Kasteeltuinen Arcen: Het mooiste decor van Limburg

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

Kasteeltuinen Arcen

Het mooiste decor

van Limburg

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel. In 2013 startte Stichting het Limburgs Landschap met een grootschalige renovatie van Kasteel Arcen en de omliggende tuinen, en met succes want Kasteeltuinen Arcen werd begin 2016 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

Kenmerkend voor Kasteeltuinen Arcen is de diversiteit aan tuinen. De meer dan 15 tuinen variëren in grootte en stijl. Zo zijn er grote tuinen zoals het barokke Rosarium met meer dan 8.000 rozen, een subtropische kas maar ook een Acertuin met een bijzondere collectie Japanse Esdoorns, een Rododendrontuin en een bordertuin. Maar er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin waar getoond wordt hoe men zelf op een klein oppervlak groente kan verbouwen. Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring.

Inspirerende

mogelijkheden voor groepen

Kasteeltuinen Arcen leent zich uitstekend voor een groepsbezoek. Er zijn mogelijkheden voor ontvangsten, lunches of buffetten. Maar ook een actief programma, een workshop of een dag arrangement zijn mogelijk. De prachtige entourage en de veelzijdigheid van Kasteeltuinen Arcen leent zich daarnaast uitstekend voor een feestelijk personeelssamenzijn of een inspirerende vergadering.

Enchanted Gardens

Naast een rustgevende groenbeleving biedt Kasteeltuinen Arcen ook een goed gevulde evenementenkalender met uiteenlopende activiteiten en evenementen gedurende het hele seizoen.

Van 15 oktober t/m 6 november heropent het park 's avonds, als de duisternis valt, voor het avondprogramma 'Enchanted Gardens'.

Enchanted Gardens is een sprookjesachtige, met kaarsen aangelichte, wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt. Het Rosarium staat in vuur en vlam terwijl de Water- en Beeldentuin een mysterieuze moerassfeer krijgt en kunstwerken op mystieke wijze verlicht worden. Het gebruik van klanken maakt de beleving extra intens. De grote vijver bij de Casa Verde is halverwege de route het unieke decor van een lasershow. Opwarmen kan in de subtropische Casa Verde met Caribische muziek en lichtelementen. In de Oosterse Watertuinen hangt een magische Aziatische sfeer en de grote chrysantenarrangementen zijn op deze avonden ook prachtig verlicht. Voor groepen bieden wij speciale arrangementen. n

Op zoek naar een inspirerend personeelsuitje of een incentive voor uw team?

Wij maken graag een voorstel voor u!

T: 077-4736010

E: reserveringen@kasteeltuinen.nl

I: www.kasteeltuinen.nl

Toplocatie

Avondarrangement 'Enchanted Gardens'

Stelt u zich eens voor? een welkom ontvangst in de gewelvenkelders van Kasteel Arcen. Een bijzondere dwaling door misschien wel Nederlands mooiste tuinen in de avonduren. Een kop warme chocomel of een feestelijke warme cocktail onderweg. Bourgondisch eten en drinken in de bijzondere ambiance van een eeuwenoud landgoed, by night! Wij bieden u met veel genoegen deze bijzondere ervaring aan in de herfst van 2016.

Programma:

19.00 uur ontvangst in de sfeervolle gewelvenkelder van het Kasteel met een drankje en amuse.

19.30 uur aanvang Herfstbuffet met soepen, stoofpotjes, ovenschotels, lekkernijen en een najaarsdessert.

21.00 uur aanvang wandeling Enchanted Gardens. Onderweg een drankje..

22.30 uur terugkomst in de gewelvenkelder. Wij serveren hapjes en drankjes.

00.30 uur einde van de avond.

Inbegrepen zijn de toegang tot het park, drankjes (wijn, bier, frisdranken) in het kasteel en een drankje onderweg, herfstbuffet en dessert en hapjes na afloop van de wandeling. Er is achtergrond muziek aanwezig. We kunnen ook live muziek voor u regelen en eventueel extra entertainment zoals bijvoorbeeld een (middeleeuwse) tafelgoochelaar. Ook is het mogelijk om de lasershow die onderdeel uitmaakt van het lichtspel een persoonlijk (bedrijfs-)tintje te geven door middel van het verwerken van een logo of een ingesproken tekst.

Prijs per persoon ? 69,00 euro, inclusief de geldende btw.

Dit arrangement is te boeken van dinsdag t/m vrijdag.

Extra wensen werken wij graag voor u uit in een offerte op maat.

Brienen doet wild! tijdens 'Enchanted Gardens'

Stelt u zich eens voor? het avond-arrangement Enchanted Gardens zoals reeds genoemd.. maar dan met een zeer speciaal culinair tintje. Geniet van een heerlijk Wildarrangement van Michelin sterren chef Rene Brienen van Restaurant Brienen aan de Maas. Met veel passie bereid zijn team vanaf de befaamde Big Green Eggs heerlijke wildgerechten uit eigen streek. Dat wordt geweldig genieten!

Prijs per persoon ? 99,00 euro, inclusief de geldende btw. Dit arrangement is te boeken van dinsdag t/m vrijdag en op basis van beschikbaarheid.

Extra wensen werken wij graag voor u uit in een offerte op maat.

5

6

1

4

3

2

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden