Column Hafkamp: Nieuw huurrecht per 1 juli 2016

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2016

De kracht van Businessclub Theater & Zaken

CRM ofwel Customer Relationship Management is hotter dan hot! Wie heeft het niet over 'customer intimacy', 'klant is koning' of de 'customer journey'? Maar hoe verras je die klant nu echt? Wanneer raak je iemand?

1 Ben origineel

Samen met uw klant golfen, voetbal kijken of dineren is leuk en gezellig maar origineel is het niet echt meer. U zult denken, welke opties zijn er nog meer? Heeft u wel eens aan theater gedacht? Hoe origineel is het bezoek aan een concert van de favoriete artiest van uw klant? Een beleving die niet meer vergeten zal worden en waardoor uw klant zich echt bijzonder zal voelen.

2 Ontdek de nieuwe klantrelatie

Mensen hebben het al druk genoeg, zeker beslissers in het bedrijfsleven. Nodig daarom niet alleen de beslisser uit voor een diner of voorstelling maar ook zijn of haar partner. Een ontmoeting krijgt hierdoor een hele andere dimensie en is vaak leuker en authentiek.

3 Haak in op de juiste momenten

Verjaardagen of jubilea zijn unieke momenten om eens iets extra's te doen voor uw relaties. Wilt u het echt goed doen, dan zoekt u een specifieke voorstelling uit voor uw relatie. Weet u waar uw klant van houdt? Dan heeft u een heel origineel en verrassend cadeau in handen.

Een lidmaatschap van Businessclub Theater & Zaken biedt diverse mogelijkheden om te netwerken en relaties in de watten te leggen.

Word nu lid en bestel als allereerste uw kaarten voor het nieuwe

theaterseizoen.

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen? Neem dan contact op met onze eventmanagers via 077 320 72 20 of via events@maaspoort.nl.

??????

Nieuw huurrecht

per 1 juli 2016

Binnen mijn kantoor wordt gewerkt voor zowel de professionele verhuurder als voor de particulier die een pand in de verhuur heeft. Een veel gehoorde klacht is dat de huurder veel rechten heeft en dat de verhuurder maar weinig mogelijkheden heeft. Daar komt per 1 juli a.s. verandering in. De verhuur op tijdelijke basis wordt een stuk eenvoudiger.

Het wetsvoorstel doorstroming huurmarkt breidt via een wijziging van het Burgerlijk Wetboek de mogelijkheden voor tijdelijke huurcontracten uit. Tijdens de parlementaire behandeling werd duidelijk dat men een tijdelijk contract voor één jaar te kort vond. Dat studenten vaak niet konden doorstromen en dat voor grotere gezinnen vaak geen passende woonruimte beschikbaar kwam.

Enkele wijzigingen:

? Voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar komt de mogelijkheid een contract voor de periode van 5 jaar te sluiten, de verhuurder kan besluiten die periode met nog eens 2 jaar te verlengen;

? Voor particuliere verhuurders wordt een huurcontract voor de periode van maximaal 2 jaar mogelijk;

? Voor onzelfstandige woonruimte (bijvoorbeeld studentenkamers) wordt een contract van maximaal 5 jaar mogelijk;

? Woningcorporaties mogen - afgezien van een aantal uitzonderingen - géén contracten van maximaal 2 jaar voor zelfstandige woonruimte aanbieden. Dit om te voorkomen dat de periode van 2 jaar als een soort proefperiode wordt gebruikt.

Verhuurders die de nieuwe mogelijkheden willen benutten dienen goed te agenderen wanneer de tijdelijke huurovereenkomst eindigt en tijdig te beslissen of de huurovereenkomst verlengd wordt. Die aanzegging moet correct geschieden omdat anders een reguliere overeenkomst tot stand komt. Vraag dus tijdig om een goed advies!

Mark Hafkamp

algemeen directeur Hafkamp Gerechtsdeurwaarders. www.hafkamp.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by