La Oya: Pauline Volkert

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Persoonlijke drijfveer

Pauline Volkert is eigenaar en conceptontwikkelaar van La Oya Dagbesteding en La Oya Indonesia. Een Indonesisch restaurant waar talentvolle jongeren met een beperking de gastvrouw en heer zijn. Door haar dochter Jaimy, geboren met het Downsyndroom raakte ze geïnspireerd door alles wat wij van haar kunnen leren. Dat wilde ze met de wereld delen! Die puurheid van het hart.

Fotografie: Joris van Gennip

Jaren later werd Pauline geconfronteerd met de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg en onderzocht zij als moeder en onderneemster hoe zorg efficiënter kon. Zij ontwikkelde een business model dat talentvolle jongeren met een beperking centraal stelt en tegelijkertijd winst maakt met als doel een gedeelte van de winst terug te investeren in activiteiten die nu wegbezuinigd worden. Haar droom is te investeren in hun kwaliteit van leven. Simpelweg door onafhankelijk te blijven van subsidies en win-win-win-situaties te creëren voor alle betrokken partijen.

Inmiddels is ze vier jaar verder, de basis is gelegd, de kinderziektes zijn eruit en is zij klaar om haar droom met de wereld te delen. Waarom? "Ik heb maar één kind, geen erfgenamen maar ik wil als wij deze wereld verlaten, iets goeds nalaten. Een organisatie die een positief verschil maakt voor mensen met een beperking, mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen maar die ons nodig hebben om ook voor hun een paradijs op aarde te creëren", aldus Volkert.

www.la-oya.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by