Coverstory Casio: Besparen met projectoren

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

Nieuwe series Casio

Besparen met projectoren

Met de diepgravende (overigens indrukwekkende) technische specificaties van de nieuwe series projectoren van Casio zullen we u niet vermoeien. 'Als íe maar werkt', zo zal de gedachte bij u als ondernemer vaak zijn. Veel interessanter is het om te vertellen over die ándere punten die de series zo bijzonder maken: het duurzame karakter, het TCO-certificaat én de efficiency van de projectoren. Het energieverbruik is namelijk dermate laag, dat aan het eind van de rit serieus geld bespaard kan worden?uiteraard zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het is alweer zes jaar geleden dat Casio haar nieuwe manier van projecteren aan de wereld toonde. Niet langer werd gebruikgemaakt van kwikhoudende lampen, er kwam een hybride oplossing die gevangen werd onder de noemer 'laser-ledprojectoren'. Goed voor het milieu, aangezien het stroomverbruik lager werd en er geen belastende kwik meer gebruikt werd in de projectoren. Door de jaren heen is het Japanse bedrijf haar presentatiemiddelen uiteraard blijven doorontwikkelen en afgelopen voorjaar zijn van daaruit twee nieuwe series projectoren gelanceerd: de Core-serie en de Advanced-serie.

Total Cost of Ownership

Vijf modellen uit die series hebben in ieder geval één ding gemeen: ze mogen het TCO-certificaat dragen. TCO staat hierbij voor Total Cost of Ownership, een filosofie die is gebaseerd op het volledig inzichtelijk maken van alle kosten die zijn gerelateerd aan de aanschaf en het gebruik gedurende de hele levenscyclus van (in dit geval) een projector. "Voor steeds meer bedrijven is dat een belangrijk punt", vertelt Rogier Liem van Casio Benelux. "Onze machines voldoen aan de bijbehorende eisen en dat wil dus zeggen dat onze klanten exact weten waar ze aan toe zijn als ze voor een projector van Casio kiezen."

Besparing

Gebruikers kennen dus alle kosten en weten van de andere kant ook precies wat ze daarvoor mogen verwachten. En dat is nogal wat. Als belangrijkste onderscheidende eigenschappen noemt Liem ? naast de uitstekende kwaliteit natuurlijk ? de flexibiliteit (eenvoudig mee te nemen, alle aansluitingen voor handen), compactheid, betrouwbaarheid én het feit dat met grote aantallen projectoren (op onderwijsinstellingen bijvoorbeeld) door het lage energieverbruik serieus geld bespaard kan worden. Op de website van Casio (www.casio-projectors.eu) is daarvoor een kostencalculator te vinden, waarmee heel eenvoudig inzichtelijk is te maken wat het uw bedrijf aan besparing zou kunnen opleveren. "Dat scheelt echt 40% als je het vergelijkt met een andere projector", legt Liem uit. "Natuurlijk hebben die projectoren óók een eco-stand, maar als je die inschakelt, dan zie je de kwaliteit van het beeld en de lichtopbrengst drastisch achteruit gaan. Dat is bij onze machines niet het geval. Dat lage verbruik wordt echt veroorzaakt door de hybride technologie waarvan in onze projectoren gebruikgemaakt wordt."

Tastbaar

"Kijk, als bedrijf kun je op veel manieren iets bijdragen aan duurzaamheid", gaat Liem verder. "Je kan zonnepanelen plaatsen, maar je moet ook iets aan de verbruikskant doen. Iedereen heeft zijn verbruik in stand-by al teruggeschroefd en iedereen weet dat je een stekker uit het stopcontact kunt halen, maar het draait vooral om efficiency. Onze machines gaan heel efficiënt om met de energie. Dat maakt ze ook gewoon een stuk schoner." Bij Casio maken ze de energiebesparing graag tastbaar. Zowel de dealers als de mensen van Casio zelf verzorgen namelijk regelmatig demonstraties bij de eindgebruikers. Liem: "Die eindgebruiker krijgt dan van ons een energiemeter, waarmee we heel eenvoudig het verschil in energieverbruik kunnen laten zien. Bovendien komt dan ook de kostencalculator om de hoek kijken. Wat kost de aanschaf, wat kost het onderhoud?.het 'Total Cost of Ownership' dus. Op dat moment wordt voor de eindgebruiker inzichtelijk dat het energieverbruik een flinke factor is in de totale kosten. Het werkt dus twee kanten op: aan de ene kant is het schoner en aan de andere kant kun je de kosten beheersbaar maken." Logischerwijs geldt ook hierbij een simpele rekensom: als je als bedrijf met meer projectoren werkt, heb je aan het eind ook meer besparing als je kiest voor de nieuwe projectoren van Casio.

Hoge inzetbaarheid

In de hele TCO-bepaling wordt volgens Liem wel één belangrijke factor vergeten. En juist dat is ook een belangrijk kenmerk van de apparaten van Casio: hoge inzetbaarheid. "De lamp is bij projectoren een onzekere factor. Casio's lampvrije projectoren zijn betrouwbaarder en op die manier beter inzetbaar. Als ondernemer weet je: wat niet inzetbaar is, levert niets op. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn en dat wordt gewaardeerd. Die hoge inzetbaarheid is echt heel belangrijk", besluit Liem. n

Meer informatie en zelf uw voordeel berekenen kan op www.casio-projectors.eu

coverstory

"Vijf modellen uit die series hebben in ieder geval één ding gemeen: ze mogen het TCO-certificaat dragen."

De vijf modellen met TCO-certificaat

Advanced Serie (WXGA)

- XJ-F210WN (3.500 Lumen, 2 HDMI-poorten, optioneel wireless LAN)

- XJ-F100W (3.500 Lumen, 2 HDMI-poorten)

- XJ-F200WN (3.000 Lumen, optioneel wireless LAN, 2 HDMI-poorten)

Core Serie (WXGA)

- XJ-V110W (3.500 Lumens, 1 x HDMI)

- XJ-V100W (3.000 Lumen, 1 x HDMI)

XJ-V2

"Je kan zonnepanelen plaatsen, maar je moet ook iets aan de verbruikskant doen."

Casio op de Ondernemers Vakdagen

Casio zal ook aanwezig zijn op de Ondernemers Vakdagen, die op 4, 5 en 6 oktober plaatsvinden in de Evenementenhal Venray. Daar zullen verschillende modellen gedemonstreerd worden en zijn uiteraard energiemeters aanwezig, zodat geïnteresseerden met eigen ogen kunnen zien wat de verschillen in verbruik zijn als je het vergelijkt met andere projectoren.

XJ-A257

XJ-F210WN

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by