NLW Groep: Oplossingen met toegevoegde waarde

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

Samen met het UWV, de 7 gemeenten in de regio Noord-Limburg en de twee andere SW-bedrijven uit de regio is NLW Groep uit Venray partner in het WerkgeversServicepunt (WSP) Noord-Limburg. De partijen brengen de Banenafspraak onder de aandacht en werken gezamenlijk aan een centrale werkgeversbenadering. De verschillende expertises en producten bieden uitstekende oplossingen aan ondernemers.

FOTOGRAFIE Marcel Krijgsman

NLW Groep is het maatschappelijk werkbedrijf voor de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. "De core business van NLW is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar arbeid", vertelt directeur Peter Fleuren. "Dit doen we deels in een beschutte werkomgeving binnen de bedrijfspanden van NLW in Venray en Panningen en deels daarbuiten binnen de branches logistiek (inpakken, ompakken, kitting, rework) en assemblage/montage. Van de 1.100 medewerkers werken zo'n 600 medewerkers buiten NLW; op locatie bij de klant. Onder andere Vostermans, Fancom en Bruynzeel zetten al jarenlang onze mensen in."

Werktransformatie

Voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt past het bedrijf 'werktransformatie' toe. "We transformeren werk naar arbeidsplaatsen", licht Fleuren toe. "Deze arbeidsplaatsen creëren we op onze eigen productielocaties of op locaties bij klanten in verschillende branches; van logistiek en agro tot industrie. Van individuele arbeidsplaatsen tot arbeidsplaatsen waar in groepen gewerkt kan worden. Indien nodig wordt door middel van jobcarving en jobcreation gezocht naar geschikte arbeidsplaatsen. Daarbij wordt gekeken of ingewikkeld werk eenvoudig kan worden gemaakt door middel van de inzet van slimme productietools die in eigen beheer worden ontwikkeld." Naast werktransformatie wordt ook 'arbeidsontwikkeling' toegepast. "Hierbij brengen we de talenten van medewerkers in kaart en bekijken we waar we medewerkers verder kunnen ontwikkelen om ze op een zo volledig mogelijke manier deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt."

Banenafspraak

Wanneer er binnen een bedrijf geschikte werkzaamheden zijn voor mensen vanuit de Participatiewet, maar geen mogelijkheden om een dienstverband te verstrekken, kan NLW helpen. "Door NLW kan in veel gevallen dan een dienstverband worden geboden, waarna de medewerkers bijvoorbeeld via detachering kunnen worden ingezet bij het bedrijf. Ook ondersteunen we in het proces naar het creëren van een of meerdere arbeidsplaatsen. Daarmee geven we invulling aan de behoefte van bedrijven voor flexibele capaciteit, kwaliteit, aantrekkelijke tarieven en maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Dienstverband

Inmiddels heeft NLW meer dan 60 mensen in een traject voor de Banenafspraak en aan al meer dan 25 medewerkers een dienstverband kunnen bieden. Deze medewerkers hebben hun plekje gevonden in het bedrijfsleven, of - in een voorstadium - bij de diverse bedrijfsactiviteiten van NLW. "Daarnaast hebben we 1.100 medewerkers in dienst die een indicatie hebben vanuit de sociale werkvoorziening", vertelt Fleuren trots. "Ook deze medewerkers tellen mee voor de Banenafspraak als ze worden ingeschakeld door bedrijven. Hiermee zijn wij de grootste onderneming uit Noord-Limburg als partner voor het plaatsen van kandidaten voor de Banenafspraak. Dit doen wij in nauwe samenwerking met het WerkgeversServicepunt (WSP), het eerste aanspreekpunt voor werkgevers. In deze samenwerking zijn wij door het WSP bij verschillende klanten betrokken en worden aan medewerkers arbeidsplaatsen geboden."

Fleuren merkt dat het bedrijfsleven in Noord-Limburg zeer bereid is om een bijdrage te leveren. "Ook werkgeversorganisaties zoals LWV (Limburgse Werkgevers Vereniging) trekken hier bijzonder hard aan. De truc is het gezamenlijk vinden van oplossingen die voor alle partijen - werknemers, werkgevers en gemeenten - toegevoegde waarde leveren." n

www.nlw.nl

Oplossingen met

toegevoegde waarde

Participatiewet

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by