Ondernemers Vakdagen Venray: Passie en Inspiratie!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

Ondernemers Vakdagen 2016

Passie en Inspiratie!

Op 4, 5 en 6 oktober strijkt ondernemend Noord- en Midden-Limburg voor het 6e jaar op rij neer in Evenementenhal Venray. De jaarlijks netwerkbeurs Ondernemers Vakdagen is dan wederom het podium voor ondernemers om contacten te leggen en zich bij te laten praten over de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het ondernemerschap. Een voorbeschouwing met organisator Robert Hoelen.

Op de vraag hoe het verloopt met de laatste voorbereidingen heeft Hoelen zijn antwoord snel klaar. "Het gaat lekker. We lopen op schema, al moet er ook nog best wel wat gebeuren. De laatste weken zijn altijd spannend en geven extra veel energie. Je werkt naar de apotheose toe, iets waar je samen lang naar toe hebt geleefd. Na lang 'trainen' is het nu tijd voor de 'finale'. Dat is altijd weer een heerlijk gevoel. De deelnemende bedrijven zijn er steeds meer mee bezig. Ze spreken er over, online op social media of offline op netwerkbijeenkomsten. De media schrijven er over, je merkt aan alles dat echt begint te leven. Het is prachtig om dat ieder jaar weer mee te mogen maken."

Thema: Deel je passie

Na het thema 'Outside the Box' in 2015 vroeg Evenementenhal aan ondernemers welk woord volgens hen kenmerkend zou zijn voor het jaar 2016. Het woord 'passie' werd daarbij het vaakst genoemd. "Dit hebben we dan ook als thema aangehouden voor onze 6e editie.

Passie kenmerkt ondernemers en werkt aanstekelijk. Zelf geniet ik er dagelijks van als ik aan tafel zit bij ondernemers die vol passie over hun bedrijf vertellen. We vragen niet alleen de exposanten, maar ook de bezoekers om hun passie met ons te delen. Hiervoor creëren we weer vele netwerkmomenten. Ook hebben we de meest uitgebreide randprogrammering van de afgelopen zes jaar. We hebben weer getracht, samen met onze partners, een platform neer te zetten dat je als ondernemer absoluut niet wilt missen."

Beursvloer

Net als vorig jaar kent de beursvloer ook dit jaar een indeling met stands, pleinen van businessclubs en een groot centraal netwerkplein. Hier vinden op de beursdinsdag- en woensdag na afloop netwerkborrels plaats, zowel toegankelijk voor standhouders als bezoekers. "Dit hebben we tijdens ons lustrum vorig jaar voor het eerst gedaan en werkte perfect", vertelt Hoelen. "Standhouders zoeken elkaar, en ook bezoekers nog eens op, in een nóg informelere setting. Na een drukke en intensieve dag is het heerlijk om nog even te ontladen. Uiteraard compleet met een drankje, hapje en muziek. Hier kwamen mooie matches tot stand."

Businessclubs en samenwerkingen

Businessclub BS Morgen heeft ook dit jaar het grootste beursplein. De bijna 25 deelnemers presenteren zichzelf, maar belichten onder de noemer 'De reis naar morgen' ook allerlei aspecten die horen bij het ondernemerschap. Dit doen ze middels (dagelijkse) informatieve kennissessies op hun plein. Op de woensdag is er een nieuw initiatief en organiseert BS Morgen een master over 'geluk in ondernemerschap'.

BNI chapter Chianti (Venray en omgeving) debuteerde vorig jaar op de beurs en staat dit jaar met liefst 16 bedrijven op een grote, open stand.

"We zien steeds meer samenwerking. Dat is iets wat de afgelopen twee jaar een enorme groei heeft genomen. Niet heel vreemd, want in het huidige ondernemersklimaat is samenwerken steeds logischer, soms zelfs noodzakelijk. De afgelopen maanden ben ik bij verschillende meetings aanwezig geweest van ondernemers die samen op de beurs gaan staan. Het is fantastisch om te zien welke energie hierbij loskomt.

Mooi is het ook om te zien dat er ieder jaar weer nieuwe samenwerkingen ontstaan.

Zo hebben dit jaar een aantal creatieve bedrijven uit het Venrayse ondernemerslandschap het idee opgepakt om gezamenlijk een stand te bemannen. Zij nemen de bezoeker mee in de wereld van marketing, video, vormgeving en (web)design, zowel op on- als offline gebied. Ze staan aan de rand van het grote netwerkplein onder de noemer 'Zooitje geregeld'."

Ned-Dui netwerken en Autostraat

Twee initiatieven maken hun 'comeback' tijdens Ondernemers Vakdagen 2016. Zo is er speciale aandacht voor de mogelijkheden en kansen van grensoverschrijdend zakendoen. In de 'Nederland-Duitsland netwerkstraat' staan een aantal specialisten die de bezoeker informeren over de Duitse markt. En op donderdag besteedt de Kamer van Koophandel aandacht aan dit onderwerp tijdens het seminar 'Bent u klaar voor de Duitse markt?'.

Tevens zijn er dit jaar weer fraaie (lease)modellen van diverse merken te bewonderen in de Autostraat.

Programma seminars

Waar het jaarsymposium van MKB Noord-Limburg 5 jaar geleden begon in een klein zaaltje met zo'n 30 bezoekers, is het inmiddels uitgegroeid tot dé knallende opening van Ondernemers Vakdagen, met vorig jaar liefst 350 bezoekers. Dat aantal wordt ook dit jaar weer verwacht met topsprekers als Richard van Hooijdonk en Michiel Werkman.

Richard van Hooijdonk was in 2015 de op één na meest geboekte spreker in Nederland en is een uitermate bevlogen trendwatcher.

Op woensdag is er het VIP-Event 'Hoe marketing echt werkt - Een praktische mkb-aanpak', door Frans C.H. van het Schip MCC, merkstrateeg van ProPositions Brand Management.

Het thema 'Cyberrisico' wordt uitgebreid belicht op een gezamenlijk event van CONTOUR Accountants, Summa Adviesgroep en MKB-Limburg, dat ook op woensdag plaatsvindt.

Op donderdag organiseert Rabobank Horst-Venray een seminar over innovatie. Dit wordt een bijzonder spektakel met Robot 'Pepper' in de hoofdrol. Een absolute must see!

DimCoppen Marketing pakt ook dit jaar weer uit op de laatste beursdag. Het event 'Ontdek de kracht van Total Branding' vindt plaats voordat de beursvloer opent. Eén van de sprekers tijdens deze bijeenkomst is Beijko van Melick, algemeen directeur van Kalfire. 

2017

Waar editie 2016 nog moet komen, zijn ze bij Evenementenhal achter de coulissen alweer bezig met de volgende editie in 2017. "We gaan dan naar eind oktober, 24 t/m 26 om precies te zijn" aldus Hoelen. "In de praktijk zien we steeds meer dat bedrijven hun deelname vroeger (willen) vastleggen, zelfs al tijdens de beurs. Daar moeten we als organisatie klaar voor zijn en dat zijn we dus ook. Maar eerst gaan we volop genieten en de aanstaande editie beleven. Daar hebben wij, en vooral ook alle ondernemers die er deelgenoot van uit maken, lang naar toegeleefd." n

Beurs

Richard van Hooijdonk

TIMETABLE ONDERNEMERS VAKDAGEN 2016

(Tijden onder voorbehoud, kijk op evenementenhal.nl/ondernemersvakdagen voor de definitieve tijden en

het gratis aanmelden voor de bijeenkomsten).

Dinsdag 4 oktober

- 13:00-15:45 uur Openingssymposium / Jaarsymposium MKB Noord-Limburg

- 16:00-21:00 uur Beursvloer open

- 21:00-22:00 uur Beursborrel

Woensdag 5 oktober

- 11:00-13:00 uur Master BS Morgen: Geluk in ondernemerschap

- 15:45-18:00 uur Seminar Cybercrime

- 16:00-21:00 uur Beursvloer open

- 16:00-17:30 uur Seminar 'Hoe marketing echt werkt - Een praktische mkb-aanpak'

- 20:00-20:45 uur Meet & Match op beursplein BS Morgen

- 21:00-22:30 uur Beursborrel

Donderdag 6 oktober

- 13:00-15:30 uur Marketing 2016 ? Total Branding

- 15:00-17:30 uur Seminar Bent u klaar voor de Duitse markt?

- 16:00-18:30 uur Seminar Innovatie

BS Morgen Kennisplein

Alle dagen kennissessies onder de

noemer 'De reis naar morgen'.

Kijk op voor het programma en

inschrijven op bsmorgen.nl

Wilt u nog deelnemen als stand-houder aan Ondernemers Vakdagen 2016? Er zijn nog enkele stands beschikbaar. Neem contact op met Robert Hoelen via

roberthoelen@evenementenhal.nl.

Michiel Werkman

Robot Pepper

Ondernemers

Vakdagen kosteloos bezoeken?

Ga naar evenementenhal.nl/

ondernemersvakdagen en vraag uw entreebewijzen eenvoudig aan.

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by