaseprijs: ? 423,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 25.995,-

Informatie: www.kia-vdns.nl

"Wat rijdt deze Kia

solide en wat ligt die

stabiel op de weg."

Fiat 500X

Dealer: Autobedrijf Lennaerts

Joost Duin: "Het rijcomfort viel me zeker niet tegen. Alles zat erop en eraan. De navigatie was duidelijk en netjes. Deze mooie auto is goed geprijsd, en onder andere prima inzetbaar als marketingtool."

Remus Hebing: "Ik was aangenaam verrast door het comfortabele rijgedrag en de snelheid waarmee deze auto optrekt. Het comfort is prima en de auto biedt veel luxe. Ik ben erg gecharmeerd van de snelheid en uitstraling."

Mark Slegers: "De auto ziet er leuk uit en staat ook hoog op zijn wielen. Alleen is de beenruimte wat weinig voor een lang persoon zoals ikzelf. Verder werken alle aanwezige functies naar behoren."

Pieter Peters: "Qua uiterlijk is dit een zeer fraaie auto met een leuke look and feel. Het comfort evenals de prijs is prima. Ik zou deze Fiat 500X vooral aanschaffen voor marketingdoeleinden."

Ramon Eikholt: "De auto rijdt comfortabel en reageert snel op de besturing, soms zelfs iets te snel. De afwerking is modern en het zitcomfort is ruim voldoende. Helder en duidelijk is ook de navigatie. Kortom: voor de prijs een complete auto. Ik overweeg deze auto aan te schaffen voor privédoeleinden."

Specificaties

Merk: Fiat 500X

Model: 500X 1.4 MultiAir 140 pk

Type: Lounge

Transmissie: 6 versnellingen,

handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.368 cc

Vermogen: 103 kW / 140 pk

Koppel: 230 Nm (1750 rpm)

Verbruik: 1 op 17,1

Acceleratie: 0 - 100 km/u in 9,8 sec

Topsnelheid: 190 km/u

Uitrusting: 6.5 inch touchscreen navigatiesysteem, achteruitrijcamera

Verkoopprijs: ? 28.950,-

excl. kosten rijklaar maken

Leaseprijs: vanaf ? 499,- excl. brandstof (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 19.995,-

Informatie: www.lennaerts.nl

"Qua uiterlijk is dit een

zeer grappige auto met een leuke look and feel."

Alfa Romeo Giulietta

Dealer: Auto Creemers BV

Afgevaardigde tijdens testdag: Richard Creemers

Ingrid Sloun: "Dit is een geweldige auto met mooie accenten en sportief rijgedrag.

De navigatie- en het geluidsysteem heeft Alfa Romeo sterk verbeterd. Het is een wagen die mij tot tevredenheid heeft gestemd en die ik vanwege zijn sportieve uiterlijk en lekker pittige motor zeker kan aanbevelen."

Ronny Verhaegh: "Een sportieve auto waarmee je ook goed zakelijk voor de dag kunt komen. Wel vond ik de stoelen wat hard zitten. Voor de rest was het comfort prima en voorzien van een standaard navigatiesysteem. Daarnaast miste ik de achteruitrijcamera en parkeersensoren. Een auto die door zijn sportieve en zakelijke look zijn aanschaf 100% waard is."

Frank Hanegraaf: "Alfa Romeo staat als vanouds bekend om zijn sportieve auto's. En dat is bij deze nieuwe Giulietta niet anders. Ik was onder de indruk van het design en rijgedrag. De auto is prima afgewerkt en heeft een super geluid- en navigatiesysteem. Ik ben wel nieuwsgierig naar de variabele kosten, indien ik deze auto zou aanschaffen."

Emiel Strijbos: "Deze Alfa Romeo heeft me op alle fronten verrast. Het is een heerlijke, sportieve auto met een aangenaam zitcomfort. De uitrusting is compleet met een goed functionerend navigatie- en geluidssysteem. Voor de prijs mag die er wezen. Ik zou zeggen inpakken en wegwezen."

Specificaties

Merk: Alfa Romeo

Model: Giulietta

Type: 1.6 JTDm Super TCT (AUT.)

Transmissie: TCT Twin Clutch

Cilinderinhoud: 1.600 cc

Vermogen: 120 pk

Koppel: 320 Nm / 1750 rpm

Verbruik: 1 op 26,3

Acceleratie: 0-100 km/u in 10 sec

Topsnelheid: 200 km/u

Uitrusting: full map navigatie, DNA systeem, climate control, cruise control, lederen sportstuur met bediening voor audio/telefoon,

Verkoopprijs: ? 33.340,- incl. BTW/BPM

Leaseprijs: ? 674,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 23.750,-

Informatie: www.autocreemers.nl

"Dit is een geweldige auto met mooie accenten

en sportief rijgedrag."

Volg, check en maak kennis met Noord-Limburg Business

www.facebook.com/noordlimburgbusiness

Voor de dagelijkse nieuwsupdates, winacties en andere interessante informatie voor en door regionale ondernemers. Praat mee en geef je mening!

@NoordLimburgBizz

Volg ons voor het laatste regionale nieuws en updates rondom onze evenementen. Of geef feedback op het magazine.

www.noordlimburgbusiness.nl

Check op onze vernieuwde website het laatste nieuws uit de regio, zoek naar bedrijven in ons uitgebreide bedrijvenregister en lees de columns van onze vaste columnisten. Heeft u interessante informatie voor onze website of wilt u columnist worden? Stuur een email naar sofie@vanmunstermedia.nl

Blader alle printedities van Noord-Limburg Business ook online door met onze

handige blockspagina's. Ook zeer geschikt voor tablet en smartphone!

Bezoek onze BOB-borrels en maak kennis met ondernemers uit de regio. Meer informatie vindt u op bob.noordlimburgbusiness.nl

www.linkedin.com/groups/NoordLimburg-Business

Voor de laatste updates rondom onze evenementen en korte terugblikken. Leden van de Noord-Limburg Business-groep zijn zelf ook meer dan welkom om items te posten!

delen:
Algemene voorwaarden