Nieuwe Managing Director voor Wiertz Company

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Nieuwe Managing Director voor Wiertz Company

Op 30 april 1997 openden Harm en Dionne Wiertz de deuren aan de Oranjestraat in Kerkrade. Wiertz Company bestaat dit jaar dus precies 20 jaar. Sinds de start in 1997 is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler binnen de Limburgse en Euregionale arbeidsmarkt. Met een sterke vertegenwoordiging van kantoren in Nederland en Duitsland en met verschillende bedrijfsonderdelen, werken er dagelijks meer dan 75 vaste medewerkers en ruim 3.000 flexmedewerkers bij 600 werkgevers.

Het ondernemersechtpaar Harm en Dionne Wiertz vindt dat het na 20 jaar tijd wordt voor een andere rol in hun bedrijf. Roger Holtus is per 1 maart de nieuwe Managing Director van Wiertz Company. Hij wordt statutair bestuurder van het Limburgse familiebedrijf, een rol die Harm en Dionne Wiertz de afgelopen 20 jaar hebben vervuld. Het ondernemersechtpaar blijft verbonden aan de organisatie in een toezichthoudende rol in de familieraad. Ook treden ze op als ambassadeurs voor de organisatie en blijven ze actief als bestuursleden van Wiertz Foundation.

"Het is een logische stap die hoort bij de ontwikkeling en het volwassen worden van de organisatie', volgens Harm Wiertz. 'Dat wij nu uit de bestuurlijke leiding van het bedrijf stappen, is eigenlijk de laatste fase in het proces het bedrijf helemaal op eigen benen te laten staat."

Roger Holtus is 44 jaar en studeerde bedrijfswetenschappen aan de KU Nijmegen. Hij was voorheen verbonden aan Kleynen Consultants als commercieel directeur en was geruime tijd werkzaam bij Rabobank Parkstad Limburg waar hij de functie van statutair directeur Particulieren bekleedde. Als opvolger van Harm en Dionne Wiertz gaat Roger Holtus zich voor 100% focussen op de nieuwe fase van het bedrijf.

Holtus verheugt zich op zijn nieuwe functie: "Wiertz Company is een prachtig, dynamisch bedrijf dat echt de verbinding zoekt in de regio. Ik voel me er thuis omdat die visie mij aanspreekt. Daar waar de grote landelijke ketens in Limburg nauwelijks nog zichtbaar zijn en zich terugtrekken achter het digitale kanaal, houden wij juist vast aan de aanwezigheid met kantoren door heel Limburg. Met zelfs een uitbreiding door de opening van nieuwe kantoren in Stein en Horst komen we op 22 in totaal. Het gaat toch om mensenwerk, je moet iedereen in de ogen kunnen kijken."

www.wiertzcompany.com

Foto: Roger Holtus, Dionne en Harm Wiertz

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by