Feel Good Expert: Marie-José Korsten

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Een mooie uitstraling geeft veel zakelijk zelfvertrouwen
 

Dat persoonlijke uitstraling in het zakenleven ontzettend belangrijk is, dat weet styliste, imago- en kleurenexpert Marie-José Korsten uit Reuver maar al te goed. "Kleding die goed staat, een kapsel dat bij je past, de juiste omgangsvormen en houding; ze doen zoveel met je zelfbeeld. Als je je fijn voelt, kan dat je ontzettend veel zelfvertrouwen geven." Een belangrijk onderdeel van succesvol ondernemerschap, zegt Marie-José, die zelf 22 jaar lang in het bank- en verzekeringswezen werkzaam is geweest. Sinds vier jaar runt ze haar eigen bedrijf Feel Good Expert en helpt ze mensen zich optimaal te presenteren.

Tekst: Elly Molenaar

Marie-José nodigt ondernemers graag uit een kijkje te komen nemen bij haar thuis in het Reuverse beschermde dorpsgezicht Ronkenstein. Naast het monument uit 1777, waar ze met haar gezin woont, bevindt zich haar kleurenatelier. Een scala van meer dan honderd doeken en diverse sjaals staan er klaar. Maar Marie-José kijkt niet louter naar de kleuren die het best bij iemands huid, haar en ogen passen. "Iedereen die bij me langskomt voor advies, krijgt allereerst een uitgebreid intakegesprek", vertelt ze. "Ieder mens is uniek en om te bepalen hoe een bepaalde uitstraling bereikt kan worden, zijn persoonlijke verhalen erg belangrijk. Misschien ben je wel onzeker over iets wat anderen nog nooit is opgevallen." Ze wil ook graag weten wat iemands eigen pluspunten zijn.

Arbeidsvreugde

Een ondernemer met een outfit waar diegene zich prettig in voelt, straalt dat ook uit. "Als je vol zelfvertrouwen kunt ondernemen, geeft dat veel meer arbeidsvreugde", stelt Marie-José. "Medewerkers van een organisatie kunnen door passende kleding het imago van het bedrijf verbeteren en zo prettiger op de klant overkomen." Haar eigen tassenlijn Feel Good Exclusives, een duurzame en ecologische lijn van kurk en/of leder, kunnen een outfit completeren. "Een tas zegt veel over iemands karakter. Of hij nu groot is of klein, kleurrijk of onopvallend, je moet een tas dragen die bij je past. Uiteraard help ik mensen bij het maken van die keuze."

Droom

Marie-José merkte jaren geleden al dat haar hart bij personal styling ligt. "Ik kreeg via mijn toenmalige werk tijdens een project de opdracht om voor de teams een stylist te benaderen en voelde meteen aan dat het bij me paste. Vanaf dat moment was er de droom om hierin mijn eigen bedrijf op te richten. De domeinnaam Feel Good Expert heb ik in 2008 dan ook meteen geclaimd." In 2012 raakte Marie-José boventallig en wist ze wat haar te doen stond. "Ik heb me meteen ingeschreven aan de Schoonheidsschool in België. Vier jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf."

Vraag

Marie-José merkt dat er veel vraag is naar haar expertise. "Mensen vinden het vaak lastig te bepalen welke stijl en kleuren bij hen passen. Maar ook dames en heren die er wel een goede kijk op hebben, kunnen vaak toch aangenaam verrast worden na een bezoek aan mijn atelier. Ik wil niets liever dan dat mensen blij worden nadat ze me om advies hebben gevraagd."

www.feelgoodexpert.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by