TRIAS: Mieke Verhaegh

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

"Ik let op diversiteit"

Een carrière opbouwen na je veertigste is niet vanzelfsprekend, zeker niet als je een alleenstaande moeder van twee kinderen bent. Toch besloot Mieke Verhaegh in 1999 de sprong te wagen en richtte samen met Gerard van der Heul TRIAS BV op. Achttien jaar later staat het bedrijf met twaalf medewerkers als een huis en maakt Verhaegh zich sterk voor de economische zelfstandigheid van vrouwen.

Fotografie: Egon Notermans - Zebra Fotostudio's

Toen Mieke Verhaegh na haar scheiding in 1999 de kostwinner binnen haar gezin werd, besloot zij haar functie als Europees projectmanager bij een internationaal opererende stichting om te zetten in mede-eigenaar. Samen met Gerard vormde zij de stichting om tot TRIAS BV. "Ten eerste gaf deze stap mij de kans om mijn beide kinderen, die destijds 7 en 13 waren, en mijzelf te onderhouden en te profiteren van de flexibiliteit die het zelfstandig ondernemen biedt. Ten tweede had ik al vele mooie voorbeeldprojecten mogen leiden, maar ik wilde juist meer vanuit de invalshoek van het ondernemerschap werken. Het was een spannende periode met tegelijk ook financiële onzekerheid. Maar als ik kijk naar het bedrijf dat ik samen met mijn compagnon heb opgebouwd, heb ik absoluut geen spijt."

Diversiteit

Subsidieadviesbureau TRIAS BV richt zich op ondernemers en organisaties die hulp kunnen gebruiken bij het aanvragen van subsidies. Alleen al in de regio Venlo haalt Verhaegh met haar team zo'n vijftien miljoen euro op per jaar op. "Met name innovatie en duurzaamheid vormen interessante business cases waar wij ons graag voor inzetten." Dit doen Verhaegh en haar compagnon met inmiddels 12 medewerkers. Verhaegh: "Als je goede mensen om je heen wilt, dan moet je die ook zelf verzamelen. Mijn compagnon en ik hebben alle medewerkers zelf opgeleid vanuit onze eigen kernwaarden: respectvolle omgang met elkaar, geloof in positiviteit en hard werken, en altijd met de juiste inzet het verschil willen maken. Ik wil onze mensen motiveren en inspireren en probeer hen in hun kracht te zetten zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarbij let ik goed op diversiteit in geslacht, leeftijd en culturele achtergrond."

Vanaf 1 januari hebben Verhaegh en Van der Heul een stapje terug gedaan en neemt Ron Coenen het stokje over. "Nu is de tijd gekomen voor dat nieuwe talent in de organisatie. Ik zal wel nog nauw bij TRIAS betrokken blijven maar nu meer in directe projecten en niet meer in aansturende zin. Een bewuste keuze na al die jaren ondernemerschap om het wat rustiger aan te doen."

Inspiratie

De inspanningen van Verhaegh van de afgelopen jaren werden vorig jaar beloond toen zij werd verkozen tot Beste Zakenvrouw van Noord-Limburg. "Aan het winnen van deze titel hecht ik heel veel waarde. Het is niet alleen een bevestiging voor mezelf dat ik destijds de juiste keuze heb gemaakt, maar ik hoop met mijn verhaal ook andere vrouwen te kunnen inspireren. Veel vrouwen doen qua studie en loopbaan niet onder voor mannen, totdat zij kinderen krijgen. Vaak besluiten vrouwen dan minder te gaan werken, waardoor zij hun economische zelfstandigheid verliezen. Ik maak me met TRIAS BV hard voor innovatie, en die kennis en kunde die hiervoor nodig is komt net zo goed bij deze vrouwen vandaan. Bovendien bieden vrouwen vaak een ander perspectief op zaken, wat heel verhelderend kan zijn. Ik weet dat er alleen al in de regio Noord-Limburg veel talentvolle vrouwen aanwezig zijn. Het is hoog tijd dat deze vrouwen beter zichtbaar worden in het werkveld."

www.trias-subsidie.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by