Nieuwe LWV-directeur Huub Narinx in een tijd van verandering

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

De kernwaarden van de LWV - versterkt, verbindt en vertegenwoordigt - lopen als een rode draad door het leven en de loopbaan van Huub Narinx. Zijn levenswandel kent een gevarieerde route. De in Vijlen geboren jurist was algemeen directeur van een eredivisie voetbalclub, werkte bij een pensioenfonds, fungeerde als regiomanager van Holland Casino, schreef een managementboek en gaf als inspirator vele lezingen en voordrachten.

Een bevlogen en toegankelijke man met een sterk persoonlijk verhaal. Een verhaal ook waarin zowel een rotsvast geloof in eigen kunnen, vertrouwen en creativiteit doorklinkt als de wil om een bijdrage te leveren aan de samenleving. "Ik wil oprecht en onbaatzuchtig meehelpen om de ondernemende samenleving te stimuleren. Iets wezenlijks toevoegen aan de samenleving, daar gaat het uiteindelijk om."

Huub Narinx is nog maar net aangetreden als directeur en kan dus nog weinig zeggen over de organisatie die hij aantreft. Evenmin heeft hij de tijd gehad om beschouwend over de toekomstige koers van de LWV uit te weiden. "Het is nu nog te vroeg om al conclusies te trekken over de toekomstige ontwikkeling van deze organisatie. Wat ik wel weet is dat de economische barometer positief uitslaat en daar kunnen en moeten we met een ondernemende samenleving van profiteren." Hij benadrukt het belang van de inclusieve samenleving in dit kader. "Als het beter gaat met onze economie en organisaties, moet iedereen daarvan mee kunnen profiteren. Niemand moet aan de kant blijven staan." Voorbeeld is het 100.000 banenplan waarin de LWV zich sterk maakt om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Limburg mag zich in de ogen van Huub Narinx veel zelfbewuster presenteren. "Daar is, denk ik, ook heel veel reden toe. Het geloof in de sociaal-economische slagkracht Limburg mogen we best wat meer uitventen. Het Calimero-syndroom kunnen we per direct afschaffen. Er gebeuren interessante zaken in deze provincie. Denk aan de Triple Helix-ontwikkeling, LED en de Brightlands Campussen. Limburg - dat tonen de groeicijfers ook aan - scoort beter dan het landelijk gemiddelde. Er is veel potentie en vindingrijkheid."

Volgens Huub Narinx beleven we op dit ogenblik geen tijdperk van verandering maar een verandering van tijdperk. Ook de LWV zal hierin mee moeten. "Ik denk dat het belangrijk zal blijven om in de geest van onze huidige tijd initiatieven te ontplooien die ondernemers verder brengen. Ik beschouw de LWV als een organisatie die ondernemers naar een hoger level wil brengen en zodoende meehelpt om een nieuwe gemeenschapszin te ontwikkelen. Daarbij is het zaak om de juiste zaken aandacht te geven. Want alles wat je aandacht geeft groeit. Ik wil me met hart en ziel inzetten voor deze organisatie, haar leden en heel ondernemend Limburg."

www.lwv.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by