ENJOB: “Houd je belofte en doe iets meer”

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2016

Accountmanager Ronny Verhaegh bij ENJOB Personeelsdiensten:

"Houd je belofte

en doe iets meer"

Een talent op het gebied van dag- en personeelsplanningen, een gemotiveerde chauffeur of een talentvolle inkoper voorstellen bij een klant. Ronny Verhaegh (29), accountmanager Transport en Logistiek bij ENJOB Personeelsdiensten in Venlo, wil vooral eerst feeling krijgen met zijn opdrachtgever om vervolgens de passende kandidaat naar voren te schuiven. "Ik wil te allen tijde weten wie ik voordraag bij mijn klanten."

tekst Herman van Aalst FOTOGRAFIE Pam van den Broek

ENJOB Personeelsdiensten is in 2011 opgericht door Wouter Beckx. De organisatie heeft een vernieuwende kijk op personeelsdiensten. "Wij profileren ons in de branche met onze gedrevenheid, professionaliteit, persoonlijke benadering en bovenal een onderscheidende werkwijze", vertelt Ronny. "De organisatie is er voor bedrijven die op zoek zijn naar dé geschikte kandidaat met mbo+-, hbo- of wo-niveau. Onze specialisatie ligt in de sectoren transport en logistiek, industrie, (proces)techniek en zakelijke dienstverlening. Als we merken dat een bedrijf het even moeilijk heeft, dan kijken wij mee en durven daarbij buiten de kaders te denken. Ik vind overigens dat wij als organisatie dat verplicht zijn." Ook de persoonlijke gesprekken met de kandidaten zijn voor ENJOB erg belangrijk. Ronny: "In iedere ontmoeting wil ik vooral ingaan op de diepere motivatie van een potentiële werknemer. Als ik merk dat diegene het bij een klant niet gaat redden, dan ga ik hem of haar niet voorstellen. Ik wil dat het klopt."

Gemotiveerd personeel

Het gaat volgens de accountmanager erg goed met de transportsector. "Uit de markt horen wij dat er veel vraag is naar planners en goede medewerkers voor diverse soorten chauffeursbanen. Vooral in de drukke zomerperiode, het seizoen van groenten, fruit, bloemen en planten, is de vraag groter. Maar ook in andere sectoren als grondverzet en nationaal- en internationaal transport merken we een toenemende vraag naar gemotiveerd personeel. Wij hebben in een relatief korte tijd onze organisatie op de kaart gezet. Gerenommeerde bedrijven in de regio weten ons verbazingwekkend snel te vinden. Het is onze kracht om hen snel en goed te voorzien van uitstekende werkkrachten", aldus Ronny.

Unieke wervingsmethodes

ENJOB heeft drie vestigingen, in Venlo, Venray en Tegelen. De organisatie maakt gebruik van unieke wervingsmethodes. "Wij zijn er stellig van overtuigd dat iedereen in dezelfde vijver vist," vertelt Ronny, "maar wij vissen beter! Sterker: doordat wij proactief werven, hebben wij al beet voordat de vis in de vijver is losgelaten. Het grote voordeel: onze klanten krijgen als eerste de geschikte kandidaat voorgedragen." Het is een uitdaging om aan goede medewerkers te komen en ENJOB Personeelsdiensten zet daarom extra stappen. Ronny: "Er is een tekort aan bepaalde soorten chauffeurs. Wij begeleiden gemotiveerde chauffeurs bij het behalen van de vereiste papieren om als een ander soort chauffeur aan de slag te gaan. Is het wenselijk dat ze ondertussen ander werk doen? Dan kijken wij bij onze opdrachtgevers of we ze tijdelijk elders kunnen plaatsen. Andersom werkt het ook zo. Heeft een bedrijf bijvoorbeeld even geen werk, dan proberen we overtollig personeel ergens anders onder te brengen of zorgen dat we netjes afscheid van elkaar nemen. Een soort one-stop-shop voor alle personeelsdiensten. Mensen die een chauffeur voor ENJOB Transport voordragen die nog niet bekend is in onze systemen en minimaal twee maanden voor ons werkt, krijgen van ons een financiële beloning van maar liefst 150 euro. Zo makkelijk kan het zijn."

Persoonlijke benadering

ENJOB Personeelsdiensten werkt samen met verschillende partijen, zoals Beter Venlo, A4Works (provincie Limburg) en Twende, en biedt daarmee een breed aanbod aan diensten. Ronny: "Klanten ervaren ons als dé partij waar ze met alle vraagstukken terecht kunnen, als een one-stop-shop. Om die reden gaan we met veel opdrachtgevers een samenwerkingsovereenkomst aan." Om te zorgen dat de contacten goed blijven, hanteert Ronny zijn eigen werkwijze. "Het begint altijd met een persoonlijke benadering, waarbij ik vind dat je altijd jezelf moet blijven. Ik ga zelf op pad, zodat ik mijn opdrachtgevers recht in de ogen kan aankijken en helder kan krijgen waar hun behoefte ligt. Kan ik het niet leveren? Dan zal ik dat eerlijk zeggen. Maar zie ik kansen, dan horen ze dat uiteraard ook. Ik zet steeds weer mijn beste beentje voor. Houd je belofte en doe iets meer. Dat is mijn motto."

Groot netwerk

ENJOB Personeelsdiensten sponsort lokale en regionale clubs, verenigingen en sociale en maatschappelijke initiatieven als voetbalclub VVV-Venlo of de Zomerparkfeesten in Venlo. "Wij geloven in een langdurige samenwerking met klanten en medewerkers in het gebied waarin we werken. Alle medewerkers van ENJOB Personeelsdiensten hebben een groot netwerk. Je bent als organisatie niet zomaar een speler. Iedereen kent je. Dreigen mensen hun baan te verliezen of zijn ze toe aan iets nieuws? Denk aan ons, want als iemand ambities heeft, dan zijn wij altijd bereid te kijken naar de mogelijkheden." n

www.enjob.nl

transport en logistiek

ENJOB Personeels-

diensten staat voor:

? werving & selectie

? HR-diensten

? Payrolling

? Uitzenden

? Re-integratie

? Detacheren

? Outplacement

? Sociale activering

? Wajong-trajecten

? Ondersteuning bij naleving participatiewet

"Het begint altijd met een persoonlijke benadering"

ENJOB is in het bezit van het keurmerk van Stichting Normering Arbeid (SNA), hét keurmerk voor alle uitzendondernemingen en (onder-)aannemers. Het keurmerk is gebaseerd op NEN 4400-1 en NEN 4400-2. Hiermee voldoet de organisatie onder andere aan fiscale en wettelijke verplichtingen ten aanzien van loonbetalingen.

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by