Coverstory Gilde-BT: Wie voorop loopt, wijst de weg

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2013

Gilde-BT

Wie voorop loopt, wijst de weg

Fotografie Lei spreeuwenberg

Gilde-BT is een van de toonaangevende organisaties in Nederland op het gebied van opleiden, systemen voor opleidingsmanagement en outsourcing. Deze drie productgroepen vormen het geheel van de Gilde-BT activiteiten. Met 85 medewerkers en 250 trainers is Gilde-BT een niet meer weg te denken partij in opleidingen- en software ontwikkelland. Met dit totaalpakket onderscheidt het bedrijf van Godfried Hendricx en Charles Simons zich van reguliere opleiders of opleidingensoftware-ontwikkelaars.

 

Gilde-BT verzorgt met de productgroep "Opleidingen" een pakket van ongeveer 200 cursussen, trainingen en opleidingen voor zowel individuen als groepen mensen. De opleidingen worden verzorgd door heel Nederland. Vele duizenden cursisten worden door Gilde-BT jaarlijks opgeleid en getraind. De software organisatie van Gilde-BT verzorgt de ontwikkeling en bouw van opleidingsmanagement software voor het bedrijfsleven, de zorgsector en voor (MBO) onderwijsinstellingen. De Gilde-BT opleidingsmanagement software wordt gebruikt door meerdere multinationals, vele andere bedrijven, zorgorganisaties en ROC's. Binnen het product Outsourcing verzorgt Gilde-BT de opleidingsmanagement activiteit voor organisaties. Van presentatie van het cursusaanbod tot en met facturatie en debiteurenbeheer wordt verzorgd voor klanten waarbij jaarlijks meerdere tienduizenden cursisten door de systemen en de backoffice van Gilde-BT verwerkt worden.

Opleidingen

"Met de opleidingstak zijn we 17 jaar geleden gestart", begint Simons. "Eigenlijk was dat vanuit een soort makelaarsfunctie rondom het coordineren en organiseren van opleidingsprojecten en -processen. Dit gaat gepaard met allerlei subsidies. Waar we bedrijven kunnen ondersteunen en adviseren of ze er op attent maken dat ze recht hebben op subsidies, doen we dat natuurlijk." Zowel de mbo- als hbo-opleidingen kunnen in-company worden verzorgd. Simons: "Die opleidingen zijn eigenlijk alleen voor mensen in het bedrijfsleven die niet gediplomeerd zijn of een lager diploma hebben, maar wel op dat werk- en denkniveau actief zijn. Het bedrijf wil het personeel opleiden en wij koppelen daar een diplomerend opleidingstraject aan." Het belangrijkste aspect bij de opleidingsprogramma's is enerzijds de medewerker verder doorontwikkelen. Anderzijds moet het voor het bedrijf rendement opleveren. "Werkprocessen worden op deze manier verbeterd, medewerkers worden vaardiger en kunnen beter functioneren. Aan de hand van de gewenste verbeterpunten kijken wij wat voor het bedrijf het beste opleidingsprogramma is."

Meer dan maatwerk

Maatwerk lijkt de lading goed te dekken als je naar de opleidingsactiviteiten van Gilde-BT kijkt. "Van elk bedrijfsopleidingstraject maken wij een op maat gesneden leerprogramma dat exact past bij de organisatie", vertelt Simons. "We staan met een been in de organisatie. We denken met het bedrijf mee; wat is het optimale proces voor een organisatie en wat kunnen wij daaraan bijdragen." Gilde-BT richt zich met haar opleidingen voornamelijk op uitvoerend personeel in de industriele omgeving, zowel eerstelijns als middenkader. "Sinds enkele jaren zitten we ook in de gezondheidszorg en verzorgen we BIG-opleidingen (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Als werkgever ben je verplicht om te faciliteren dat mensen die een kwalificeerde taak moeten uitvoeren ook voldoende geschoold zijn", vertelt Hendricx. "Op veel plekken is dat nog niet goed geregeld, omdat er geen goede systemen voor registratie en beheer onder liggen. En dat geldt niet alleen voor de gezondheidszorg." In verschillende branches zijn er dus tal van regels waaraan zowel het bedrijf als het personeel zich moet houden. Simons: "Door al die regels moeten mensen continu opgeleid worden. Het is eigenlijk een doorlopend proces, een leven lang leren. Ook als je kijkt naar de vergrijzing en het tekort in bepaalde beroepssectoren. Dan wordt personeel intern omgeschoold en ook daar geldt dan weer 'een leven lang leren'."

Software

De softwaretak is opgericht als gevolg van het werk dat Gilde-BT kreeg met het opleiden. Hendricx: "We gingen steeds meer landelijk werken, van Maastricht tot aan Groningen. En om dat goed te coordineren, moet je de zaken wel heel goed in beeld hebben. Daar waren destijds geen systemen voor, dus iedereen worstelde daar mee. Bij wijze van experiment zijn we toen zelf begonnen met het ontwikkelen van een basisprogramma. In het begin ging dat aardig, maar op een gegeven moment werden we daar bedreven in, mede omdat we specialisten in huis konden halen. Toen hebben we besloten om de problematiek eens goed uit te diepen en in professionele programmatuur te schrijven."

Op dat moment koos Hendricx ervoor om de programmatuur verder te ontwikkelen tot een professioneel softwarebedrijf en nu, enige jaren later, bestaat het softwarebedrijf uit 24 vaste medewerkers. Hendricx: "We bedienen met deze software vooral grote complexe organisaties, bijvoorbeeld organisaties met veel vestigingen. Met onze software regelen wij alles op het gebied van opleidingsmanagement, registraties en subsidiebeheer. De programma's zijn webbased volgens de modernste platforms. Het wordt gehost in bunkers waar bijvoorbeeld banken ook hun servers hosten. Dat moet ook wel in verband met privacy, want wij werken voor een aantal AEX-fondsen."

De activiteiten op softwaregebied zijn onlangs uitgebreid met een volledig interactief e-learning platform dat is gekoppeld aan de opleidingsmanagementsystemen. Hendricx: "We zien steeds meer dat flexibel leren wordt gestimuleerd. Leren is niet meer afhankelijk van plaats en tijd. Samen met een aantal klanten zijn we dit platform aan het doorontwikkelen om er echt een zwaar full service en registratieplatform van te maken, waardoor de klantorganisatie geheel gefaciliteerd en ontzorgd wordt." Om van kleine bedrijven bij de grote jongens te komen, is een proces dat jaren duurt. Dat heeft onder andere te maken met het verschil in eisen. Hendricx: "Jaarlijks worden er door een AEX-fonds IT-beveiligingsbedrijven op ons afgestuurd om te kijken hoe lang het duurt voordat ze door onze softwarebeveiliging heen zijn. Dat is natuurlijk om te rapporteren hoe hun gegevens beveiligd zijn. Maar we komen er elk jaar glansrijk doorheen. En dat geeft eens te meer aan dat we toch goed mee kunnen doen in de eredivisie."

Eredivisie

"Wie voorop loopt, wijst de weg" is een gezegde zo oud als de weg naar Rome. Maar op Gilde-BT is het van toepassing. Het bedrijf van Hendricx en Simons probeert bedrijven de weg te wijzen. "Wij willen het niet het beste weten", zegt Hendricx. "Maar wij kunnen bedrijven en instellingen helpen nieuwe wegen te bewandelen waardoor ze ontzettend veel geld kunnen besparen op het gebied van opleidingsmanagement en opleidingsuitvoering. Daarom mogen wij natuurlijk ook bij die grote bedrijven aan tafel zitten!" "Ons doel is daarbij voor Gilde-BT ook niet om zo groot mogelijk te worden, maar om zo goed mogelijk te blijven. En dat lukt heel goed", vertelt Simons. "We hebben een zeer goed team van gemotiveerde en zeer gekwalificeerde medewerkers. Allemaal professionals in hun vakgebied. Daar zijn we trots op. Samen met ons staan ze elke dag weer voor perfecte kwaliteit en leveren ze topprestaties; samen met onze klanten!"

www.gilde-bt.nl

 

Gilde-BT producten en diensten

Opleidingen
- Cursorisch
- Mbo Bedrijfsopleidingen
- Hbo Minor programma's

Software
- Opleidingsmanagement
- E-learning systemen
- ESF administratie systemen
- CRM Software

Outsourcing
- Frontoffice services
- Backoffice services
- Sales support services
- HRM services

 

Subsidies

Gilde-BT houdt de kennis binnen de organisatie op het gebied van subsidies steeds actueel en optimaal. Het betreft hier zowel Europese subsidies (ESF), O&O scholingsfondssubsidies als branchesubsidies. Gilde-BT zorgt ervoor dat de klant de mogelijkheden maximaal benut. Het bedrijf van Hendricx en Simons beschikt over softwaresystemen die de klant in staat stellen te bepalen of aan de juiste voorwaarden is voldaan om voor subsidies in aanmerking te komen.

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by