Hahebo: Meer beweging in de werkplek

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

De kantoorwerkplek ondergaat een fundamentele gedaantewisseling. Hot is de werk- en vergaderplek die fun geeft en tegelijkertijd gezond en betaalbaar is. We combineren zittend met staand werken en we kiezen in plaats van een traditionele bureaustoel steeds meer voor alternatief zitmeubilair. Letterlijk en figuurlijk komt er steeds meer beweging in de werkplek. Het is een natuurlijk gevolg van de aandacht voor bewust en gezond leven in onze privétijd. Hahebo Kantoor & Magazijn is al jaren specialist in het op- en verkopen van jong gebruikt meubilair uit de zakelijke en financiële dienstverlening en kan helpen bij het inrichten van de kantoorwerkplek nieuwe stijl.

Een decennium geleden was werken in combinatie met beweging nog voorbehouden aan creatieve vrijdenkers in loftachtige kantoren van oud industrieel erfgoed. Op alternatief zitmeubilair zoals op zitballen en in schommels werden nieuwe producten en concepten bedacht. In de traditionele kantooromgeving was tot enkele jaren gelden ergonomie het modewoord. Medewerkers werden niet betaald om te bewegen maar om 160 uur per maand zittend te werken. Werkplekken en bureaustoelen die voldoen aan de Europese normen en de NPR-richtlijnen werden gekwalificeerd als 'ergonomisch goed'. Goed is dan te lezen als afgestemd op de lichaamsdimensies van de gebruiker. Alles wat niet voldeed aan de normen was 'ergonomisch fout'. In aanbestedingen worden deze normen nog steeds als referentie gebruikt. Inmiddels onderkennen we de relativiteit hiervan. Goed wordt steeds meer datgene waar de gebruiker zich prettig en comfortabel bij voelt. Steeds vaker is dat een bureau, een bureaustoel en een vergaderplek met beweging. Werken wordt door de voortdurende beweging onbewust een gezonde work-out. En wie wil dat nu niet?

Zit-sta werkplek

30% van de aanvragen bij Hahebo voor werken en vergaderen betreft een zit-sta werkplek. De huisleveranciers Huislijn en Palmberg hebben daarvoor een ruim assortiment ter beschikking. De zit-sta werk- en vergaderplekken zijn verkrijgbaar tot een werkhoogte van 130 cm. Ook aan diverse bladvormen en mogelijke decors is geen gebrek. De elektrische verstelbaarheid met memory-functie verhoogt het gebruiksgemak. Gebruikers geven als feedback dat staand werken en staand vergaderen de productiviteit en concentratie behoorlijk verhogen. Tegelijkertijd worden vergaderingen vluchtiger en luchtiger. Inmiddels kiezen ook veel managers voor een zit-sta werk- annex vergadertafel. Zij zijn graag early-adopter en tonen voorbeeldgedrag voor wat goed en gezond is en voor wat plezier geeft.

Actief zitten

Ook het zitten doen we tegenwoordig actief en beweeglijk. Hahebo Kantoor & Magazijn is dealer van Aeris en Spindle. Aeris is bekend door zijn high-end oplossingen voor actief zitten. De Swopper, Muvman en 3Dee zijn exclusieve producten die in vele kantoren worden ingezet als bijzet-hocker, zit-sta hulp en bureaustoel. Door het dealerschap voor Spindle kan Hahebo ook in het middensegment met de bureaustoel One en de hocker Joris een betaalbare oplossing aanbieden voor actief zitten. De zitting van de One en Joris hebben een geïntegreerd mechanisme dat een instelbare gyroscopische beweging van de zitting ondersteunt. Het lichaam zoekt voortdurend een juiste zitbalans en blijft daardoor permanent in beweging. De producten van Aeris zijn tegelijkertijd verend, wat het zitcomfort verhoogt. Daarnaast is Hahebo Kantoor & Magazijn ook leverancier van de Deskbike. Deze betaalbare bureaufiets is speciaal ontworpen voor gebruik in een kantooromgeving. Bij werkplekken vanaf 100 cm hoogte kan de Deskbike ingezet worden om het werken te combineren met een heerlijk ontspannen toertocht. n

www.hahebo.nl

Meer beweging in de werkplek

kantoorinrichting

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by