Rühl Haegens Molenaar: Zzp’er, tussenkomst en G-rekening

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

Leisure Business Days

Op 5 en 6 oktober 2016 kunt u een gevarieerde line-up van internationale sprekers aanschouwen in Evenementenhal Venray. Deze sprekers geven presentaties over projecten die complete binnensteden, parken en evenementen op de kaart hebben gezet.

Het congres voor de dagrecreatie telt een flink aantal gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, als Charles Read van Blooloop, Paddy Dunning van 'The Gaint', Pierre-Camille Buffard van het Franse Indoor Parcs, Asko Alanen van Lappset, Helmut Wachowiak (CentrO Oberhausen), Erik Struijlaart van G32 Stedennetwerk en Tanya Griffiths van Kay Elliot Architects. Onderwerpen en thema's als Customer Relationship Management, virtual reality, conceptontwikkeling, branding, citymarketing, 'vastgoed en marketing' en de 'experience economy' worden belicht op dit congres. Op de eerste dag is het kennisprogramma van Leisure Business Days gefocust op 'innovatie en inspiratie'. Op dag twee is het thema 'Leisure & Retail', waarbij creatieve en kansrijke leisure oplossingen voor de revitalisering van binnensteden en winkelcentra centraal staan.

Kennismarkt en avondprogramma met dinershow

Aansluitend op dag één vindt er een bruisende feestavond plaats met veel entertainment, zoals een lichtshow, dj's en een sprookjesachtige show. Ook is er gedurende het congres een kennismarkt waar verschillende partners werkzaam in de dagrecreatiebranche, retail, horeca en vastgoed zich presenteren.

Online kaartverkoop congres

Er zijn verschillende tickets te bestellen. Zo is er een congrespas voor toegang tot beide dagen inclusief feestavond. Maar er zijn ook tickets voor één specifieke dag te bestellen of alleen een ticket voor de feestavond. Ga naar leisurebusinessdays.com voor het programma en om kaarten te bestellen.

Mr. F.G.P.A. (Fer) Verbeek FB

Vennoot bij Rühl Haegens Molenaar

Zzp'er, tussenkomst

en G-rekening

In een eerdere column heb ik al geschreven over de nieuwe wetgeving betreffende de (inhuur van) zzp'ers. Sinds de inwerkingtreding op 1 mei 2016 worden er steeds weer opnieuw Kamervragen gesteld over de nieuwe regels. Vreemd natuurlijk dat die vragen pas opkomen nàdat de wet is goedgekeurd, maar blijkbaar is dat politiek.

Op dit moment worden nogal wat zzp'ers ingehuurd via een zogenaamd tussenkomstbureau. Een dergelijk bureau maakt afspraken met de zzp'er én met de uiteindelijke opdrachtgever. De opdrachtgever wenst uiteraard zoveel als mogelijk zijn (fiscale) risico's te beperken.

Een algemene mogelijkheid om aansprakelijkheid te voorkomen is het storten op een G-rekening. Dat is een geblokkeerde rekening waarop de opdrachtgever een deel van de vergoeding voor de inhuur van personeel van de opdrachtnemer kan voldoen. De opdrachtnemer kan van deze rekening alleen loonheffing en BTW betalen. De opdrachtgever kan niet meer aansprakelijk worden gesteld voor het bedrag dat hij op de G-rekening heeft gestort.

Bij inhuur van personeel via een tussenkomstbureau is het niet altijd duidelijk of de opdrachtgever een werknemer van dat bureau inhuurt of een door dat bureau zelf ingehuurde zzp'er. De staatssecretaris heeft gezegd dat ook in het geval een zzp'er via een tussenkomstbureau wordt ingehuurd gebruik gemaakt kan worden van een G-rekening.

Om het aansprakelijkheidsrisico te beperken adviseer ik dus aan iedere opdrachtgever waar mogelijk een deel van de vergoeding voor inhuur van personeel te storten op een G-rekening!

www.rhwmeb.nl - info@rhmweb.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by